Vége lehet az eddigi árversenynek a készpénzszállítóknál, hiszen hirtelen az egész ágazat kormányközeli cégeknél találta magát. A magyar készpénz-szállítási piac nem túl nagy, összesen három céget tart el*. Ezek az utóbbi években együttesen sem értek el húszmilliárd forint bevételt, ami ahhoz képest, hogy egy egész szektorról van szó, nem olyan sok pénz. Az általuk megtermelt nyereség pedig elhanyagolható. Mégis iszonyatosan fontos iparágról van szó: stratégiailag létfontosságú, hogy valaki feltöltse a bankfiókokat, bankautomatákat, kiszállítsa a nyugdíjakat, és összeszedje, majd feldolgozza azt az elképesztő mennyiségű készpénzt, amit elköltünk a boltokban. Enélkül leállna a gazdaság vérkeringése. Nem mellesleg rengeteg érzékeny adat kerülhet a pénzfeldolgozók birtokába. Hamarosan mindhárom cég kormányközeli kézben lesz. A TrezEx a legkisebb a háromból, ezt Gubicza Ágoston és Boris Mihály alapkezelője, a GB & Partners vette meg az állami Eximbank tőkealapjának forrásaiból...

Forrás: g7.24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na ez azert nem semmi,... Es meg mindig nem erdekli az embereket, hogy rosszabb helyzetben vannak, mint gyerekkorukban, amikor a szulok adtak zsebpenzt nekik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ne már már kp-t is lopni akarnak??? =))
karma1
Na ez azert nem semmi,... Es meg mindig nem erdekli az embereket, hogy rosszabb helyzetben vannak, mint gyerekkorukban, amikor a szulok adtak zsebpenzt nekik...
karma1
@RonaGyuri: Majd kepzeld el, amikor az utcan egymasnak esnek az eddig hivatalosan versengo cegek alkalmazottai egy-egy szallitmany penz folott...
namihami
Ez csak egy morzsa a többihez képest. Ezért nem is a Gazda hajolt le. Érdekes, de ekkora összegre a Mészárospajtás (valami okból), de elfelejtett közbeszerezni. Erre maradtak a csicskások. Elég ha a megfelelő percent leesik (ebből is).
karma1
@RonaGyuri: Bizony,... Majd szereznek batorsagot egypar fegyvertol...:o)) Hiszen a penzszallitoknak joguk van allandoan hordani a stukkert,...;o)) Meg itt nalunk is.. De nalunk a penzszallito kocsit egy NO vezeti, es o is hozza be a penzeszsakokat es o is viszi el a bevetelt a kozertbol, ahol dolgoztam...Raadasul a csaj szerintem 10 metert nem tudna futni, raadasul kozelebb van az 50-hez, mint a 40-hez...:o)))
Most azert el tudom kepzelni, hogy a gazszerelesen kivul meszi lolo fog erteni a penzszallitashoz is, mi tobb, erre a celra kulon kap - persze palyaztatas nelkul - legalabb 3 milliard forintot, hogy uj pancelautokat tudjon beszerezni e celra... Aztan meg johetnek a minden leben nyakig ulo fradi ultrak, fegyverrel a kezukben, a tobbit hozzagondolhatod...:o)))
Equus1
@karma1: ismereteim szerint Földi László úr volt NBH művelei igazgató volt cégének, a DEFEND Kft-nek volt egy csomó Renault pénzszállító autója. Már csak az egykori felszámolótól kell visszaszerezni őket, új áron és indulhat a móka. Méhszaros úr meg megkaphatja még a Pénzverdét is, ahol így egyenes útja nyílik a lucrum cameraenek.
Equus1
@Shikari: gyárilag vagy ilyen hülye vagy pénzért?
namihami
@karma1: Nem hiszem, hogy ezt a bizniszt elviszi a Mészi. Ez túl kicsi falat, igaz, hogy azért is lehajolnak, de.
