Jövő hónap 10-én egy utalványon kapják meg az érintettek a novemberi nyugdíjat, az egyösszegű emelést és a nyugdíjprémiumot – értesült a Magyar Idők. A posta valamivel később kezdi a kézbesítést. A törvényi szabályozás szerint a 2017. novemberi nyugdíjprémium maximum összege 12 ezer forint lesz, legfeljebb ennyit kaphat egy nyugdíjas - derül ki a Magyar Idők birtokába került dokumentumból.

(Forrás: napi.hu, RonaGyuri által)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
A nagy kérdés az, hogy a nyugdíjat hány % emelik, mert a példa szerint csak 0,9% Holott másról volt szó 1,4%-ról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
A nagy kérdés az, hogy a nyugdíjat hány % emelik, mert a példa szerint csak 0,9% Holott másról volt szó 1,4%-ról.
RonaGyuri
@szaboria1: nos a post -om pont erről szól; nem írtam ki, de Varga első kiállása bizony majd kétszer ennyiről szólt, mind a kompenzáció, mind pedig a prémium vonatkozásában!
elnyomott
"A kormánynak törvényi kötelessége emelni, ez nem kegy, vagy extra jutalom a nyugdíjasoknak. A nyugdíjprémiumot a Bajnai-kormány vezette be 2010-ben kárpótlásként, amikor megszüntette a 13. havi nyugdíjat..."
https://mkogy.jogtar.hu/?page=show&docid=a090...
lópicigáspár
Sose fog kiderülni, törvény szerint mi is járna, mert ugye honnan lehet a költségvetést erősíteni, közszféra bér- és nyugdíjas nyugdíj apasztása. Ez egyszerű reklámfogás jövőre. Ne legyenek illúzióink, április után majd lefaragják!
papa.49
@lópicigáspár: 1 hónap van addig az egész el is maradhat ))))))))))))
Nessy
@lópicigáspár: A "prémium" egyszeri kifizetés, az csak pr fogás a választás előtt.
A korrekció már érdekesebb! Eddig is fals inflációs adatokkal dolgoztak, most sem lesz másképp. Minél alacsonyabb a korrekció,annál kevesebb lesz a jövő kiadás.
Az utalvánnyal meg sokan jól járnak, ahelyett, hogy a 10000 forintot a nyugdíjjal együtt fizetnék.
Tavalyi évben az utalvány érték 27 milliárd, az össz költség 45 milliárd!!! Lehet gondolkozni, miért is nem a nyugdíj mellé fizetik!
Ettől függetlenűl már sikító frászt kapok, amikor valamelyik politikus elkezdi a huszonnégyezer forintot ragozni! Ez is olyan, mint augusztusi dupla családi pótlék bejelentés, amiről csak később derült ki, hogy ez a szeptemberi előre hozása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél