Az LMP politikusa, Ungár Péter szerint abszurd lenne kifizetni valami olyat, amit pártja már alaposan megcáfolt. Az Együttről szóló ÁSZ-jelentésben sajtóhírek szerint nincs sok konkrétum.

Nem fizeti ki az Állami Számvevőszék által az LMP-re kirótt 8,8 millió forintos büntetést a párt – ezt Ungár Péter elnökségi tag jelentette be péntek este. 

Beintett az LMP, nem fizetik ki az ÁSZ büntetését

Fotó: MTI/Mónus Márton

Ungár a Hír TV-ben arról beszélt, hogy 

abszurd lenne kifizetni valamit, amit mi ilyen szinten cáfolunk.

Az LMP pénteken adta le észrevételeit az ÁSZ-nak, amiben a merce.hu szerint tételesen cáfolták azokat a vádakat, amik alapján a számvevőszék kirótta rájuk a büntetést. 

Az ÁSZ elsősorban azért bírságolta meg a pártot, mert túl olcsónak találta a havi 400 ezer forintos irodabérlését. Az ÁSZ eljárását az LMP szóvivője, Kanász-Nagy Máté koncepciós eljárásnak nevezte pénteken korábban.

Az Együtt büntetése mögött sok konkrétum nincs

A hvg.hu pedig arról cikkezett, hogy az ÁSZ-nak az a jelentése, mely alapján 19 millió forintra büntették meg az Együtt pártot – nos, a jelentés tele van üres oldalakkal, hatalmas térközökkel, és az egész nincs több még így sem 26 oldalnál.

Az ÁSZ jelentése szerint az Együtt évek óta tiltott támogatást fogad el kedvezményes irodabérlet formájában, de azt már nem írták le, hogy melyik irodával van gondjuk (a pártnak Budapesten egy, vidéken négy irodája van). A cikk szerint a jelentés arra sem tért ki, hogy kitől is fogadták el ezt a tiltott támogatást. 

"A párt szerint a fővárosi irodájukról lehet szó, de azt meg 2014 óta ugyanabban a konstrukcióban, ugyanattól ugyanannyiért bérlik, tehát ezt a szerződést az ÁSZ egyszer már ellenőrizte, és akkor nem találtak benne kivetnivalót. Az ÁSZ nem írja le azt sem, hogyan állapította meg, hogy az Együtt a piaci ár alatt bérel, nem tüntették fel azt sem, mit tekintenek piaci árnak" – olvasható a 444 cikkében.

(Címlapi kép: MTI/Mónus Márton)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Rockxy: Az összesnek be kellene inteni a Geci gazdasági ss-ének!
Rockxy
Nahát, a jobbiknak nincs ennyi esze! :)
quadrocopter
@Rockxy: Az összesnek be kellene inteni a Geci gazdasági ss-ének!
Equus
Ungár úr anyukája majd elszámolja az '56-os költségek között - azt úgysem ellenőrzi az ÁSZ.
Lepényleső
Ó azok az ötvenes évek,mintha csak most lennének? Ez ha így van,az akkori vezetők visszatértek? Hirdették;"Fel,támadunk!" ki hinné feltámadtak,vagy tévedek?
papa.49
@Lepényleső: Mit gondolsz miért írta a Bródy ,,Ezek ugyanazok,, című számát, hát pont ezért EZEK UGYANAZOK a tetves geci bandának a leszármazottai, és hű követői is egyben !!!
KisGenyo2
Nem is kell befizetni, majd levonják a párttámogatásból...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.