Több hibát észleltek az informatikai rendszerben. A választási iroda vezetője arról beszélt, hogy fokozzák a biztonsági intézkedéseket.

Bár némely települések a „Soros-terv” miatt aggódnak, úgy tűnik, jelenleg más is megnehezíti az önkormányzati dolgozók mindennapjait.

Nevezetesen hogy kevesebb mint három hónappal az országgyűlési választás előtt több hibát is észleltek a lebonyolításhoz szükséges informatikai rendszerben – tudta meg a Magyar Nemzet.

Valami gond van a választási informatikai rendszerrel

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője, Pálffy Ilona éppen csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, felkészülten várják a választást, már többször is tartottak próbát, és fokozzák a biztonsági intézkedéseket.

Ugyanakkor igyekezett kisebbíteni az informatikai háttértámogatás fontosságát; szerinte nem elengedhetetlen a választás eredményének megállapításához, hiszen ezt továbbra is papíralapon végzik a választási bizottságok. Utóbbi tény nem mellékes, ugyanis lapunk úgy tudja, a rendszer még nem működik tökéletesen.

A választáshoz szükséges alkalmazásokat az arra illetékes önkormányzati dolgozók immár csak egy közbeiktatott pluszfelületen, a választási kapun keresztül érhetik el. Utóbbit a Nemzeti Választási Iroda éppen a biztonság növelése céljából vezette be.

A választási kapu országos főpróbáját január 4-én tartották, ám mint lapunk megtudta, az ebben érintett önkormányzati dolgozók országszerte problémákat jeleztek. Voltak, akik már a választási kapun sem tudtak belépni, míg másoknak a felületről nyíló további választási alkalmazások elérhetőségével voltak gondjaik, ami miatt nem tudták elvégezni a kötelező próbafeladatokat. Arra, hogy a január 4-ei próba finoman szólva sem sikerült tökéletesen, maga a NVI is utalt – igaz, csak óvatosan.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Földi Imre

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Előre mondogatják, hogy így olyan eredmény legyen amilyet ők akarnak.
Hellcat
Nem hiba az hanem a csaláshoz szükséges fícsörök.
namihami
Nincs ebben a rendszerben semmi hiba. A program tökéletesen működik.
Tegyél bárhová x-et, azonnal ugrik egyet a Fideszre leadott voksok száma. És ha már elérte a biztos 2/3-ot, akkor indulhat a többi párthoz való számláló is.
A szisztéma jó, lehet menni voksolni.
papa.49
@namihami: Azt hiszem ma tied a pont ))))))))))))))))
Desischado
@namihami: Szerintem is erről van szó. Csak imádkozni tudok!
kukac50
Gond az lehet,hogy az adatok majd Putyinhoz kerülnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél