Halász Júlia, a 444 újságírója azután tett feljelentést, hogy májusban egy nemzeti konzultációs fórumon, ahogy mondta, "megrángatták és elvették a telefonját". 

Ahogy arról korábban beszámoltunk: Halász Júlia akkor azt nyilatkozta, hogy videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultációs országjárásának budapesti állomásáról a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban.

A 444 szerint az újságírót durván fenyegették, és fizikai erőszakot is alkalmaztak vele szemben.

Leültem az előadóteremben és vágóképeket készítettem, majd három fiatal férfi felszólított, hogy menjek el, mert regisztráció nélkül nem lehet forgatni. Kérésem ellenére nem mondták el, hogy kik ők, Ludányi Attila önkormányzati képviselő lépett oda, megígérte, hogy bemutatnak a szervezőnek Szabó Lászlónak (szerk.: az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese.)

- írta le a helyzetet akkor Halász Júlia.

Szabó László azt mondta, meghallgathatja a fórumot, de nem forgathat. Mivel mások is fotóztak a telefonjukkal, a 444 munkatársa is készített pár képet.

Varga Mihály beszéde után, a hallgatói kérdések közben Júliát telefonon keresték, ezért kiment a folyosóra.

A kameraállványomat viszont bent hagytam a teremben, mert később vissza akartam térni. Szabó László követett a folyosóra, becsukta a terem ajtaját és fenyegetően megállt mögöttem. Mikor befejeztem a hívást, közölte, hogy nem mehetek vissza a fórumra. Elmondtam neki, hogy bent van az egyik eszközöm, de ekkor rámtámadt, kicsavarta a telefont a kezemből és agresszívan felszólított, hogy hagyjam el az épületet. Azzal gyanusított, hogy videofelvételeket készítettem a kamerámmal, ami nem volt igaz, ezért azonnal kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam

- írja Júlia.

Szabó az épület előtt már több kollégájával folytatta a fenyegetőzést. Körbeállták őt, és azt mondták neki, csak akkor kapja vissza a telefonját, ha megmutatja nekik a kameráját.

A vita ott ért véget, mikor Júlia közölte Szabóval, úton van a rendőrség, aki erre kitörölte készülékéből a fotókat és visszament a rendezvényre.

A rendőrség a feljelentés után nyomozni kezdett

Halász azt mondta: ő mindent megtett, hogy információkkal segítse a hatóságok munkáját.

Majdnem két hétig vizsgálták a mobilom, a szerkesztőség segítségével mi azonosítottuk be azt is, hogy egyáltalán ki az, aki rám támadt. Ezután kitartóan érdeklődtem, hogy áll a nyomozás, de mindig lepattintottak

– írta Halász Facebook oldalán egy nyilvános posztban.

Szerdán azonban kapott egy levelet a rendőrséget, amiben közlik, megszüntetik a nyomozást, mivel

nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. 

Hozzátette:

Szabót hosszasan mentegeti a határozat: szervező is volt, meg amúgy is csak a “karomat érintve kísért”, és tulajdonképpen önként mentem vele. De hogy miért mentem volna bárhova is, miközben a kameraállványom még a teremben volt és miért volt olyan fontos, hogy kirakjon az épületből, tehát azt, hogy mi is történt valójában, úgy tűnik, egyáltalán nem vizsgálták.

Mintha fel sem merült volna az a teljesen nyilvánvaló kérdés, hogy mégis hogyan került a telefonom Szabóhoz, ha az ő “magatartása nem tekinthető támadó jellegűnek”. Én adtam volna a kezébe?

Forrás: 444.hu, hvg.hu

Címlapi fotó: Halász Júlia - 444.hu és Pixabay cco

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbanisztánban már csak így mennek a dolgok.
solidedge
Vigyázat, aki a 888, vagy a Riposzt újságírójával jár el ugyanúgy az nem ússza meg.
bence
Így működik a fidesz uralom ! Ha ez továbbra is marad , a nyugdíjasokon és a fideszeseken kívül nem marad más az országban !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.