Az MSZP folytatja szembesítő kampányát és részországgyűléseket is tart, de a választásokig nem kezdeményez a parlamentben vitanapot, nem vesz részt ötpárti egyeztetéseken, nem fordul a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz. Ezt az ellenzéki párt frakcióvezetője közölte sajtótájékoztatón.

Tóth Bertalan azt mondta, az MSZP legfontosabb célja, hogy a Fideszt leváltsa 2018-ban, a szocialisták ezért indítottak a parlamentben és azon kívül is szembesítő kampányt.

Tóth Bertala: az MSZP legfontosabb célja, hogy leváltsa a Fideszt 2018-ban

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hozzátette:

azzal akarják szembesíteni a kormányt, hogy mit művelt az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen és hogyan működteti az államilag szervezett maffiahálózatot.

A politikus közölte, a parlamenti műfajokon – napirend előtti felszólalásokon, interpellációkon, azonnali kérdéseken – túl a Parlament falain kívül részországgyűléseket szerveznek, ahova helyi civil szervezeteket, értelmiségieket is várnak. Az elsőt csütörtökön Egerben tartják, a nyugdíjasok helyzetével foglalkoznak – részletezte.

Elmondta, az év végig lesz még ilyen tanácskozás Kazincbarcikán, Ajkán, Szegeden és Pécset, a munka világáról, az egészségügyről, a szociális ügyekről, a városfejlesztésről, az európai uniós ügyekről tanácskoznak.

Tóth Bertalan azt mondta, a nyugdíjasokkal kapcsolatos javaslataikat csütörtökön országgyűlési határozati javaslat formájában benyújtják az Országgyűlésnek. Ebben szerepel – folytatta – a többi között a minimálnyugdíj 50 ezer forintra emelése, a 13. havi nyugdíj biztosítása, a nyugdíj melletti munkavégzés korlátozásának feloldása.

A frakcióvezető rögzítette:

ezen kívül más parlamenti eszközzel nem kíván élni az MSZP-frakció.

Innentől kezdve nem fordulnak az Ab-hez – mondta. Magyarázatként hozzátette: a testületet fideszes alkotmánybírókkal töltötték fel "a rendkívül rendszerellenes LMP" segítségével. Elmondta, 2015 tavasza óta 14 beadványt nyújtottak be az Ab-hez, egyikben sem született döntés.

Az Alkotmánybíróság tudatosan húzza az időt

- értékelt.

Tóth Bertalan közölte azt is, nem fordulnak a köztársasági elnökhöz sem, mert Áder János "a Fidesz szolgája", elnézi a korrupciós ügyeket, vállalhatatlan törvényeket ír alá.

Hozzátette:

az MSZP az országgyűlési választásokig nem kíván parlamenti vitanapot kezdeményezni, mert a Fidesz degradálta ezt az intézményt és annak semmi értelme, hogy a demokratikus ellenzéki pártok egymással vitatkozzanak.

A frakcióvezető közölte azt is, az MSZP-frakció ötpárti egyeztetéseken sem kíván részt venni. A kormány által kezdeményezett ötpárti egyeztetéseket színjátéknak, az ellenzék által kezdeményezetteket pedig pótcselekvésnek tartja.

Arra kellene inkább törekednie a pártoknak, hogy olyan együttműködést hozzanak létre, amellyel le tudják váltani a Fideszt 2018-ban

- hangoztatta.

Tóth Bertalan kapott kérdést a héten tartott MSZP-DK egyeztetésről.

A frakcióvezető, aki az MSZP tárgyalódelegációjának tagja, azt mondta:

nemcsak a DK-val tárgyalnak, hanem minden demokratikus ellenzéki párttal, ezért tárgyaltak már a Párbeszéddel is és találkozni fognak az Együtt-tel is.

A választást az egyéni választókerületekben lehet megnyerni – hangsúlyozta, jelezve azt is, hogy a programokról is egyeztetnek. Megjegyezte, a listáról később egyeztetnek, de szerinte a győzelmet a közös lista szolgálja a leginkább.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
"...hogyan működteti az államilag szervezett maffiahálózatot"
Ha nem tudná az emeszpé, ez a kapitalizmus.
Íme:
toxikologia.blogspot.hu/2017/08/ez-egy-sulyos-tema.html
Az Mszp vajon mit akar? Szocializmust?
nevemnick
Miből gondolja az mszp, hogy a molyfingot harsonának halljuk?.
maci0427
Ma hallgattam az Infó rádióban többek között Horváth Csabát az MSZP. megmondóját ! Semmit nem változott a dumája a régiekhez képest,ő a nagy megmondó a "majd mi megmutatjuk " előadó,az unszimpátia feléje még erősebb lett ! Inkább akkor maradjon a FIDESZ.,de ez a sok baloldali egymással is kib...szó -veszekedő emberek nem kellenek ! De Korózs András nyugdíjszakértő elvtárs is most mindent ígérget a nyugdíjasoknak ,nagyon elqúrták ők annak idején,annyi eszük sem volt,hogy előálljanak egy olyannal minta FIDESZ...a "Nők 40 -éves nyugdíj " programmal ! Sötétek még most is,nem látják a fától az erdőt,de jó helyük van és lesz a Parlamentben és nekik már ez is megfelel !
Tavryni őrnagy
Javitsd màr ki magad, hiànyzik "n" a keresztnév végéröl.
karma1
@Tavryni őrnagy: A cikket nem o irja, hanem az ujsagiro. Azert igy is lehet tudni, kirol olvasod a cikket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.