Gazdasági alapelvek is vannak a Bibliában, léteznie kell tisztán keresztényi gazdaságpolitikának – erről vélekedett az állami tévén a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának vezetője.

Léteznie kellene, de ma nem lehet a világban tetten érni sehol tisztán keresztény gazdaságpolitikát – mondta Szalai Zsolt, a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában.

Hangsúlyozta, hogy a Biblia olyan alapelveket tartalmaz a gazdasági tevékenységekkel kapcsolatban, amelyek bármilyen változó környezetben alkalmazhatóak. A keresztény életnek két fontos alapelve van, az egyik a megelégedettség, amely nem az ambíció hiányát jelenti, hanem azt, hogy a cél ne a bármi áron a legmagasabb profit elérése legyen – mondta. Második elv Szalai Zsolt szavai szerint az egyszerűségre való törekvés, ami a magánéletet és a vállalkozást egyaránt jellemezheti.

Tisztán keresztény gazdaságpolitikát szeretne egy egyesület

Fotó: pixabay.com CCO

Fontosnak nevezte a társaság elnöke a munkavállalókhoz való emberi hozzáállást, a dolgozók megbecsülését és fejlesztését. A munkavállalókkal való kapcsolat fontosabb a profittermelésnél – fogalmazott.

Példaként említette, hogy egy cambridge-i kutatóintézet azt kutatja, hogy az Ószövetségben meghatározott gazdasági elveket hogyan lehetne a napjainkban alkalmazni. Az egyik ilyen elv az engesztelés éve, amely rögzítette: ha valaki elvesztette a földjét, akkor 50 évvel később visszakapta, ez lehetővé tette hogy hatalmas vagyoni különbségek ne alakulhassanak ki – mondta.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Mi lenne, ha azt a velejéig romlott, tolvaj minden vallást magáénak kisajátító álkeresztény csúti rémét győznéd meg a keresztény gazdaságpolitikáról.

"Fontosnak nevezte a társaság elnöke a munkavállalókhoz való emberi hozzáállást, a dolgozók megbecsülését és fejlesztését. A munkavállalókkal való kapcsolat fontosabb a profittermelésnél – fogalmazott."

Na ezt sohasem éritek el ennél az elmeroggyantnál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Szép a Bibliára való hivatkozás. Ezzel csak az az apró probléma, hogy kb. XII.-XIII. században születtek meg az "Evangéliumok", így annak a kornak a gazdasága, fejlettsége, morálja, törvényei szerepelnek benne.
A X Parancsolatot, ami valóban egy alap lenne, manapság csak szűkített formában ismeri a kormányok egy része, de még azt sem igazán tartják be. Persze "megmagyarázni, belemagyarázni" mindent lehet, kinek - kinek érdekei szerint.
papa.49
Nem is tudtam hogy a főgázcsővezető 50 évvel ezelőtt földbirtokos volt, mert most már azzá vált, meg a piCsányi elvtárs, meg a cserpáklézeres, meg még jó sokan !!!
Jozefina
Mi az a tisztán keresztényi??? Isten áldásával tovább lopni???
magyarbakancs
Egy vicc jutott eszembe beszélget a Rabi,a Plébános,Cigány.
Mondja a rabbi ez a kis pénz az egyházé a 10-ed.
Mondja a plébános ez a 10-ed az egyházé.
Cigány össze söpri a pénzt az asztalon majd fel dobja.
Na Jóisten amit elkapsz az a tied ,ami lesik az az enyém.
papa.49
@ittott: Mert az a LÉTELEMÜK a lopás !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.