Az ÁSZ nem rendelkezik végrehajtó jogosítvánnyal, más szavakkal nem hozhat határozatot – és természetesen senkit sem büntethet meg. Menj fel a honlapjukra, saját maguk is ezt írják. Az ÁSZ az Országgyűlés ellenőrző szervezete, amely az Országgyűlésnek tesz jelentést, de nem bírságolhat. Ráadásul az Országgyűlés sem bírságolhat, mert nem végrehajtó, hanem törvényhozó testület. Végrehajtást (bírásgolást) államigazgatási szerv kezdeményezhet, ott azonban van eljárási és jogorvoslati rend. Az ilyen szerv – pl.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Majd pont ezek a gecik törödnek a joggal és törvénnyel!!!Majd hoznak egy visszamenőleges törvényt oszt jó napot!!!
namihami
Nem büntethet? És mégis megteszi?
Szóljon már nekik valaki, hogy legalább a saját SZMSZ-üket olvassák el. Célszerű lenne.
Peller Anikó
Akkor itt teljesen világos a kézi vezérlés, a geci parancsba adta és az ászok ásza teljesítette a vajda vakkantását.
Madácsi Pali
A hírekből nagyon hiányolom a "független, nem pártutasítást végrehajtó" Domokos László azonnali hatályú felmondását. Ha ezt nem teszi meg ma akkor az ellenzéknek KÖTELEZŐ rendkívüli nyílt országgyűlési ülésnapon, nemzetközi sajtó előtt, a visszahívását kezdeményezni!
sokanvagyunk
sokanvagyunk
"Az ÁSZ kizárólag az Országgyűlésnek alárendelten látja el feladatát, a kormányzati hierarchiától független. Az ÁSZ nem hatóság, nincsenek bírságolási, nyomozati hatáskörei. Ellenőrzéseit nyilvános, előre meghirdetett témákban, ellenőrzési programok alapján a nemzetközi standardokat irányadónak tekintve hajtja végre."
Nem értem... - állítólag egy tervezet van, egy légből kapott szám - egy fellebbezési lehetőség nélküli olyan "döntésről", melyre hatásköre sincs az ÁSZ-nak.
thumb_up replyVálasz erroraccess_time2017. december 9., 09:41

Hiába írjuk mi, megyünk fel a honlapjukra, értelmezzük hatáskörüket, ha ők még mindig nem járnak arra és nem kívánnak okosodni...
namihami
@sokanvagyunk: Járnak is, okosodnának is, csak... A felettelakó ezt parancsolta.
Roma (Orbán) locusta, finita comedia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.