Azt is tudja a Vezér (nem a Mészi, az ehhez hülye), hogy a siserének is kell némi törmeléket szórni, mert ha az besokall, akkor elveszti a hűséges szavazómagot, amivel vége a hatalomnak, lopásnak és főleg a szabadlábnak. Néha dob egy kis kendermagot, ami persze a plebsnek óriási pénz, és ezzel a voksolásukat biztosította.
Sok minden elmondható a brancsról, de az hogy hülye lenne, na az semmiképpen se. Nagyon fírnyákosak, ha a saját zsebükről és a hatalom megtartásáról (persze a szabadságról is) van szó.
@Equus1: Megvenni bagóért, felújíttatni (lásd metró-szisztéma) és üzembehelyezni. Az is a buli egy szelete.
namihami
@Shikari: Megint összefutottunk.
Tehát államosítani., Aztán egy svájci off-shore-on keresztül 40%-kal drágábban adni. Vagy rezsiböffenteni 20%-kal, amit a piacon már a régi ár feléért adnak. Tehát, hajrá szocialista (fideszes) tervgazdálkodás. Csak már Orbán-zseb teljen vele.
Equus1
@Shikari: Minek beszélgetnék egy személyeskedő paraszttal? ... ebben egyetértünk. Kapsz érte egy tömjénzsóti mosolyt.
namihami
@Shikari: ""Ebben"" az állami szférában? Te tudod...
Equus1
@Shikari: 12.52... 30 ezüst? Vagy olcsóbb vagy?
Equus1
@Shikari: szóval... mennyi? Leütésenként vagy darabra megy? Esetleg átalány?
Nessy
@Shikari: Szeretném tapintatosan közölni, hogy legalább is részemről nem vonyítok, nem csaholok, vérre sem szomjazom! Ha lehetne ne tessék azt is megsérteni, aki reagált egyetlen bejegyzésére sem.
Tudom ajánlani azokat a fórumokat, ahol önnek megfelelő társaságot talál, és nem kell "elviselnie" a vonyító kórust!
Ha meg végre itt kigorombáskodhatja magát, mert máshol nem teheti, akkor ezt jelezze előre, hogy úgy legyen kezelve!
Nessy
Elnézést: Nem reagált egyetlen bejegyzésére sem! Kimaradt a tagadó szó.
kokopelli
@Shikari: ...meséld már el ,hogy mi az a "stratégiai akármi",meg az államosítás
(újra?)!Dél-Amerikai,vagy volt Kádár-Rákosi módra? A MOL-nál és a többi válla-
latnál is olvastam arról a baromságról,de egy nyugaton prosperáló nagyválalatnál
sem! :--((
Clavigo
@Shikari: A mutterodat államosítsd,,,,vazzzze!!! Aztán álljál neki padlást söpörni is,,had örüljenek otthon is a Zállamosításnak.,,,,,,,stratégiailag...
kokopelli
@Shikari: csak a "stratégiai ágazatot",meg a "stratégiai vállalatokat" meg a
hasonló definiciókat szerettem volna megtudni. Ezek definicióit,továbbá mit
jelentett pl. a Coca Colával a "stratégiai megállapodás" és így tovább! Meséld
el azt is hogy mi az a liberalizmus! Miért voltak Széchenyiék liberálisok,és mi-
ért nem szitokszó nyugaton a liberalizmus!Betegre röhögik magukat,ha a Zor-
bán magát illiberálisnak nevezi ott! Ennyi!
"személyeskedő parasztok"..."idióták" a te tolladból nem személyeskedés?
..ne vedd személyeskedésnek,de jó moszlém "avatárod" van! ;--)
kokopelli
@Shikari: válasz? Stratégiai...?...várok...;--)
elnyomott
Nem lesz itt már semmilyen választás, legalábbis igazi nem.
Már minden hatalmat magukhoz ragadtak. Annyi ingó, ingatlan vagyon, annyi fontos pozíció mind az övék.
Lebetonozták magukat, tudomásul kell venni. Választás ezen nem fog semmit változtatni.
Desischado
Csodálkozom, hogy még mindig találnak lopnivalót. Szörnyű, ami itt folyik, mi meg tűrünk! De meddig még?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.