Bár vannak koncepciós perek, ezek alacsony száma miatt sem lehet diktatúrának nevezni a Fidesz kormányzását. Ennek ellenére Kornai János szerint civilizált eszközökkel nem lehet leváltani Orbán Viktort. A közgazdász professzor Látlelet című könyvének bemutatóján Farkas Zoltánnal, a HVG szerkesztőjével beszélgetett a kötet főbb megállapításairól.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Rá kattintottam a hvg-re és elolvastam a cikket. A hozzászólásokat is elkezdtem olvasni,de gyorsan kihoztak a sodromból.Kegyetlenül idegesít,mikor a Magyar lebírkázzák. Ide beteszem szó szerint amit ott írtam.Szerintem 2 részben,mert itt nem engedik egyben felrakni,mert sok a karakter.
Aztán még is ki a béna? Szerinted a dolgozó emberek közül mindenki politikusi vénával rendelkezik? Egy ács,kőműves,szakács(nő),lakatos, ápoló(nő) egy rokkant nyugdíjas, vagy már tényleg nyugdíjas, bolti eladó,falvakban élő emberek,akik talán a 8 általános befejezték,mit tudnának tenni? Ők vannak nagyon sokan,Ők a nép! Van pár ezer politikából élő( nagyon is jól megélő) ellenzékünk,akiknek ezt a sok amatőrt össze kéne fogni, Felvinni Őket Pestre,hogy a tüntetéseken ne csak a Pesten élő emberek fagyoskodjanak,fázzanak,vagy éppen főjenek.Sokkal több a vidéken élő ember,mint akik képesek Pestre önként is eljutni.Ez a legkönnyebb,lebirkázni a népet,ahelyett,hogy az ilyen okosak,mint te is vagy,nem a klavit koptatnád,hanem mennél és szednéd össze azokat az ellenzéki impotenseket és vinnéd ha más nem rabláncon vidékre és felszólítanád,hogy nyissa már ki az államtól kapott pénzes bukszát,mint bejegyzett párt és szervezzenek buszos felutazást a tüntetésekre. Kész röhej amit a tévében látunk tüntetésként.Van 2-3.000 ember,akik békésen lengetik a zászlócskáikat,emelgetik a tábláikat,néha bekiabálják,hogy " Orbán takarodj" Szembe velük kb ugyan annyi rendőr,Orbán meg egyenes élő adásban röhögve nézi miként is erőlködik az a pár ember.
cikicakk55
Folytatás:
Elveszik a kedvét azoknak is akik még tenni akarnak.Kurvára ki hoz a sodromból az ilyen hozzászólás,hogy mit is kéne tenni,meg milyen birka a Magyar,meg Meg is érdemeljük,mert tűrjük,stb. Olyan felkelésről és komoly sikeres kormánybuktatásról én még nem hallottam ami csak a nép szervezett volna meg.Kell hozzá egy stabil ellenzéki háttér, pár olyan ember aki tudja mit és hol kell csinálni.Orbán zsebében ott a rendőrség, a Főügyész, a média, és főleg a parlamenti 2/3. Akkor írj,ha van valami olyan ötleted,amit már nem olvastunk,vagy hallottunk ezerszer. Én egy nyugdíjas kisvárosi nő vagyok.Például én mit tudnék tenni? Azon kívül persze,hogy minden ismerősömet,minden fórumon( nem kevés van) arra buzdítok,hogy menjen el szavazni.Ugyan így a városunkban is ezt teszem.
Eladott Ország
"Ahol egy kormányt nem lehet leváltani civilizált eszközökkel, ott diktatúra honol."
Ez a kormányzati túlsúly olyan mint a biológiai kísérletekben a patkányok szaporítása, mely esetben, ha a populáció elér egy bizonyos lélekszámot, akkor a patkányok egymásra támadnak és saját fajtársaikat támadják, ritkítják. A kádári diktatúrában is volt ellenzék és működött, ott is voltak ellenzéki hírek, hírforrások, használtuk éltünk vele. Amit nagyon szorgalmaz a kormány attól előbb, utóbb megundorodik a nép és kifejezetten keresi a friss, élettel teli normális tájékoztatás lehetőségeit. Arról nem is beszélve, hogy a rengeteg médiát ellenőrizni kell és anyagot kell nekik biztosítani, mely szinte lehetetlenné válik és egyre több lesz a malőr, melyeken egy egész ország fog kárörvendően röhögni! Meg kell érteni végre Orbán egy pszichésen súlyos beteg ember, akinek a hatalomban való megtartása egyre nehezebb feladat és ezért ez a maffia rendszer nemsokára végérvényesen megbukik!
Csizmás Kond
" Kornai János szerint civilizált eszközökkel nem lehet leváltani Orbán Viktort."
...most akkor terrorizmusra biztatnak vagy mi ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.