A brüsszeli EU-csúccsal kapcsolatban több német lap is foglalkozott Magyarországgal pénteken.

Ahol Tusknak igaza van

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Ahol Tusknak igaza van címmel közölte Reinhard Weser kommentárját. aki kiemelte, hogy baloldali és jobboldali kormányfők, így Robert Fico és Orbán Viktor is "kézzel-lábbal védekezik" a menekültek kvóták szerinti szétosztása ellen, és ebben minden másnál nagyobb egységben sorakozik fel mögöttük országuk lakossága.

Ezt az ellenállást "lehet rossznak érezni, de a demokrácia lényegéhez tartozik", hogy a kormányok figyelembe veszik a közhangulatot, az pedig "aláásná az EU legitimitását", ha nem vennék figyelembe – tette hozzá.

Ezen mit sem változtat, hogy a magyar kormány egy rasszista és antiszemita klisékre építő kampánnyal használja ki a menekültkérdést, amelyet jóindulattal is csak a visszataszító jelzővel lehet körülírni.

- írta az elemzésben. A FAZ szerzője szerint könnyen ki lehetne ütni Orbán kezéből ezt a fegyvert, ha tárgyilagosan tanácskoznának az európai menekültpolitikáról, kvóták nélkül.l

A beletörődés sem megoldás

A Spiegel Online hírportál A beletörődés sem megoldás címmel közölte Peter Müller kommentárját, aki Donald Tusk állásfoglalásával kapcsolatban kiemelte, hogy az Európai Tanács elnökének "igaza van", hiszen kétségtelen, hogy a kötelező kvóták ügye megosztja az EU-t, de "éppen azoknak szállít újabb érveket, akik továbbra is kivonják magukat a szolidaritás vállalása alól". Tusk úgy "viselkedik, mint egy bíró, aki még egy tizenegyessel is megjutalmazza azt a csapatot, amely nem is akar igazán játszani", bár "természetesen nem ez volt a szándéka".

Hozzátette: "érdemes volna emlékeztetni Magyarországot és másokat arra, hogy a regionális támogatásként átutalt milliárdok mögött is a szolidaritás gondolata van". Ennek a szolidaritásnak "a menekültválságban is érvényesülnie kell, méghozzá mindenki számára" – írta.

(MTI)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@libellle: (10:31) Na, ja… Pedig tipikusan úgy írsz, mint egy nő. Egyre érdekesebb a beszélgetés! És mióta vagy férfi? ...(vagy nőies férfi?)…Mert a múlt héten még úgy írtál, mint nő:
"…a férjem egy oscilloskopot gyártó üzemben dolgozik…" :)
libellle
@verőce21: nekem lehet férjem akkor is ha ferfi vagyok, vagy nem.? Ne legyél már ennyire kicsinyes. Holla die Waldfee
libellle
@wagabund: Elfelejtetted, hogy csatlosaink voltatok. Nem ártana a történelmeteket feldolgozni. Mert lenne nektek is mit. Csak emlékzni kellene arra, hogy melyik ország horhy -ja hozta meg az elsö zsidóellenes törvényt. Es a lengyeleknek sem állna rosszul egy kis visszafogottság.
verőce21
@libellle: (19:31) "...aber ich liebe alles was ich habe..." - Ich wünsche dir jedenfalls viel Spass dabei, eben typisch Gina Blonde. :)
olivér
speciel migránsügyben abszolut egyetértek a hivatalos megközelítéssel,de hogy már a fél országra ráteszik az enyves mancsukat,hát az lassan kiveri nálam a biztosítékot
libellle
: @verőce21: Na ja mi nem egy és ugyanabban a " szakmaban" dolgozunk. Neked hagyom a gangbang témát. Elvezd azt. miután ilyen jól kiismered magad ebben a temában. Nekem erre rá kellett keresni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.