Összehangolt nemzetközi fellépésre van szükség a keresztényüldözés problémájának megoldásához. Erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt Budapesten, a keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy

a világban egyre jobban terjed a szélsőségesség, milliók kénytelenek elhagyni otthonukat, és ezeket a problémákat nem országonként kell kezelni, hanem nemzetközi, összehangolt válaszra van szükség.

Szijjártó: nemzetközi összefogás kell a keresztényüldözés megszüntetéséhez

Fotó: MTI/Kovács Attila

A miniszter szerint vissza kell utasítani minden olyan hazug megközelítést, amely a keresztény közösségek védelmét valakik elleni tevékenységként próbálja beállítani.

Szijjártó Péter közölte:

becsüli muzulmán kollégáinak azt az elkötelezettségét, ahogyan a muzulmánok megvédéséről beszélnek.

Véleménye szerint a keresztény politikusoknak is hasonló lelkesedéssel kellene kiállniuk a keresztény közösségek mellett. A politikailag korrekt elvárások azonban távol tartják őket attól, hogy őszintén tudják képviselni ezt a megközelítést – jelentette ki.

Hozzátette:

nemzetközi sztenderdek ugyanígy azt sem engedik kimondani, hogy mára a keresztény közösségek váltak a világ legüldözöttebb vallási közösségévé, hiszen öt hite miatt üldözött emberből négy keresztény.

Meg kell változtatni ezt a képmutatást – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Rétvári Bence: a rászorulóknak helyben kell segíteni

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára előadásában kiemelte, hogy Magyarország szerint a rászorulóknak helyben kell segíteni.

Az ugyanis nem megoldás, hogy a nélkülözők egy részét kiemelik és áttelepítik Európába vagy Amerikába, hiszen az ott maradók továbbra is szegénységben élnek majd. Csak a helyi segítség tudja valóban megoldani a problémákat

- jelentette ki.

Az Európai Unió által szorgalmazott kvótarendszer ezzel szemben semmilyen problémát nem old meg, csak a belső feszültséget növeli

- vélekedett.

Az államtitkár úgy fogalmazott, egyes nyugat-európai politikusok a keresztényüldözés problémájával szemben "direkt süketek és vakok, hogy némák maradhassanak". Ennek azonban meg kell szűnnie és a tetteknek kell következniük – tette hozzá.

Elmondta, Magyarország olyan segítséget igyekszik nyújtani a közel-keleti keresztényeknek, amilyet ők kérnek, hiszen megtanulta – a határon túli magyarság helyzetén keresztül –, hogy nem Budapestről kell megmondani másoknak, mi a jó nekik, hanem meg kell kérdezni őket arról, mire van szükségük.

Az államtitkár Magyarország keresztényüldözés ellen fellépő, illetve bevándorlást kezelő politikáját egy piramishoz hasonlította. Az alap a természetes védelem és biztonság szintje, amelyet a déli határon kiépített kerítés szolgál. A középső szintet képezi a Hungary Helps program, amely helyi szinten nyújt segítséget mindenkinek, akinek szüksége van rá. A piramis csúcsa pedig az üldözött keresztények támogatása – mondta.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Soltész Miklós fél kézzel bebizonyítja, hogy az elnyomott, ráadásul üldözött európai keresztények szelíd türelme miatt zúdulnak a kontinensre nyugatról a liberálisok, keletről pedig az iszlám. Ha valami, akkor ez a kijelentés, valamint az, hogy ezt nem egy gondosan őrzött gyógyintézmény falai között adta elő, hozzáértő szakorvosok figyelő tekintete előtt, önmagában bizonyítja a magyar egészségügy hanyatló állapotát. Miféle kereszténység lehet az, ahol a harácsoláson és a folyamatos bűnbakkeresésen, óbégatáson túl egyetlen egy erkölcsi törvény sem fontos? Javaslom Soltésznak, hogy kerítse elő valahonnan a 10 parancsolatot és gondosan tanulmányozza ő is, de fel is olvashatja a parlamentben. Hátha még nem mindenki menthetetlen, aki ott meresztgeti a seggét, miközben a nyakunkon van a tél és újra emberek fognak meghalni azért, mert nincs fedél a fejük felett, vagy nincs pénzük tüzelőre, vagy azért, mert túl öregek és túl betegek ahhoz, hogy befűtsenek maguknak. Ezt az üldözött keresztény marhaságot pedig be kellene fejezni nagyon sebesen, mert éppen elég tennivaló lenne az országban. A nyivákolás helyett nyugodtan lehet jelentkezni valamelyik segélyszervezetnél és beszállni a munkába, de például a Dóri Ház is örömmel fogadja az önkénteseket. Jut is eszembe! A másik főkeresztény – a Balog Zoltán nevű – elutalta már az ötmilliót nekik? Vagy nem ér rá, mert őt is üldözik? Szánalmas ez. Nem kicsit, ellenben nagyon.
a helység kalapácsa
Ez a kép hányingert keltő.
Az a sok nevetés a semmiért...

