Továbbra is mágnesként vonzza a menekülteket Németország, az idei első fél évben több menedékjogi kérelmet bíráltak el, mint az Európai Unió (EU) összes többi tagországában együttvéve – írta a kedden a Die Welt című német lap az Európai Bizottság statisztikai szolgálata, az Eurostat adataira hivatkozva.

Több menedékjogi kérelmet bírálnak el Németországban, mint a többi EU-tagállamban együttvéve

A kimutatás alapján a január-júniusi időszakban Németországban 357 625 menedékjogi kérelmet bíráltak el, az EU többi 27 tagországában pedig 199 405-öt.

A Die Welt Németország marad Európa menedék-mágnese című összeállítása szerint szintén jellemző adat, hogy a Németországba újonnan érkező menedékkérők száma meghaladja az Földközi-tengeren keresztül az EU területére érkezők számát. Az idén októberig 156 ezer menedékkérő érkezését regisztrálták a német hatóságok, míg a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint ugyanebben az időszakban 153 ezren értek partot a Földközi-tenger EU-s partvidékén.

Az eltérésnek az az oka, hogy sokan illegálisan, de továbbra is akadálytalanul továbbutaznak abba a tagállamba, ahol menedékjogi kérelmet kívánnak benyújtani, és ez a tagállam rendszerint Németország – írta a Die Welt, kiemelve, hogy a menedékkérők a menekültügyi szigorítások ellenére változatlanul számíthatnak arra, hogy ha sikerül eljutniuk Németországba, akkor ott is maradhatnak.

Ezt jelzi, hogy 2016 elejétől 2017 szeptemberéig a német hatóságok elutasítottak 550 413 menedékjogi kérelmet, de csupán 122 103 ember távozott az országból önként vagy kitoloncolás révén.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
@durbincs: ??? Ezenkivül agyamputált.!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
libellle
@durbincs: ??? Ezenkivül agyamputált.!!!
Clavigo
@durbincs: Idióta bocskoros lápi móc.
silber13
@durbincs: Momentán Libelle különbül tudja a magyar történelmet, mintmaga vén buzi! A mocsok pofája rúzsozása helyett tanulna meghelyesen írni, de olyan hülye, hogy az magának nem megy! Mellesleg nagyonvigyázzon,merta yardook Magyaországon hamar elkapjáka magához hasonló ferdehajlamúakat, pedofilokat ésakkor lesz nagy csihi meg puhi az őrszobán! Nem árt magánakegy kiadós agyabugya!:-))))
libellle
@durbincs: nem tudtam, hogy ilyeneket csak iskolában lehet tanulni. Mindent meglehet olvasni mindenröl lehet tájékozodni. Ez csupán info, mert te nem is jártál semilyen iskolába
Jozefina
Azért a cikkből az is kiderül, hogy "a német hatóságok elutasítottak 550 413 menedékjogi kérelmet, de csupán 122 103 ember távozott az országból önként vagy kitoloncolás révén."
Azért ott sem minden úgy működik, mint amit itthon sokan igyekeznek kommunikálni. Aki nem odavaló az mehet haza.
A sok egymással vitatkozó meg valószínűleg fidesz megbízásbó, vagy putyin szolgálatából van itt, mert a cikkhez nem képesek hozzá szólni!!??
silber13
@Jozefina: Mondd már meg, ez a szellemi fogyatékos durbincs mikor szólt hozzá érdemben egy cikkhez? Mert szerinte , és sokak szerint is olyan soha nem történt! Persze észbeli képességeit kommentjei alapján megítélve, ezen nem is lehet csodálkozni!:-))
libellle
@Jozefina: Havá küldjünk olyanokat akik magyarorsz´gon keresztül is regisztracio nélkül csak ugy bejöttek. Sem papirokkal vagy bármilyen dokumentel nem rendelkeznek. De Vannak lehetöségeink, arra, hogy Magyarországra visszaküldjük öket. Itt müködik az ügyintézes. De hová küldjük öket. Lehetett volna öket regisztrálni és akinek nincs papirja nem átinteni Magyarországon, henem be sem engedni. Most azt a katasztrofát amit orbán és bandaja szándekosan generalt nekünk kell rendbe tenni. Valamennyire. Csupán ez felülmulja igyekezeteinket.
Eriksson
@libellle: " Most azt a katasztrofát amit orbán és bandaja szándekosan generalt nekünk kell rendbe tenni."
Persze. Merkel ott se volt.
24.p3k.hu/app/uploads/2017/02/a_043_dpa-pa_151118-99-06138_dpai_gettyimageshungary_eza-e1486303464486-1024x576.jpg
Eriksson
@libellle: Csak egy kérdés. Milyen típusú klavija van kedves libelle, hogy egyszer van rajta Á és É betű, a mellette levő szóban pedig már nincs?
Pl: " orban és bandaja szándekosan generalt"
Vagy még szón belül is: "ügyintézes".
wagabund
..." a német hatóságok elutasítottak 550 413 menedékjogi kérelmet, de csupán 122 103 ember távozott az országból önként vagy kitoloncolás révén."...

