Átadta az Országgyűlésnek az Állami Számvevőszék a jövő év első félévi ellenőrzési tervét, amelyből kiderül, hogy az ellenőrző tevékenységet végző szervezetek – az adóhivatal és az államkincstár -vizsgálatát, illetve a pártok és a költségvetési támogatásban részesülő pártalapítványok és alapítványok gazdálkodásának ellenőrzését is folytatják. 

Az ÁSZ közleményéből kiderül: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal esetében egyebek mellett a társasági adóval kapcsolatos tevékenységek kerülnek értékelésre. A Magyar Államkincstár gazdálkodásának ellenőrzése során a számvevők azt mérik fel, hogy a szervezet az államháztartáson kívüli szervezeteknek nyújtott támogatások kontrollját megfelelően végezte-e.

Folytatja az adóhivatal és a pártok ellenőrzését jövőre az ÁSZ

Fotó: kormany.hu

A népszavazást is ellenőrzik

Az ÁSZ ellenőrzi a 2016. október 2-án megtartott országos népszavazás lebonyolításához felhasznált pénzeszközök elszámolását és az időközi választásokra fordított pénzeszközök felhasználását.

A következő félévben az ÁSZ megkezdi a sürgősségi betegellátás rendszerének ellenőrzését, illetve vizsgálat alá vonja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Magyar Villamos Művek Zrt. működését, gazdálkodását is.

A közoktatást értékelik

A számvevőszék tájékoztatása szerint megkezdik a közoktatás ellenőrzési rendszerének értékelését is. Amennyiben elkészül a 2019-es költségvetés tervezete az első félévben, arról is véleményt fogalmaznak meg. 

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezt a seggnyaló-központot fel kellene oszlatni.
Béla333
Az ÁSZ sohasem működött úgy, ahogy azt az állampolgárok elvárták volna.
Csak a pártok által kreált alibi szervezet, azt a látszatot szerették volna a pártok kelteni, hogy őket is ellenőrzi valaki.
De ez csak egy közös MSZP-Fidesz hazugság, semmi más.
A törvénytelen működés nem most kezdődött, csak most vált sokaknak nyilvánvalóvá!
Nem megszüntetni kell, hanem egy olyan pártoktól függetlenül működő szervezetté átalakítani, amelyik ahhoz hasonlóan végezné az állami pénzekből működő szervezetek ellenőrzését, ahogy bármelyik civil vállalkozást ellenőriz az adóhatóság!
Nem kivételezni kell a mocskos, korrupt pártokkal, hanem szigorúan elszámoltatni!
namihami
Na, valami véletlen folytán, de melyik párt maradt ki megint a sorból?
mackoka46
Azt hittem ezek bohócok, oszt kiderült, hogy ez a bűnöző bagázs orbánc vasökle.
papa.49
A nav. már megtalálta a brekit , meg a gőzikét az adótartozásaikkal kapcsolatban, igaz a gőzikét most éppen Törökországban kell keresni, mert ott szilveszterezik el a havi családi pótlékot )))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.