TE ÁLLAT HÜLYEGYEREK, a kereszténység legnagyobb ellensége a kereszténységtől 1700 éve elfordult álkereszténység!
Vágod, bakdmeg?

szijjártó, te mindenhez hülye vagy.
Neked mennyi az IQ-d, köcsög - ha 2 centivel magasabb lenne a homlokod, vízfejű lennél - és ezt nyugodtan vedd sértésnek.
És képzeld, MOST IS vicceltem.

Annyira szánalmasak vagytok, hogy még véletlenül sem lehet komolyan venni titeket.
Tudod mi lesz az első, amit elmondok az állásinterjún? Szégyellem magam helyettetek, a magyar kormány helyett is, és semmi közöm hozzátok. Tuti befutó vagyok (nem leszek, hanem vagyok - tudom).
a helység kalapácsa
Én ezekről eddig sosem hallottam, most meg odavernek...
Így még sosem sajnáltam elhagyni ezt az országot.
Sírok!

"Itt van a múltam, a földanyám..."
SAJNÁLOM!!!
Mit?
Mindent!

www.youtube.com/watch?v=HeOQuEaHbJQ

Ez volt az utolsó írásom.
Itt a vége!
a helység kalapácsa
Én mindent elvesztek, ezek a gyökerek meg teleszájjal nevetnek...
orbán és a fidesznyikek MAGASRÓL szarnak Magyaroszágra.
Nekik ez csak egy lehetőség a meggazdagodásra, és az uralkodásra.

Szerinted, ha orbán viktor Észtországba születik, milyen ember lenne?
Fogalmad sincs az emberi aljasság mertekéről (de ennek örülj - örülj, hogy még elképzelni sem bírod, hogy milyen aljasok tudnak lenni egyesek!)

Tudok gyűlölni.
Megtanítottak rá.
De olyan szinten, hogy az már gyűlöletes.
Világok pusztítója, mi a neved?...

Szinte látom, ahogy felszáll a haragja az orrába...
Esélyed sincs, amikor lecsap és végigdúlja a földet a sok gonoszság miatt, amit az emberek okoztak egymásnak.
Mert megérdemeljük!
Zeta
Már csak a keresztény erkölcsről kellene előadást tartaniuk. Neki és a drága főnökének. Ennyi képmutatást ritkán lát az ember "keresztényektől"!
Keresztények? Inkább egyszerűen számító szélhámosok.
kokopelli
Teljesen mindegy miről ugatnak,mert minden napra ki kell találniok valamit,
valakiknek vagy valaminek a megvédésére!... Lassan átmennek védőnőbe!
mackoka46
Mocsok a magyar börtönökben ülő üldözött keresztényeket ki istápolja ? A Magyar Helsinki Bizottság ?
Eladott Ország
@kokopelli: A fidesz osztályharcban vasba öltözött. "Kiállunk érte, mint a kémény: lássák! És búvunk érte, mint az üldözött." ( Ady E.)
kokopelli
@Eladott Ország: Nekem a "Mosoly országa" és Magyarország közötti különb-
ség mint vicc jut egyre sűrűbben eszembe! Mivel én humorban nem ismerek tréfát,
sokszor csalódom,még mindig nem érzem náluk,hogy valami komoly vagy paródia!
Nessy
Mikor indul Orbán a hívei élén keresztes háborúba? Mészáros cége már készíti az erényöveket, az itthon maradó felesége számára!
Szijjártó viszi elöl a zászlót, Semjén a keresztet!
kokopelli
@Nessy: Aratásra gondoltál,a "kereszteknél"? Van egy népcsoport amelyiknek
nincs kapcsolata a "nem engedjük a magyar mezőgazdaságot..stb" mozgalommal!
Nessy
@kokopelli: Nos sokan vannak, akik kis hazánkban nem vetnek, de aratnak! :-((
kokopelli
@Nessy: (14:35)
...és a szomszéd utánakiált a harcbavonuló férjnek:
"Te barom rossz kulcsot hagytál it!"... ;--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.