Az a jó európai identitás, amely a helyi, regionális, nemzeti identitások mellé gazdagító rétegként alakul ki – mondta az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa Veszprémben, a Pannon Egyetemen tartott pénteki előadásában.

Navracsics: "Nem az a jó európai érdek, amely szemben áll a nemzeti érdekekkel"
Fotó: Hír TV (archív)

Navracsics Tibor az egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán működő társadalomtudományi intézet Politika csúcsformában című rendezvénysorozatának első programján azt mondta: az európai identitás nem arról szól, "hogy eszperantóul kell beszélnünk, el kell felejteni azt, hogy magyarok vagyunk és valami vegytiszta közegben kell lebegnünk".

Hangsúlyozta, ma már kilencmillió olyan európai állampolgár van, aki részt vett az Erasmus programjaiban és szinte mindenki úgy szerzett magának európai identitást, hogy azzal nem rombolta le saját nemzeti identitását. Úgy fogalmazott: "akkor vagyok jó európai, ha jó veszprémi, jó dunántúli és jó magyar vagyok, büszke vagyok ezekre a lojalitásaimra, és ehhez jön még gazdagodásként az európai identitás".

Navracsics Tibor szerint ilyen európai identitásra van szükség, mert ez az, amely szimbolizálja a nemzeti érdek és az európai érdek kapcsolatrendszerét. Kiemelte: nem az a jó európai érdek, amely szemben áll a nemzeti érdekekkel és nem az a jó nemzeti érdek, amely szemben áll Európa érdekeivel. Az a jó nemzeti érdek, amely harmóniában áll Európával és az a jó európai érdek, amely képes magát harmonizálni a nemzeti érdekekkel – mondta a magyar uniós biztos.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nocsak, nocsak elkezdődött a szokásos ,,páva tánc,,hogy visszafogadja a csutigörény ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Nocsak, nocsak elkezdődött a szokásos ,,páva tánc,,hogy visszafogadja a csutigörény ???
Kookas
navracsicska ha valaki szemben áll az ország érdekeivel azok ti a nemzetes gecik vagytok!!!
Lepényleső
...nemzeti érdeknek meg nem az a jó,ami rossz a népnek.
quadrocopter
Tibor bekakilt...hogy visszahívják a Nagy Pénz mellől, mert őszinte volt és most tompít a kis aranyos!
Eladott Ország
Navracsics, mint biztos havi 24000 euró honoráriumot kap és plusz költségtérítést, valamint az öt év után ha lejár a mandátuma több száz millió forintban végkielégítést. Gondolni kell a jövőre, beindult a szervilis seggnyalás, hogy felszopja magát ismét a kleptokrata bandába.
Csizmás Kond
...sokaknál csak a nyakába akasztott tábla igazolja hogy kicsoda...
Eladott Ország
Az a baj, hogy miután Orbán Viktor és zenekara minden megszólalásával Európa ellen uszít,
minden elvetemült lépését Európa haldoklásával legitimálja, amely Európát vagy ő, vagy senki
más nem képes megreformálni, miközben reggeltől estig megy a duma arról, hogy kettős mérce, hogy azért szopatnak, mert mi magyarok vagyunk, Navracsics Tibor megszólalása úgy hangzik, mint egy gyomorból jövő, cinikus röhögés. A koreográfia része, ami után a függöny mögött harsányan megveregetik egymás vállát, hogy milyen szép munka volt. Az a baj Navracsics Tibor nem remélt őszinteségével, hogy közben nem lehet megfeledkezni
erről: évek óta kemény vergődés megy azért, hogy ez a nép meggyűlölje a liberális, viszonylagos jólétben élő, toleráns, nyitott demokratikus Nyugatot, és lehetőleg elhiggye, hogy az ázsiai, afrikai diktátorokhoz dörgölőző, Putyin-rajongó államvezetés jár a jó úton. Mindenki más síkhülye. Hogy ezt még nem sikerült tető alá hozni, és a magyarok még így elhülyítve, rongyossá szopatva, megfélemlítve is Európa-pártiak, az nem Navracsics Tibor érdeme. Ahhoz, hogy még egyáltalán valaha komolyan lehessen venni, amit mond, ahhoz több kellene.
Navracsics csupán a nagyobb volumenű - nem igazán kis hazánk lakóinak, hanem az
európaiaknak szóló - fityisz pávatánc része. Ugyanannyira nem kell komolyan venni, mint
