Az MSZP és a DK sem hajlandó választási együttműködést kötni a Modern Magyarországért Mozgalommal. Az MSZP és a DK sem hajlandó választási együttműködést kötni a Modern Magyarországért (Moma) Mozgalommal. Ezt Bokros Lajos, a párt elnöke mondta Egyenesen című műsorunkban. Miután a Moma négy éve nem indult a választáson, most muszáj indulnia, különben törlik a pártot. Bokros Lajos szerint tudnak listát állítani, de nem lesz 106 egyéni jelöltjük, csak kevesebb. „Találkoztam Gyurcsány Ferenccel, aki végre kimondta azt, amit négy hónappal ezelőtt is kimondhatott volna, nevezetesen, hogy nekik nem érdekük velünk megállapodni, tehát az MSZP és a DK kirekesztett bennünket bármiféle megállapodásból. Jó lett volna, ha ezt szeptember elsején mondják meg, mert most elveszett négy hónap, hitegetéssel, mellébeszéléssel, bujkálással, sokszor azzal, hogy nem voltak hajlandók velünk találkozni "

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: bencemacska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@Yoda69: ma, 07:38
Nem teljesen így van, mert a Szolidaritás nem párt, hanem mozgalom. tehát nem pártszövetségnek minősül. Nem kötelező az emblémájukat feltüntetni, nem lesz külön frakciójuk!
Ugyanezt ajánlották meg a MoMa-nak is? mert necces a 10% 4s. Korábban - legalábbis a sajtón keresztül ez jött le - 12_15%-ban reménykedtek, és ez elbírta volna a MoMa-t pártként is.
De kénytelenek a közvélemény kutatásokat figyelembe venni. És ezt Bokros is tudja, hiszen folyamatosan kapcsolatban voltak.
Talán meg kellene kérdezni Pusztai Erzsébetet, hogy miért mondott le?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Gyurcsány is csak egy nagy rakás szar, kerékkötő a baloldalon. Az, hogy a fidesz ilyen hatalmat tudott szerezni, ennek a tetűláda, ingyenélő szarházi KISZ titkárnak is köszönhető. Legjobb lenne ha eltűnne a büdös picsába a közéletből. Az egész balodalt gyengíti áldásos tevékenységével. Tűnjön el a lopott közpénzével a büdös picsába!
inacioangelos.files.wordpress.com/2012/05/fecc3b3siralmak06.jpg
bencemacska
Nagyon sajnálom Bokrost is, meg a MoMa-t is.
De Bokrosnak azt is el kellett volna mondani, hogy az egész 2016. decemberben kezdődött Botka fellépésével.
Bokros nem állt be "mögé", valószínű ez az egyet nem értését mutatja!
Valószínű -nem tudom, csak gondolkodom -a DK megígérte, hogy közöse indulhatnak velük!
Szerintem azért kellett eddig várni, hogy megvárják a közvélemény kutatások eredményét. Ha bőven 10% felett lenne a DK - amit Gy. várt, nem tudom mire alapozva - minden további nélkül indulhatnának együtt. De ha ezt 10 % alatt teszik, egyik sem jut be!
Ugyanez a helyzet az MSZP esetében is. Ott is rezeg a léc a 10 % miatt.
Kinek jó, ha egy baloldali párt sem jut be???
Hogy Gy. miért nem megy az MSZP listájára? Nem tudom. De valószínű, hogy nem engedi meg magának, hogy ráfogják a bukást.
Én Bokros helyében elfogadtam volna a DK ajánlatát!
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 17:12
Hallgasd meg jobban Bokrost!
Ő mindig hangoztatja, hogy ő jobboldali!
vukkocska
@Eladott Ország: ez is egy vélemény. De azért nem kell veled egyetérteni, ugye? Pláne ilyen vulgáris stílusban.
