Sok civil szervezetet azért nem tudok rávenni az együttműködésre, mert bár gyűlölik a jelen rendszert, mégis ebből élnek. Kimondom újra! Nem csak a kormány, de mi magunk is (civilek) tehetünk arról, hogy a jelenlegi helyzet fennáll. Gyermekéhezés? Nők bántalmazása? Nyomor? Hajléktalanság? Alul-képzettség, iskolázatlanság? Amíg a kormány dilettáns, addig fennmaradhatnak olyan szervezetek, amik létezése egy működő demokráciában, egy működő gazdaságban és egy működő társadalomban egyszerűen felesleges. Az a probléma, hogy amikor a TV-ben Orbán Viktor karácsonyi beszédében a gyűlöletre, a kirekesztése biztat és azon igyekszik, hogy megmérgezze nem csak a hazai, de az európai közéletet, én és a társaim épp ételt osztottunk, a társadalom meg értőn bólogatva lapátolja magába a bejglit… Munkám alapvetése hosszú évek óta a szolgálat. Olyan élethelyzeteket és viszonyokat volt “szerencsém” látni, amit így utólag szeretnék elfelejteni. Ma néhány “egyszerű” kérdést tennék fel neked, így...

Forrás: faluprogram.com
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A probléma akkor és ott kezdődik, annyi a támogatni való, hogy az ember nem tudja eldönteni, kit vagy mit támogasson azzal a kevés pénzzel, ami erre rendelkezésre áll. Nagyon kevés olyan része van az országnak, ahova ne kellene a segítség.
Első körben azt gondolom, hogy a legtöbbet a tavaszi választáson tehetünk, ahol olyan kormányt választunk, amelynek a szociális érzékenysége meghaladja a mostanit. S ha ez sikerül talán a pénzköltési preferenciák is meg fognak változni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Az én egyik szülőm falun él, tehát biztos forrásból tudom, hogy minden évben kapnak karácsonyi csomagot az önkoritól.Fával is segítik őket. Programokat szerveznek nyugdíjasoknak év közben is.
Csizmás Kond
" Ha december 23-24-én több ezer embernek kell BUDAPESTEN ételt adni, ..."
Na látjátok ez a baj...akinek nincs annak máskor sincs, aki megérte azt a napot az biztos anélkül a tál káposzta nélkül is tulélné a többit is...de most szeretetre civilre emberségre meg mittudommilyen egyebekre fogva mindenki így akar bevágódni, azt hitetve hogy ezáltal ő a jó ő éltet és segít a nélkülözésben...pedig nem...főleg úgy ne hogy a tettein kívül még Orbánozik is.
Boldog Karácsonyt !
Béla333
@Csizmás Kond: 09.29
Szerintem mindenki magával számol el azzal amit tesz és amit nem.
Akik Karácsonykor (vagy más napokon) ételosztással töltik a szabad idejüket, azok nem hiszem, hogy bárkinél is be akarnának vágódni, ahogy írod!
Az a tál étel meg ha csak egy embernél is elég arra, hogy túlélje a napot, és erőt merítsen a holnapra, már megérte az egész, szerintem!
Az meg hogy közben kinek mi a véleménye erről a bagázsról, aki most éppen kormányozza az országot, ahhoz meg senkinek semmi köze nincs!
Te is foglalkozhatnál a Boldog Karácsonyoddal, mintsem hogy ilyen rosszindulatú beírásokat firkálsz...
Csizmás Kond
@Béla333: ..nem mindenki, csak azok akik az adakozás mellett politizálnak is, vagy önmutogatnak...stb.
Amúgy az ünnepi vagy bármilyen adakozás egy nagyon szép és emberséges tett...csak mint mondtam ma már sokaknak nem a tett a fontos hanem hogy lássák, hogy ő ad...és miért ad...
...és neked is Boldog Karácsonyt !
justhpeter
A probléma akkor és ott kezdődik, annyi a támogatni való, hogy az ember nem tudja eldönteni, kit vagy mit támogasson azzal a kevés pénzzel, ami erre rendelkezésre áll. Nagyon kevés olyan része van az országnak, ahova ne kellene a segítség.
Első körben azt gondolom, hogy a legtöbbet a tavaszi választáson tehetünk, ahol olyan kormányt választunk, amelynek a szociális érzékenysége meghaladja a mostanit. S ha ez sikerül talán a pénzköltési preferenciák is meg fognak változni.
Csizmás Kond
@Horizont: Mindig is volt éhező ember és az minden korban a hatalom szégyene volt...most is az és a jövőben is az lesz...de ha valaki csak azért oszt ételt hogy azzal a sérelmeit ki tudja hangoztatni az nem szívből jövő...
A másik amit én szintén nem tartok helyesnek, hogy az úgy teszik csoportosan hogy ott nem csupán a rászorulókról szól de csak az ők nevükben beszélnek.
Aki éhezik ...és tényleg elég sokan vannak akiknek kevesebb jut azokat egy rendszeresített valamivel ha nem naponta is de hetente lehetne segíteni ebből a felhajtásból...és csak azokat akik tényleg rászorulók nem minden arrajárót.
...és igazad van nem hal kell viszont az ünnepet sem illik kihasználni...
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Nem szeretném kommentálni amit írtál mert embertelen.
