Nem tudják kigazdálkodó a minimálbér kötelező emelkedésének megnövekvő költségeit.

Számos olyan település van, ahol hétfőn nem nyitnak már ki a Coop boltok, de bőven akad, ahol kedden és olykor már szerdán sem – írja a Blokkk.com.

Az RTL Híradója szerint mindezt a minimálbér kötelező emelésének a következménye. A tévé hírműsora szerint akad olyan település, például Encs, ahol a Coop zárva maradásával megszűnt a bevásárlási lehetőség.

Van olyan COOP-bolt, ami kedden sem nyit ki: egyre nehezebb helyzetben a kisfalvak lakói

Ráadásul hozzátartozik a képhez, hogy jócskán vannak falusi coop boltok, amelyek ha ki is nyitnak, rövid idő után – néhány óra múltán – be is zárnak.

A falusi kisboltok sanyarú helyzetét támasztják alá az átfogó statisztikai adatok is. A kétezer főnél kisebb lélekszámú településeken 2017 derekán 12 ezer bolt volt, zöme élelmiszerüzlet. Egy évtizeddel ezelőtt ez az üzletszám még 15 ezer volt.

(zoom.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Nagy Lajos

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Majd Mészáros megveszi a Coop-ot és állami támogatásból lazán nyitva lesz még vasárnap is.
cs.n.
Apósom falujában (500-an se laknak ott) két bolt is működik, és mindkettő kinyit minden nap, szombaton és vasárnap is. Egyik se coop, vagy hasonló franchise rendszerű. Persze mással is foglalkoznak mellette, nem csak az abc van. Pl. az egyik boltnak van saját péksége is, a másiknál meg gázcseretelep is működik.
peterkelemen
A legtöbb magyar faluban már amúgy is alaig vannak boltok amik meg vannak azoknak eddig is korlátozott volt a nyitvatartás. Jövőre rengeteget befognak csukni országszerte.
lusta
Persze a coop hozzáállása is kell ehhez. Nem is olyan rég ajánlottam egy kedvező áron szállító, saját terméket is forgalmazó baromfi hús kereskedőt, igaz nem magyar volt. Az akkori beszerzési ár feléért szállított volna, de mereven elutasították, mert nekik nem kell külföldi áru.
Most meg már semmilyen sem lesz, mert nem lesz a magyar terméket sem hol eladniuk.
Nem baj, majd jön a magyar Zuckerberg, Musk, Gates egyben, és majd Pénztáros Lölő óccsón hozzájut a hálózathoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.