Eladott Ország
@vukkocska: @bencemacska: A végeredmény kísértetiesen fog hasonlítani a 2014-es választáshoz. Bár ne legyen igazam. A következő négy évben ha a fidesz nyer felszámolja a pártokat, illetve az egész többpártrendszer egy nagy bohózat lesz. Itt van első lépésként az ellenzéki pártok sorba büntetése, ellehetetlenítése és ez bármikor megtörténhet. A következő lépés a nem tetsző erősödő pártok felszámolása. Észak-Korea már a kamrában van.
Yoda69
Ha a MOMA is felkerul a listara, akkor mar 15%-ot kellene hozniuk, mert a DK es a Szolidaritas mar megegyezett. Azert lassuk be ez eleg remenytelen, meg a 10% is eleg karcos.
Eladott Ország
Kedves ellenzéki pártok! Egyszer ebben a büdös életben, fogjatok már végre össze valami olyanért, amiért a lakosság döntő többsége könyörög nektek. Egyszer az életben képviseljétek már a népakaratot és ne a saját, kicsinyes ideológiátokat. Három hónapotok van, hogy befejezzétek ezt a sehova nem vezető cicaharcot és lehetőséget adjatok arra, hogy véget érjen az orbánizmus mindent tönkretévő időszaka. Ha ez nem sikerül, az elkövetkezendő évek rombolásáért ugyanúgy felelősök lesztek, mint ahogy a Fidesz. Három hónap múlva kiderül, kik azok, akik valóban fontosak a számotokra. Mi, a választók, vagy a ti önös érdekeitek. Mint látható az utóbbi.
bencemacska
@Yoda69: ma, 07:38
Nem teljesen így van, mert a Szolidaritás nem párt, hanem mozgalom. tehát nem pártszövetségnek minősül. Nem kötelező az emblémájukat feltüntetni, nem lesz külön frakciójuk!
Ugyanezt ajánlották meg a MoMa-nak is? mert necces a 10% 4s. Korábban - legalábbis a sajtón keresztül ez jött le - 12_15%-ban reménykedtek, és ez elbírta volna a MoMa-t pártként is.
De kénytelenek a közvélemény kutatásokat figyelembe venni. És ezt Bokros is tudja, hiszen folyamatosan kapcsolatban voltak.
Talán meg kellene kérdezni Pusztai Erzsébetet, hogy miért mondott le?!
Yoda69
@bencemacska: Mondjuk nem is lenne realis hogy partkent funkcionaljanak, amikor 1 % korul mozog a tamogatottsaguk. Bokrost kedvelem, rendkivul jo szakembernek tartom. Remelem bejut igy is a parlamentbe egyeneiben.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 07:18
Így, ahogy mondod!!!
Lehet, hogy nem is kell hozzá külön a Fidesz intézkedése felszámolják ők saját magukat!
Ha az MSZP beveszi a szövetségbe az MLP-t és az Együttet is, nem kerül be a parlamentbe, mert nem éri el a 15%-ot!
A DK nem éri el a 10%-ot, ha megfeszül, akkor sem, nem vállalhatja pártként a MoMa-t!
Az Együtt elindulhat egyedül, akkor csak saját magát amortizálja le, de elvesz az ellenzéki listáktól 2-3%-ot, és ki tudja mennyit az egyéni jelöltektől!...

Az LMP sötét ló, attól függ az eredményessége, mikor csap a bandzsa marcsa a fia kezére!-:)))
bencemacska
@Yoda69: ma, 12:19
Egyetértünk, nagyon kellene a magyar parlamentbe! Nem is értem miért nem fogadta el a befutó helyet a DK listáján és egyéni jelöltséget DK támogatással.
Önálló pártként és önálló jelöltként 0 az esélye! Az ellenzék esélyeit viszont rontja!
Béla333
A MOMA-nak ha meg akar maradni, akkor csak úgy lehet a küzdelembe menni, ha saját listával indul, hiszen a párttörvény szerint ha 2 választáson nem indul egy párt, akkor a megszüntetik!
