Visszavonta a tavaly decemberben közreadott, 2017-2018-ra szóló menekültügyi támogatási pályázatokat a Belügyminisztérium. Az okról egyelőre nem tudni.

A kormány nemrég lepleződött le azzal, hogy a bősz migránsozás közben csak tavaly ugyanannyi menekültet vett oltalomba vagy fogadott be, mint amennyit két éve folyamatosan elutasít az európai kvótában. 

Szerdán az is kiderült a Heti Válasz jóvoltából, hogy a Soros-közeli Nyílt Társadalom Alapítványtól is pénzt kapó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület több százmilliót nyert a belügy pályázatain.

Visszavonta a menekülteket támogató pályázatokat a Belügyminisztérium

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

Az egyesület azért került célkeresztbe, mert korábban Szél Bernadett LMP-s társelnök és miniszterelnök-jelölt is ott dolgozott, emiatt kiáltott többek közt Németh Szilárd Soros-ügyi fideszes politikus nemzetbiztonsági kockázatot, aminek a vége az lett, hogy kivonult a bizottság csütörtöki üléséről – ahol egyébként Orbán Viktort hallgatták meg volna.

A hvg.hu cikke szerint a Belügyminisztérium csütörtökön minden figyelmeztetés nélkül több, menekültek támogatását szolgáló pályázatot is visszavont. Egészen pontosan a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap 2017-2018. évi munkaprogramja keretében, tavaly december 8-án közzétett pályázatokat vonták vissza, összesen 13 darabot.

A lap szerint a visszavonás miatt a következők nem fognak megvalósulni:

"- A kísérő nélküli kiskorúak, utógondozottak gyermekvédelmi intézményekben történő elhelyezésének, illetve köznevelési intézményekben történő integrációjának továbbfejlesztése, a gyermekvédelmi intézmények férőhelyének bővítése

- Jogi segítségnyújtás az eljárás minden szakaszában

- Minőségbiztosítással az eljárások színvonalának emelése, illetve a hatósági eljárások transzparenciáját biztosító mechanizmusok beépítése

- Migráns hátterű gyerekek óvodai, iskolai beilleszkedését célzó programok, a tanulók kultúrájához alkalmazkodó tananyagok kidolgozása, fejlesztése

- Lakhatáshoz való hozzájutás megkönnyítését célzó programok

- Kiegészítő szolgáltatások nyújtása annak érdekében, hogy a nemzetközi védelemben részesülők könnyebben eligazodjanak a magyarországi ellátórendszerekben, élni tudjanak jogosultságaikkal

- Szakemberképzés – két területen is

- A nemzetközi védelmet élvező kísérő nélküli kiskorúak, utógondozottak védelmének fokozása és társadalmi integrációjának, önálló életkezdésének segítése az érintett intézményrendszer kapacitásfejlesztésével

- A fogvatartás hátrányainak enyhítését célzó szolgáltatások működtetése

- A kitoloncolások végrehajtásának monitorozása

- Az idegenrendészeti eljárást segítő egészségügyi, pszichológiai szakmai eljárásrend kidolgozása

- Visszatérési politikák, eljárások fejlesztését megalapozó kutatások végrehajtása"

- olvasható a cikkben.

Mivel a visszavonás nincs megindokolva, így a hvg.hu megkereste a Belügyminisztériumot.

(Címlapi kép: kormany.hu/Árvai Károly)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Visszavnulót fújnak egyre többször Orbánék hisz most már napi szinten óriási hazugságokon csípik fülön őket. Visszavonták a Holokauszt emléknapján Horthynak tartott misét most meg visszavonják a tmogatásokat a menekülteket segítő szervezetektől... Ejnye-bejnye nem kellene ennyit hazudni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Még több ilyen ,,határozott" lépést, ezáltal egyre jobban elássátok(?) magatokat az egybites ,,hódolóitok" előtt, mert eddig csak Montecuccolit utánoztátok (pénz, pénz, pénz), most meg 6.Lenin elvtársat (hazudni, hazudni, hazudni)

Hajrá mélymagyarok, ha ez kell nektek!
quadrocopter
Pintér, te vén tetű! Közeleg a vég, legalább sunyi mocskos életedben egy jó dolgot is cselekedj!
papa.49
@quadrocopter: Akkor főbe kéne magát lőni !!!
quadrocopter
@durbincs: Mi az a "sápölt" te f@sz?

Csak a szokásos...ma hány farkat markolásztál, buzzancs? Még mindig csücsörít a szád, a strand férfiöltözőjében?
És a Tesco wc.-jében?
quadrocopter
@durbincs: Csak a szokásos...ma hány farkat markolásztál, buzzancs? Még mindig csücsörít a szád, a strand férfiöltözőjében?
És a Tesco wc.-jében?
quadrocopter
@durbincs: .Ma hány farkat markolásztál, buzzancs? Még mindig csücsörít a szád, a strand férfiöltözőjében?
És a Tesco wc.-jében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.