Nekünk Magyarország az első – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elmondott 20. évértékelőjében, amelyet Budapesten, a Várkert Bazárban tartott a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében. Beszédében Orbán Viktor nemcsak általában bírálta az ellenzéket, hanem pártonként végig is ment rajtuk. ”Nézem a többi párt állapotát, és nem hiszek a szememnek” – emelte ki a kormányfő, aki az MSZP-t név szerint is megemlítette beszéde alatt. Orbán szerint reménytelen helyzetben van az ellenzék és "az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van."

Az összes ellenzéki pártot kiosztotta évértékelőjében Orbán – a kormányfő szerint az elmúlt 8 év jobban sikerült, mint várta – videó

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Jól sikerült ez a 8 év, "jobban, mint ahogy vártuk"

– értékelte a 2010 óta tartó kormányzást a miniszterelnök, úgy fogalmazva:

időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük.

Kiemelte, hogy

10 év alatt egymillió munkahely létrehozását vállalták, és már 736 ezernél tartanak; karácsonykor nyugdíjprémiumot fizethettek a nyugdíjasoknak; és tető alá hoztak egy béremelési és adócsökkentési megállapodást.

"Úgy látom, a hibajegyzékkel együtt is, hogy ez a 8 év nem csak vállalható, de számos eredményére büszkék is lehetünk" – mondta Orbán Viktor, azt kívánva Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen.

Jelezte ugyanakkor:

noha az ország jobban néz ki, mint nyolc éve, de még nem olyan, amilyen lehetne, már jobban teljesít, de még nem úgy, ahogy tehetsége alapján képes lenne, "még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven".

A kormányfő kifejtette: hisz abban, hogy Magyarország olyan hely, ahol a kemény munkát megjutalmazzák, ahol aki többet dolgozik, többet is visz haza, valamint abban is, hogy a családok tartják meg az egész országot.

Nekünk magyaroknak akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk, ápoljuk a magyar nyelvet, megvédjük keresztény és magyar kultúránkat, megőrizzük a függetlenséget és a magyar szabadságot

- mondta.

Orbán Viktor értékelése szerint a magyar modell működik, és azért sikeres, mert magyarok milliói hisznek benne

"A munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani, a függetlenséget megőrizni, ez a jövő, s ez a jövő a mienk lehet" – hangsúlyozta. Köszönetet mondott annak a 700 ezer embernek, aki nem segélyből, hanem már munkából tartja el családját, a munkahelyeket teremtő magyar vállalkozóknak és a családalapítás útjára lépett fiataloknak.

Az összes ellenzéki pártot kiosztotta évértékelőjében Orbán – a kormányfő szerint az elmúlt 8 év jobban sikerült, mint várta – videó

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az elért eredmények között beszélt a pénzügyi kiszolgáltatottság megszüntetéséről, arról, hogy "a családok a rezsivel nem a multik profitját fizetik", valamint az energiafüggőség korszakának végéről, mivel hamarosan nem csak Oroszországból, de Romániából, sőt Lengyelországból is érkezik gáz.

Kiemelte azt is, hogy nemzeti kézben van a bankrendszer több mint 50 százaléka, és nemzeti tulajdonba került a magyar médiumok több mint fele. Magyar bankrendszer és magyar médiumok nélkül nincs nemzeti függetlenség

- jelentette ki.

Szavai szerint "a függetlenségünk most megvan, de az nem olyan, mint a lekvár: nem áll el a polcon, időről időre meg kell védeni". Hallgatóságától azt kérte: ne feledjék, nem szabad az ország sorsát az internacionalisták kezébe adni.

Orbán Viktor arról is szólt, hogy egy ország kormányzásához tapasztalat kell és magabiztosság, terepismeret és nemzetközi kitekintés

"Mi nem csak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk" – tette hozzá, majd "A haza minden előtt" jelszót "modern kiadásba" öntve, kijelentette: "nekünk Magyarország az első".

