A Hír TV szerint a takarítók és a karbantartók bére nem éri el a hivatalos minimálbér szintjét sem.

Míg a teakonyhára négyzetméterenként másfél millió forint jutott a felcsúti fociakadémián, addig a dolgozók egy részének még a hivatalos minimálbér szintéjét sem éri el a fizetése – olvasható a Hír TV honlapján megjelent cikkben.

Hír TV: minimálbér alatt keresnek a felcsúti akadémia dolgozói

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári

"A felcsúti focialapítvány 2017–2018-as sportfejlesztési programja szerint a takarítók havi bruttó bére 88 ezer forint, a karbantartóké 111-112 ezer az idei 127 500 forintos minimálbér helyett. De a szakács sem kapja meg a szakmunkás-bérminimumot, havi bruttó keresete 147 ezer forint az elvárt 160 ezer helyett" – olvasható a cikkben.

Egy okleveles adószakértő szerint a bruttó havi juttatások nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak, mivel a minimálbért mindenkinek meg kell adni. A szakértő szerint a 111 ezres bruttó fizetésekből arra lehet következtetni, hogy még a 2016-os minimálbért kapják egyes alkalmazottak.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, vállalkozó, fociklub-tulajdonos vezeti.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Felcsút egy minta falu. Mintája annak, mi lesz Magyarországból 2018 után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Felcsút egy minta falu. Mintája annak, mi lesz Magyarországból 2018 után.
karma1
Remelem, a fent emlitett dolgozok tudjak majd, hogy a szavazofulke maganyaban hova huzzak az X-et,...Mert ezt az egyet meg megtehetik...Aztan soha tobbet semmi mast sem...
lusta
@karma1: Mint a többi magyar állampolgár, csak a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunkra.
szép új világ
Tehetik, mert ott biztos nem fog vizsgálódni a munkaügyi felügyelőség.
cs.n.
Közmunkásbért fizetnek? Mert ez kb. az a szint. Persze az se mindegy, mennyi időre. 4 órás munkáért jár a takarítóknak 88 ezer bruttó, vagy 8 órás munkáért? Mert ha utóbbi, akkor (idézve a fideszes sorospropagandát) EZ FELHÁBORÍTÓ!
karma1
@lusta: Azert lattam en otthon 2012-ben egy riportfilmet, amit Felcsuton forgattak, es mehszarosrol kerdezgettek az embereket,... Volt egy idosebb bacsika, - olyan igazi falusi bacsi, aki hetkoznap-vasarnap melosruhaban van, meg gumicsizmaban, es amikor kerdezte a riporter, hogy mi a velemenye a polgirol, akkor ez a bacsi belenezett a kameraba, es azt mondta, hogy nehogy azt higgye am (a riporter), hogy itt mindenki lelkesedik a fideszert, es hogy nincsenek bajok. Talan ezt meg mondhatta 2012-ben - ma mar felsegsertesnek szamitana, es nem sokaig elhetne bekeben a faluban...
Hellcat
Hát ehhez ért a fidesz...a kizsákmányoláshoz.
szep napot
Lehet, hogy ev vegen kapnak 20 millat a hallgatasert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.