Aláírásgyűjtésbe kezd Szegeden a Fidesz-KDNP, és a lakosságot is felkeresik, mert szerintük Botka László polgármester menekülteket akar telepíteni a városba. Botka úgy látja, menekülteket csak a kormány tud Szegedre küldeni.

Szegedre csak a kormány tud menekülteket küldeni – reagált Botka László polgármester kabinetje arra, hogy a Fidesz és a KDNP csütörtökön bejelentette, kikérik a helybéliek véleményét az illegális migrációról, és aláírásgyűjtést indítanak.

A polgármesteri kabinet közleménye szerint Magyarországon csak a kormány tud menekülteket, migránsokat fogadni, városok nem. Menekültstátuszt ugyanis a magyar állam adhat.

Szegeden külön nemzeti konzultációt indít a Fidesz-KDNP

Fotó: pixabay.com CCO

A Fidesz húszezer ellenőrizetlen gazdasági migránsnak adott már el letelepedési kötvényt, és a menekültként a határra érkezőknek is csak a magyar állam, a kormány tudja engedélyezni a letelepedést – áll a közleményben.

A polgármesteri kabinet szerint miközben a Fidesz egy újabb értelmetlen kérdésre vár választ polgároktól, Szeged vezetését inkább az aggasztja, hogy a Fidesz-kormány miatt magyarok százezrei, köztük szegediek költöztek már el az országból. Magyarország fő baja ugyanis nem a be-, hanem a kivándorlás.

A közleményben kitértek arra is Szegeden sok német cég vagy német-magyar vegyesvállalat működik. Munkájuk, adójuk révén is tud Szeged fejlődni. Ezért felszólították a Fideszt, hogy felelőtlen hangulatkeltéssel ne veszélyeztesse a Németország és Magyarország közötti jó kapcsolatokat, és ne nehezítse a szegedi német vállalkozások működését.

Szeged lenne a Fidesz szerint a betelepítés célállomása

Nógrádi Tibor, Fidesz szegedi frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarországon két politikus, Gyurcsány Ferenc és Botka László támogatta az illegális migrációt és a kötelező betelepítési kvótát. Az utóbbi időben ráadásul felerősödtek azok a hangok, hogy a kötelező betelepítés esetén Szeged lenne a "célváros".

Ezért a Fidesz és a KDNP kikéri a szegediek véleményét, azt a kérdést teszik föl. "Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?" – tudatta a politikus. Elmondta, a kérdőíveket a Fidesz helyi irodájában, illetve a városban fölállított standokon írhatják alá az emberek, emellett otthonaikban is felkeresik a szegedieket.

Az aláírásgyűjtés első ütemben december 17-ig tart, majd januárban folytatódik, míg a teljes lakosságot el nem érik – közölte Nógrádi Tibor.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@human: A csorda mindent nagyon akar, amiben van pénz és személyes gyarapodás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
@human: A csorda mindent nagyon akar, amiben van pénz és személyes gyarapodás!
szép új világ
@human: Szegeden nem tudták megvetni a lábukat, ezért most mindent megpróbálnak.
mackoka46
Rémisztő, hogy a fidesz milyen hatékonyan mossa ki az emberi agyakból a humán mivoltát.
human
@szép új világ: Polgármestert általában nem párt alapján választ az ember, hanem az alapján, hogy alkalmas-e rá vagy sem. Ha Botka továbbra is bizonyítja, hogy méltó a lakosok bizalmára, akkor maradni fog. Azt tény, hogy a népszerűségének árthatott az ahogy az mszp megszívatta. Biztos vagyok benne, hogy az mszp-ben fideszes beépített emberek vannak. Botka nem véletlenül mondta azt amit mondott mikor lemondott ME jelöltségéről.
vladimir putin
A kérdés inkább csak ennyi: "Ön is egy bunkó? [IGEN] - [NEM]"
human
@vladimir putin: Ön egy őszinte bunkó? :)
netuttki
@human: ha már így magadra vetted a kérdést: előbb te válaszolj: igen, vagy nem?
human
@netuttki: Nana. A kérdést én tettem fel. Nem nekem kell megválaszolni. Tudod, mint a törvényhozás. Ők megszavazzák és nekünk kell betartani.
nezelodo
Ezeknek az agyukra ment a hazug nemzeti konzultációjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.