Felhívta a figyelmet emellett arra, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött, "hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy gazdasági súlyunk indokolná". Szerinte ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Fidesz-KDNP Magyarországon "nyolc éve szünetelteti a politikai korrektséget, süllyesztőbe került az euroblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmit mondás, a szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek".

Budapesten a világos beszéd a divat, itt "azt akarjuk mondani, amit gondolunk, és azt akarjuk cselekedni, amit kimondunk", nagy luxus ez a mai európai politikában, "és mi, magyarok szinte lubickolunk benne, persze jó lenne, ha a víz ritkábban fröccsenne ki a partra" – mondta.

Orbán Viktor a Fidesz 30 évéről szólva az antikommunizmust és a hazafiasságot hangsúlyozta

Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte

- fogalmazott, jelezve: ez különbözteti meg őket a többi politikai párttól.

Orbán szerint reménytelen helyzetben van az ellenzék

A kormányfő az ellenzékről szólva megjegyezte: állapotukat látva nem mindig hisz a szemének, értékelése szerint Magyarország ennél többet érdemel, s nem érti, azok hogyan tudnak ilyen állapotban bizalmat kérni, sőt kormányzásra jelentkezni.

Orbán: az MSZP  idegenlégióst igazolt

Van olyan párt, amelyik idegenlégióst igazol a listavezetői székbe, miniszterelnök-jelöltnek hívatja magát, pedig mindenki látja, csak egy "csődgondnok", akinek az jutott történelmi feladatul, hogy kivezesse az MSZP-t a parlamentből

- értékelt.

A DK rátalál régi gyökereire Orbán szerint

Megjegyezte:

a másik baloldali párt rátalál régi gyökereire, és egy volt miniszterelnök vezetésével "visszavedlik egy virtigli kommunista párttá", aki börtönnel, államosítással, új rendszerváltással fenyegeti az embereket, és szellemi tekintetben csak annyit tud mondani, hogy az egyházak fogják be a szájukat.

Az LMP Orbán szerint annyira más, hogy azt sem tudni, jobb vagy baloldaliak, nemzetiek vagy internacionalisták

Kitért arra, van olyan párt is, amelyiknek annyi a mondanivalója a világról, hogy lehet más.

Zseniális meglátás, de hogy milyen legyen, azt tőlük aligha tudjuk meg

- jegyezte meg, kifejtve: ők annyira mások, hogy azt sem tudni, jobb vagy baloldaliak, nemzetiek vagy internacionalisták.

Azt sem tudjuk, ki van bent és ki van kint, olyan nagy a jövés-menés

- fogalmazott.

Együtt, Liberálisok  – ők is megkapták a magukét

Orbán Viktor róluk azt mondta:

a kiváltak alapította pártoknak a nevét sem lehet megjegyezni, mert láthatósági problémákkal küzdenek és kérészéletűek.

A Jobbiknak is beszólt Orbán

A kormányfő a legabszurdabbnak azt nevezte, hogy

egy szebb napokat is megélt nemzeti párt azzal áll elő "a mai vészterhes és migránsverte időkben", hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye.

Nem csoda, ha az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van – vélekedett a miniszterelnök.

Azt is leszögezte: "azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménye a kereszténység".

Az összes ellenzéki pártot kiosztotta évértékelőjében Orbán – a kormányfő szerint az elmúlt 8 év jobban sikerült, mint várta – videó

MTI Fotó: Máthé Zoltán

"Nekünk Magyarország az első!"

A "Nekünk Magyarország az első!" feliratú pulpitusról szólva, a migrációra rátérve Orbán Viktor úgy fogalmazott:

a bevándorlás miatt Európa felett sötét felhők gyülekeznek, a becslések szerint ugyanis a bevándorlók aránya gyorsuló ütemben nő majd a tőlünk nyugatra fekvő európai országokban. NATO-jelentések szerint 2020-ig 60 millió ember indul Európa felé

- jelezte, megjegyezve, hogy a legtöbb bevándorló ráadásul az iszlám világból érkezik majd.

