Elfogadta az MSZP választmánya az április országgyűlési választásra a párt országos listáját.

Hiller István ismertetése szerint a listát Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke vezeti, őt Molnár Gyula, az MSZP elnöke követi, a harmadik helyen pedig ő áll.

A listán a további sorrend a következő: Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető, Gőgös Zoltán elnökhelyettes, Tóbiás József volt pártelnök, pártigazgató, Mesterházy Attila volt pártelnök, Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és Gurmai Zita volt európai parlamenti képviselő.

A testület elnöke emlékeztetett arra, hogy a szocialisták közös listán indulnak a Párbeszéddel. Hozzátette: a közös lista 1., 11., 19., 33., 44., 55., 66., 77., 88., 99. és 110. helyén a Párbeszéd politikusai szerepelnek. Hiller beszámolt arról is, hogy a választmány ellenszavazat és tartózkodás nélkül miniszterelnök-jelöltnek ajánlja a szombati MSZP-kongresszusnak Karácsony Gergelyt.

A választmányi elnök közölte, a testület egyetértett azzal, hogy Karácsony Gergely és Molnár Gyula egyeztessen a Magyar Liberális Párttal az együttműködésről. Hozzátette: az országos listán fenntartják a 15. helyet a Liberálisoknak, a választmány pedig erre a helyre „szívesen ajánlja" Bősz Anettet, a Liberálisok egyik ügyvivőjét.

Döntött az MSZP: így néz ki a párt listája

Arra a kérdésre, hogy Fodor Gábor, az Liberálisok elnökének indulását teljesen kizárták-e, a politikus azt mondta, nem volt Fodor Gáborról szó.

Közölte azt is, hogy a kongresszus a párt alapszabálya szerint már nem változtathat a listán, azt vagy elfogadja, vagy elutasítja.

Hiller István elmondta, 19 módosítás érkezett az országos listához, ebből többet elfogadott a választmány, de azok a lista első tíz helyét nem érintették.

Hozzátette: a választmány ülésén felszólalt Karácsony Gergely, valamint Bősz Anett és Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Biró István

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Itt már az mszp léte a tét, de könnyen lehet, hogy a történetnek vége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
"A francnak hagytam magam ràbeszélni erre!" K. G.
papa.49
Már bánja mint a ,,kutya mikor 7 -t kölykezett,, ))))))))))))
Peller Anikó
Na megvan a lista, akkor ezzel meg is vagyunk, ti meg le vagytok szarva, szavazzatok akire akartok. Majd első nap megszavazzuk a fizetésünk emelését azt kész, tűz rajta.
justhpeter
Itt már az mszp léte a tét, de könnyen lehet, hogy a történetnek vége.
wagabund
mint írtam, nagy baj lesz ebből...miből gondolja az emeszpé, hogy az mszp-s választók így is rájuk szavaznak? he?
még mindig állítom, hogy a kristálytiszta megmérettetés alapja az önálló lista. Tévedés azt hinni, hogy az nem jár előnyökkel...a hátrány az, ami az előnye...kiderül, hány igazi híve van adott pártnak.

Na, erre kiváncsi például az LMP is..
papa.49
@wagabund: Már vagy féléve mondom az 5 % ért fognak küzdeni, mint disznó a jégen )))))))))
Peller Anikó
@papa.49: köszönjük butka laci, köszönjük a töketlenkedő ME és listaállító meszelpének, ne is fogjatok össze senkivel. Le van szarva mindenki, ti csak inkább méressétek magatokat.

Pontos mérés 40 fillér.
Eladott Ország
Orbán kisajátította az állam vagyonát. Még a Magyar Nemzeti Bank is az övé. A demokratikus látszat fenntartásáért el kell tartania valamennyi ellenzéki pártot, és ezt egy kiadási tételnek tekinti. Szükségesek e pártok neki, különben világos lenne, hogy ez egy államcsínnyel létrehozott törvénytelen rendszer, amelyben a kizárólagos és kontroll nélküli hatalmat ő gyakorolja. Ez a látszat a NER alapja. Amíg ezt a látszatot fenn tudja tartani, a rendszere addig él. Ennek költsége az, hogy ezeket a megélhetési, és önmagukat kiárusító ellenzéki politikusokat és pártokat eltartsa. Ezek mind Orbán zsebében vannak, valamennyien tőle kapják a pénzt a hamis látszatért és a legitimációért cserébe. Ezek mind kilóra meg vannak véve. Ehhez a pénzhez csak akkor jutnak hozzá, ha szó nélkül elfogadják és tudomásul veszik az Orbán által diktált feltételeket. Ez az oka, hogy Orbán úgy alakítja a választási feltételeket, ahogy akarja. Nem tud olyat tenni, amire ezek a pártok nemet mondanának. Mert ha ezt tennék, akkor vége az eltartásuknak, nem kapnak pénzt és mehetnek dolgozni. Nincs több TV-szereplés, önmutogatás, hazudozás, álellenzékieskedés. Ezek csak látszólag politikusok, látszólag ellenzékiek, ezek az emberek egy szerepet játszanak Orbán Viktornak, valójában ők a nemzet legnagyobb színészei. Ezért nem bojkottálnak, ezért nem vonják meg a legitimitást, ezért nem állnak az útjában a diktatúra működésének és egyre durvább kiépítésének. Ezért lehet megcsinálni bármit, s ezért lehet fát vágni a hátukon. Ezért nem tud a nép senki mögé állni, mert ezekre semmi mást nem lehet, csak szavazni, ugyanis nem képviselnek semmit, és nem tesznek semmit. Azért vannak, hogy legyenek. A legfőbb feladatuk, hogy Orbán díszletválasztásokat tudjon tartani. Orbánt leváltani nem lehet, de ezek küzdenek a pénzükért egymás ellen, és ezért azt hazudják négyévenként, hogy győzhetnek.
kereső
@Eladott Ország: szomorú,de nagyon igazad van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.