Ha a Fidesz nyeri a választásokat, folytatódik a rögtönzésekre és az újraelosztásra épülő gazdaságpolitika, amely se nem unortodox, se nem eredményes – mondja Csaba László, a Közép-európai és a Corvinus Egyetem tanára, az Orbán-kormány volt tanácsadója. Interjúnk a friss Heti Válaszban. Csaba László a magyar gazdasággal kapcsolatban azt mondja, ha győz a Fidesz a választásokon, folytatódhat az eddigi gazdaságpolitika, amely a rögtönzésekre épül, és nem nevezhető eredményesnek. Szerinte a 4 százalék körüli tavalyi magyar gazdasági növekedési adatot annak fényében kell nézni, hogy a régió számos más országa ennél többre volt képes. „Ha ennyire jó a növekedésünk, akkor miért húz el mellettünk mindenki? Észtország, amely a szovjet birodalom perifériája volt. Lengyelország, amely 30-40 százalékkal le volt maradva. Szlovákia szintén lehagyott minket. Románia lemaradása soha nem volt ilyen kicsi. A trianoni időkben a magyar fejlettség negyedén voltak, most már 15 százalék sincs a...

Forrás: valasz.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Amíg az elmúlt 27 évben a nyakunkon élősködő maffiát nem zargatjuk el, nem lesz változás.
Amíg itt is arról kell vitázni, hogy nem jobb az "ezen" oldali korrupt, tolvaj band, mint a "másik" oldali bűnöző csak azért mert "azok" többet lopnak, amíg ez az általános mentalitás, addig nem lesz változás.
Amíg nem állunk fel a fotelből, csak onnan méltatlankodunk és szidjuk a rendszert, addig nem lesz változás.
Amíg képtelenek vagyunk szembenézni a miértekkel, addig nem lesz változás!
Sámannus
@Béla333: A te naccságád is köztük van. Mit akarsz akkor nyögni? Kit akarsz szidni, ki az ártatlan? Mitől lesz változás? Te sem akarod orbánt elzavarni, csak kavarsz. Tudod akik második harmadik sorban vezetnek azok lopnak a legtöbbet.
Sámannus
Tessék már észrevenni, ufónagyhatalom vagyunk.
www.idokep.hu/webkamera/bandyy2
Persze külön Bélának ezt is a Nagyasszony fátyla.
Nessy
Mert mi vagyunk Európa "három ütemű" motorja! Szív, szuszog és b@szik menni!
rohács1926
@Béla333: Nem olyan egyszerű ez, nagyon mélyen gyökerezik. Horn Gyula és Kuncze Gábor közel 3/4-es felhatalmazással mindent megpróbált, hogy letörje a korrupciót. De hiába váltották le 96-ban a legfőbb rendőröket; azok "elvitték a joystickot" és kívülről irányították a rendszert (Sándor István, "Papa" szerint). Annyit sikerült elérni, hogy a korrupciós károkat visszaszorították . És hát nem mindegy, hogy a nemzeti jövedelem 0,1-0,2%-át vagy 1-2 %-át lopják el.
lusta
Sajnoas itt mindenki tűri, hogy mindennemű, még a szükséges beruházások is három, négyszeres áron sem tudnak megvalósulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.