Az ki a kormány dicséretéből,belőle él jobb lenne ha nem írogatna semmit.
Számold a pénzt amit kapsz,és légyszíves maradjál csendbe.
Mert pont az ilyen szövegért van bennem olyan érzés ...
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...de mégis megteszed...nem tudod megállni...:)
magyarbakancs
@Csizmás Kond: írásodat nem kommentáltam.
Illetlenség amit írtál,és embertelen.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: jólvan jól...megértettem...de nem neked írtam miért kötözködsz ?
magyarbakancs
@Csizmás Kond: ha van egy kis emberség benned ezt nem írtad volna le.
Csizmás Kond
@Horizont: ..hogy ma ki éhezik...ugyanazok akik még a kerítést is eltüzelik...
...és nem a hatalmat védem csak kifejeztem hogy aki a hatalommal vagy annak hiányosságával takarózik az eleve hazudik. Aki tenni akar a tegyen és ha tesz azt ne azért tegye mert szerinte más nem tesz...neki sem kötelező ezért ne kérkedjen.
...és hamár úgyis ilyen szépen elbeszélgetünk itt vannak a krisnások akik minden évnem szépen csendben karácsonykor és húsvérkor kivonulnak ételosztani...szerinted ha már tényleg az ételosztás a fontos miért választanak egy másik vallási ünnepet a sajátjuk helyett ?...vagy más napot más alkalmat...mert az év nem ebből a két napból áll
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...emberség...ezzel a saját fusztráltságodat próbálod leplezni...lehet neked nem ünnep de attól még ellazulhatsz...
Csizmás Kond
@Horizont: A cikket olvasva az az érzésem támadt hogy kihangsulyozza a saját önfeláldozását és mutogat másra...eból szó szót követett...
Csizmás Kond
@Horizont: ..nem biztos hogy mindenkit ismerek...
Csizmás Kond
@Horizont: ...elolvastam...és igazad volt..nem változik.
...irnék de előbb kéne tájékozódjak...segítesz ?
Mézike
@Horizont: ételosztás mindig lesz, van volt. ...pl. 2010 árvíz vagy sorolhatnám. csak valaki csendben teszi, valaki pedig nagydobra veri. Sztem az az igazi segítség amikor ad az ember akkor is ha nem teszik fel az internetre , nincs benne a tévében...
Csizmás Kond
@Horizont: ..Rétvárinak a tojásairól...
Csizmás Kond
@Horizont: Ja, ezt már ott megvitattuk, és ugyanolyan képmutató szemfényvesztés mint más politikai etetés. Ez nem a szeretetről szól hanem a kampányról...a mocskos kampányról.
A fiúval meg semmi bajom ...a cikk tűnt önfényezőnek.
...és mit kéne értelmezni rajta. Szerintem egy riport amit most felhasználnak szeretet gyanánt...
Csizmás Kond
@Horizont: Elolvastam azt az önéletrajzát vagy mi a fene volt...
...de ha már előhoztad szerinted miért alakítgat olyan izéket meg írogat vagy írogatnak tanulmányokat ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...mivel így meg úgy...te jobban kezdted tudni hogy állok én hozzá valamihez mint te :)
Miért kell mindenbe rosszíndulatot látni ?...ennyire sötéten látsz mindent ?...és neked hagyom Rétvárit is és az egészet, csak ne idegeskedj...:)
magyarbakancs
@Csizmás Kond: ".emberség...ezzel a saját fusztráltságodat próbálod leplezni...lehet neked nem ünnep de attól még ellazulhatsz.."
Tényleg egyszer elővásnád amit írtál..
Tényleg egyszer elismernéd,hogy valami oltári baromságot írtál,és elnézést kérnél.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...bakancs...belőled sosem lesz csizma...
1magyar
Elég nagy baj, hogy adományozni kell. A múltban is, ma is, mindig volt adományozás,régen grófok,hercegek stb. ma már nem így hívják a tetveket hanem leggazdagabbnak.
Erről szól az élet, kihasználni a gyengébbet,butábbat, kiszolgáltatottat. Az állami vezetők azért lennének, hogy balanszírozzanak és ne legyenek ennyire szegények a társadalomban, de azok is inkább a saját felszínen tartásukért, jólétükért dolgozgatnak.
1magyar
@Horizont: Így van, amikor Kádárék nem engedték a mérhetetlen gazdagodást, jutott a dolgozó népnek is a létükre.Ezért mondom mindig, hogy akik ma gazdagok a dolgozóktól, a néptől lopták a vagyonukat állami segítséggel.
Nessy
Tanulhatna pártunk és kormányunk! Egy - egy értelmetlen stadion a libalegelőn, 1m magas kilátó, méreg drága, járhatatlan útépítés árából mennyivel értékesebb, időtállóbb dolgot lehetne teremteni!
Csak Farkas Flóri elsikkasztott 1,6 milliárdja, Hegedűs Zsuzsa milliós foglalkoztatása, hány értelmes tervet vetél el.
Ezért a kormány a legegyszerűbb dolgot teszi, megszünteti a civil szervezeteket, ellehetetleníti a munkájukat!
Igy sokkal könnyebb a napi agymosással biztosítani a jövő évi sikeres tovább "kormányzást" a választással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.