ma reggeli hír, hogy a hazatoloncolásra ítélt 256ezer migránsból ma sem sikerült útnak indítani két repülőre jutó embert...ellenálltak, lehetetlen volt feltuszkolni őket a repülőkre..

...és még mindig 256 ezer van kijelölve kitoloncolásra. persze ha megtalálják őket, mert szorgalmasan bújkálnak.
A hab a tortán, hogy egyik kiutasítottat sem veszi vissza az eredeti hazája addig, amíg nem fizet egy őrült nagy visszafogadási pénzt Berlin...nos fizetnek(az adókból), de akkor sem mennek haza.

a róka elment a lékre halat fogni, ezért belelógatta a farkát vízbe...a lék befagyott, a róka mozdulni sem tudott... ebből ered a csukafogta róka.

ezzel az igenrossz hasonlattal lehet talán jelezni, hogy tiszta rábaszás ez az egész..
persze jobb híján ide küldenék őket, mint kötelező jótétemény..
libellle
@Eriksson: Csupán azert, hogy ne halj meg bután. Német a tastaturem. Ellenben egy kis tricksel tudok ékezetet is varászolni. Kissé komplikált es nem mindig van kedvem ahhoz. Remelem a valaszom kielegitö volt amennyiben nem ugy kerdezze meg kezelöorvosat.
libellle
@Eriksson:" Persze. Merkel ott se volt." Természetesen ott volt Merkel é Faymann is. Egy este a telefonkonferezen, megbeszélte a két államfö és egy nyomorék szellemü megélhetési maffiozi politikus orbán, HOGY A KB: HAROMEZER FOGVA TARTOTT MENEKÜLTET A PALYAUDVARROL ATVESZIK: KÜLDJE ÖKET ÖSTERREICH IRÀNYÀBA. MIT TETT AZ A PATKÀNY BUSZOKKAL ÈS VONATOKKAL TÖBB MINT 400 - EZRET RÀNK NYOMOTT. EZERT MONDTA TÖBBSÖR MERKEL IS ES SOK EUROPAI POLITIKUS; HOGY ORBAN EGY SZELHAMOS SENKI ALAK:!!!
Eriksson
@libellle: Sajnálom, hogy olyan gyorsan változik a kedved, hogy egy szót, egy mondatot nem tudsz leírni azonos koncepció szerint. Ezt a tünetet hogy nevezi az pszichológiai orvostudomány? Csak azért kérdem, hogy ne haljak meg bután.
Eriksson
@libellle: Légyszi fogalmazd át a mondandód, mert így nem tudom értelmezni.
kokopelli
@libellle: nekem szerencsém volt,mert a "Westend"-ben véletlenül találtam
egy "K220"-as tastaturát,amit a PC-n át tudok kapcsolni a magyarra! (Tast-
leistén HUN)! Ajánlom,mert talán az "Amazon"-nál,vagy egy másik "Versand-
haus" nál fellelhető! (AÁ,Ää,ß,€ is megtalálható a hosszú magánhangzókkal
együtt!) ;-)
kokopelli
@Jozefina: (10:37)
Nem lehet őket felültetni a repülőgépre,ha a célország (ahonnan bebizonyítottan
menekültek) megtagadja a gép leszállását! Mossák a kezüket,hogy nem ők küld-
ték csak szabadjára engedték őket! Valószínűleg bombával "tették szabaddá" a
menekülő utat! Gyilkos szarkazmus! Sokan egyszerűen délkelet Európában csapód-
tak a tömeghez,de azok túlnyomó része párszáz €-ért vissza is repült az un. túris-
ta útjukról! A Genfi Konvenció értelmében háborús országban tilos a visszatolonco-
lás,amit ki is használnak a menekültek!
Pálinkás Pál
@Jozefina: " 550 413 menedékjogi kérelmet, de csupán 122 103 ember távozott az országból önként vagy kitoloncolás révén."
és szerinted ez eredmény??? Hogy 10 nemkívánatos hordalékból csak kettőt tudnak kipaterolni??Németországnak vége...
libellle
@Eriksson: " Légyszi fogalmazd át a mondandód, mert így nem tudom értelmezni".Absolut nem is érdekel, hogy te ertesz engem vagy nem. C` est la vie.
szep napot
Hosszú út után nagy nehezen megérkezett Mohamed migráns, az állomás mellett guggolt, és szotyit köpködött a csorba fogai között a járdára. Ekkor hirtelen megjelent egy angyal.