bármelyik felszólalásukat. Szimpla kettősbeszél. Amikor pedig Navracsics frakcióvezető is volt, ugyanolyan bunkó, sötét alak is volt, mint most Rizsaszilus. Alkalmazkodott a közeghez. Igaza volt Popper Péternek, olyan, hogy kollektív bölcsesség nem létezik. Ha egy buta bunkót betesznek egy jó képességű csapatba, nem a csapat emeli fel a maga szintjére, hanem a csapat süllyed le a bunkóhoz. Mindig a legostobább, legaljasabb szabja meg egy csoport színvonalát. Navracsics ugyanaz a fideszes mocsok (értelmiséginek látszó álarc mögött) mint az összes többi. Szembemenni a jelenleg zajló lánctalpas pusztítással, elhatárolódni, megköszönni az eddigieket és otthagyni a francba az...
Eladott Ország
folytatás ma, 09:48... egész fideszes elmebajt. Na, az lenne igazán európai. Nem véletlenül nem fog bekövetkezni.
justhpeter
Sajnos nincs igaza Navracsicsnak, mert nem lehet az Orbán-féle baromságokat nemzeti érdekként felcímkézni és annak figyelembevételét követelni az Uniótól, hiszen a magyarok többsége is elutasítja. Így nem lehet nemzeti érték a permanens lopkodás, a véget nem érő hazudozás, a rasszizmus és a gyűlölet keltés.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Míg ejrópa csak egy fogalom addig Magyarország egy ország...de azt már te eladtad...és hogy ki az aki a valóságnak vagy a fogalomnak a létéért harcol azt könnyű megállapítani.
Csizmás Kond
@justhpeter: ...pedig sajnos igaza van...csak ez sokaknak nem tetszik.
justhpeter
@Csizmás Kond: Mindketten tévedtek és ez be is fog igazolódni.
cikicakk55
@Eladott Ország: Tudod az is a gond,hogy Navrasics az ilyen kijelentéseivel nem szól minden Magyarhoz. A nép egy jó nagy részét a vidéken élők alkotják,akiknek az ilyen elemszintű duma Kínaiul van. Amit te írsz az könnyű megérteni és a többiek kommentjét is.Viszont a fenti cikk tele van olyan szavakkal,amit szerintem a vidékiek jó nagy része nem is ért.Már így is teljesen meg vannak hülyítve a Libcsi,komcsi,illibsi,posztkomcsi,ballibb,jobblib, eurofasiszta,stb dumával,amit egy falun élő ember akkor sem ért,ha van számítógépe az unokájának. Én még éppen képben vagyok,de a cikkek jó részét inkább a hozzászólásokból értelmezem,pedig az érettségim meg van és az ápolónői diplomát sem az Ecserin vettem.Olyan divat lett ilyen szavakkal dobálózni,hogy szerintem sokan nem is tudják,még azok sem akik leírják mit jelent.Ez a fazon nekem akár mit mond hiteltelen,mert víz nem válik vérré és kutyából sem lesz szalonna.
Eladott Ország
@cikicakk55: A fidesz azért dobálózik a liberális, libsi, ballibb, jobblibb, posztkomcsi szavakkal, mert ők a kádári rendszer kommunistáinak jogutódjai, pribékjei és besúgói voltak. Ezért nem lett az ügynöktörvényből semmi. A fideszesekből több tucat MSZMP KB -t lehetne felállítani. Ezért terjedt el a liberális szó, illetve rövidített változata a libsi. Ők meg ennek az ellentetje (inverze) az illiberálisak lett, de valójában a fidesz a politikai prostituáltak, kurvák kategóriájába tartozik. Röviden a politikai paletta minden színét bejárták már, csak még fürdős kurvák nem voltak ezidáig. Szebben fogalmazva a fidesz, a kaméleonba oltott páva lett.
Zeta
@Eladott Ország: jogos a felvetés. O. V mindig mindent alávetett a hatalom megszerzéséért. A cél erdekében változtatta "nézeteit" , akár a vallását is!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: tegnap, 10:58 # Hofi is megmondta, ha nyomást érzel a fejeden, nem biztos, hogy a sapka szorít.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...akkor ne hordj sapkát...
kokopelli
@Eladott Ország: (05:53)
Ha lejátszanák ennek a "grazi-szobatölteléknek" a filmet,megértené? Biztos nem!
Az a mázlioja,hogy a választói nagy része nem rendelkezik nettel!Abban igaza van,
hogy ő és bandája nem tartozik a "nyugathoz"! A "borscs" ízű segg nyalása jobb!? ;-)
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Húzzál a halál f*szára, hülye fideszes seggfej!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.