A Debrecen és Berettyóújfalu között fekvő majd kilencezer lakosú Derecske tanuszodájában ebben a tanévben már gyermekeknek kellene tempózniuk. Ehhez képest most az a helyzet, hogy ugyan a derecskei tanuszoda az utolsó csempéig elkészült, mégsem lehet használni, mert medencéből nem lehet a csatornába juttatni a vizet.

A kivitelező cég, a Civis Épületkarbantartó Kft. ügyvezetője, György Zoltán az RTL Híradónak azt mondta:

„A derecskei sportuszoda 100 százalékban elkészült, és üzemképes.”

A kivitelezés vezetőja azt is hozzátette, hogy senki nem kérte, hogy úgy építsék meg a tanuszodát, hogy azt rá lehessen kötni a vízhálózatra, az ehhez szükséges két aknát ugyanis nem rendelték meg tőlük. A vállalkozási szerződésük az uszoda építéséről szólt, uszodatechnológiáról és az ehhez hasonló közművekről a telek határáig. Ők ezt maradéktalanul meg is építették, de az akna már a külső szennyvízhálózat része, így az nem is rájuk tartozott.

Elkészült a derecskei uszoda, csak nem lehet használni, mert a vízhálózatra nem kötötték rá

Képünk illusztráció. Fotó: Chris McGrath/Getty Images

A Magyar Nemzetnek Derecske fideszes polgármestere azt mondta, nekik csak a területet kellett biztosítaniuk a munkához, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a vízátemelők telepítését az önkormányzat vállalta. Az NFM szerint az önkormányzat, mivel nincs erre pénze, segítséget kért a kormánytól. Erre azt a választ kapták, hogy a támogatás biztosítása folyamatban van. Állításuk szerint az a gond, hogy a kormány mindig takarékoskodik, ezért sokszor alultervezik az ilyen beruházások költségeit.

A derecskei uszoda idén már biztosan nem nyithat ki, mert ha meg is bízzák a kivitelező céget, a munkák még legalább 2 hónapot igénybe vennének.

Forrás: 444.hu, MNO

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ennyi marhát egy rakáson - csoda, hogy ennek az országnak ilyen vezetői vannak???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@elnyomott: A marhákat nem kell piszkálni, azok hasznot hajtanak. A fideSS barmai meg csak a zsebüket tömik. Érthető, hogy a végére elfogyott a pénz, hiszen az "alkotmányos költségekkel" nem számoltak.
elnyomott
@justhpeter: - igaz, rossz volt a hasonlatom. :(
lampa laz
@silber13: Az elhasználódott vizet pedig szürcsöljék ki...
namihami
Ez nem műszaki hiba, gondatlan tervezés vagy kiviteli malőr. Tökéletes elképzelés, mesterien elkészített uszoda, ennél egyszerűbb módon nem is oldhatták volna meg a vízbefulladásos balesetek elkerülését. Világszabadalom: Uszoda-víz nélkül. Mindenféle vizesbaleset előre elhárítva.
solidedge
Hiába mondták a szerelőnek, hogy a sárga cső nem a víz hanem a gáz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.