– A szocialista-liberális angyal vagyok és azért jöttem, hogyteljesítsem három kívánságodat.

Mohamed alig tudott szóhoz jutni a meglepetéstől, de kipróbálta, hogy igaz-e, amit hallott.

– Nézd, milyen rossz fogaim vannak. Szeretném, ha meglenne azösszes, és hibátlanul.

Még be sem tudta fejezni a mondanivalóját, azonnal érvénybe lépett a menekülteket védő és megsegítő törvény, ami kimondja az ingyenes szociális ellátást, és Mohamednek máris gyönyörű hófehér fogsora lett, ami úgy csillogott, akár egy hollywoodi filmsztáré. ErreMohamed azt mondja:

– Vágyakozom a négy feleségem és a 15 gyermekem után, valamint a szüleim és testvéreim után is, valamint a feleségeim szülei éstestvérei után is ... Szeretném, ha mind együtt laknánk egy szép nagy luxus villában és legyen rengeteg pénzünk.Még el sem mondta Mohamed és máris egy gyönyörű villában találtamagát. Körülötte az összes rokonai mind boldogan és gazdagon. Azasztalon egy kivonatot talált, amely a bevándorlók családjainakegyesítési jogairól szólt, valamint a segélyezésekről, és tele voltbanki csekkekkel és a pénzhez való jutás magyarázataival, valamint a külföldiek segélyezési javainak megszerzési menetével. A ház teljesen be volt bútorozva és teljesen fel volt szerelve elektromos gépekkel, ami megfelelt annak a törvénynek, amely előírja az idegen bevándorlók háztartási segélyezéseit. Mohamed annyira boldog volt, hogy nem is tudta, mit is kérjen harmadiknak a tündértől. Végül megszólalt:

– Szeretnék én is egy igazi német lenni és nem kizárólag csakállampolgárként. Szeretnék én is szőke, kék szemű lenni, mint az igazi németek, és a nevem ne Mohamed legyen, hanem Fritz Schultz.Még be sem fejezte a mondatot, máris ott találta magát az állomáson, guggolva és a szotyolát köpködve a foghíjas szájával. Elképedve kérdezte meg a tündért:

– Mi...
libellle
@kokopelli: Köszönöm kedvesseged. Ellenben nekem nincs ténylegesen sürün szüksegem a magyarra.
szep napot
@szep napot: – Mi történt?!

A tündér ezt válaszolta:

– Nem szégyelli magát, Schultz úr?! Itt guggol és az államtól várjaa segítséget?! Nem kaphat segélyt, egyedül kell megoldania a jövőjére nézve minden anyagi gondját! Szedje össze magát és menjen el dolgozni minél hamarabb! Ha nem ezt teszi maga és a többi német, mit képzel, hogyan tudjuk segíteni a szerencsétlen migránsokat?
libellle
@szep napot: Neked is egészséges szép életet. Föleg egészséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.