A MOMA 2014-ben nem indult, így ha most sem indul önálló listán, akkor annyi nekik!
Ezt nyilván tudta mind Gyurcsány, mind Bokros, amikor '17 szeptemberében bejelentették, hogy ők együtt!
Most hiába ajánl neki Gyurcsány a DK listáján helyet, ha ezt elfogadja, megszűntetik a pártját.
Ezt utasította vissza Bokros!
Hülye volt, hogy egyáltalán szóba állt Gyurcsánnyal, ő letarol mindent és mindenkit aki vele szóba áll!
Bokros is így járt!
Béla333
Még egy:
A választási törvényt az MSZP kezdeményezésére úgy módosították, hogy ha egy párt a választáson nem éri el az 1%-os támogatottságot, akkor a választásokra kapott állami pénzt teljes mértékben vissza kell fizetni.
Ez is igen érzékenyen érintheti Bokrost és a pártját! Nyilván nem örül az MSZP húzásának.
Pusztai Erzsébet pánikszerű menekülésének is ilyen okai lehetnek!
Ő inkább beállt a V18-ba észt és erkölcsi instrukciókat osztogatni!
Nyilván bőven van neki mindkettőből.
bencemacska
Javítás a ma, 11:58-hoz:
A mondat helyesen:
Ugyanezt ajánlották meg a MoMa-nak is, mert necces a 10% is.
Yoda69
@Béla333: Ertsd meg ha egyutt indulnak partkent 10% a kuszob. Gyurcsany nem akar kockaztatni hogy par szazalek hijjan egyutt ne jussanak be. Ez evidens.
Egyetertek @bencemacska: val Bokrosnak el kellett volna fogadnia a DK ajanlatat a listas helyen. Bar szerintem Bokros igy is be tud jutni, viszont frakciot nem fog tudni alapitani mert ahhoz meg 4 MOMA-snak be kene tudni jutni, amit ketlek.
Eladott Ország
Az ellenzéki pártok döntő többsége pont olyan korrupt élősködő, mint a kormánypárt. Csak ők nem lopnak annyit, de azt sem azért, mert magasabb az erkölcsi mércéjük, hanem azért, mert ők most nem férnek hozzá a moslékosdézsához. Bizony, már rájöttünk, hogy egy sikeres kormányváltáshoz az ellenzéket kell leváltani. Ugyanis az ellenzék tartja hatalomban a kormánypártot, de ez fordítva is igaz. A kormánypárt elemi érdeke a jelenlegi ellenzéki pártok életben tartása. A két – elméletben egymás ellen ható erő – tökéletes szimbiózisban éldegél. A mi nyakunkon.
Béla333
@Yoda69: 12.38
Én értem! De ezt nyilván ugyanúgy tudta Gyurcsány és Bokros is, amikor még erről harsogott a DK propaganda:
"Gyurcsány és Bokros mutatja az irányt az ellenzéknek"
europakavezo.blog.hu/2017/09/02/gyurcsany_es_bokros_mutatja_az_iranyt_az_ellenzeknek?full_commentlist=1?desktop
"Bejelentették: Összefog Gyurcsány és Bokros pártja a Fidesz legyőzése érdekében"
nyugatifeny.hu/2017/09/01/bejelentettek-osszefog-gyurcsany-es-bokros-partja-a-fidesz-legyozese-erdekeben

Hamukáztak mindenkinek, hiszen ugyanazt látták, tudták akkor is, amit ma is látnak/tudnak!
Bokros meg hülye volt, hogy ezt nem látta!
Yoda69
@Béla333: Szerintem azt hittek tobb embert meg tudnak majd szolitani. Ami lehetseges is. Azonban a kozvelemeny kutatasok ezt nem tamasztjak ala, ezert nem meri a DK vallalni a rizikot. Szerintem
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Ennél jobb véleményt még nem találtam ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.