Ha minden így folytatódik, akkor Európa nagyvárosaiban egyértelmű muszlim többség lesz, s London nem a kakukktojás, hanem az első fecske lesz

- mondta.

A miniszterelnök 50 perces évértékelőjében beszélt a Nyugat- és Közép-Európa közötti vitáról is, úgy értékelve, hogy Nyugat-Európa bevándorlóövezetté, kevert népességű világgá vált, és Közép-Európától különböző, merőben új fejlődési jövő felé halad.

Ezzel kapcsolatban közölte: a kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel és a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, "stabilan állunk a lábunkon", Nyugatról azonban – "bármennyire abszurd is" – veszély fenyeget.

A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok "hozzák a fejünkre", azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, "azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt".

Most az a "divatos nóta" – folytatta –, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni:

Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat

- mondta Orbán Viktor.

A kormányfő szilárdnak ítélte a V4 országokat

Kiemelte:

Ausztria most fordult hazafias és keresztény irányba, Bajorországban a CSU vezetésével szellemi és politikai ellenállás épült ki, valamint várja az olasz választási eredményeket és vele együtt a fordulatot, amellyel a "józan ész, az olasz nemzeti és kulturális öntudat és Silvio Berlusconi kerül ismét kormányzati pozícióba, Forza Italia".

Nevesítette azokat az európai politikusokat is, akik az elmúlt években "belénk haraptak, de végül belénk törött a foguk". Ezek közé sorolta Werner Faymann és Christian Kern korábbi osztrák kancellárt, Matteo Renzi olasz és Zoran Milanovic volt horvát miniszterelnököt, valamint a német Martin Schulzot, aki szavai szerint mániákusan minden akart lenni és végül semmi sem lett. "Úgy látom, a lista nem zárt, van még rajta néhány kiadó hely" – jegyezte meg.

Azt is jelezte:

az ellenerők, Soros György hálózata és az általa megvásárolt nemzetközi bürokraták még korántsem adták fel.

Van, aki még érzi a pénzszagot, vannak, akik a globalista elittől kapott állásukat és zsoldjukat nem akarják elveszíteni – mondta, ennek "jól fejlett példányaként" hivatkozva arra a magyar Soros-szervezeti aktivistára, aki azt mondta: "szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzánk, akik jobbak, mint a hazai népesség".

Szót emelt az ellen, hogy a Soros-hálózat egyik fő ideológusa, az Európa Tanács emberjogi főbiztosa "elkottyantotta", hogy titokban már évekkel ezelőtt meghirdették "a Soros-féle embertípus kitenyésztésének" programját. "Onnan nézve, mi, bennszülöttek, akiknek van saját hazájuk, saját kultúrájuk, saját vallásuk (...) mi a Soros-félék nézőpontjából reménytelen, átformálhatatlan egyedek vagyunk" – mutatott rá Orbán Viktor, kijelentve: nem fogjuk tétlenül nézni, hogy vannak, akik a Soros-terv végrehajtásán mesterkednek, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be.

A kormányfő első lépésként hivatkozott a Stop Soros törvénycsomagra, kifejtve: a migrációval és migránsokkal való foglalatosságot nemzetbiztonsági engedélyhez kötik, a migránsbarát nem-kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt külföldi támogatás egy részét átirányítják a határvédelemre, teljes pénzügyi átvilágítást rendelnek el, s akik nem hagynak fel a veszélyes terveikkel, azokat egyszerűen kitiltják, "legyenek bármilyen hatalmasok, vagy gazdagok".

Harcolni fogunk a nemzetközi arénában is

- emelte ki, jelezve: hétfőn átadja az Európai Tanács soros elnökének, a bolgár miniszterelnöknek azt az európai törvényjavaslatot, amely megoldhatja az európai határok légmentes védelmét.

A határvédelem a fontos és nem a kötelező kvóta – tette világossá a kormányfő. "Ha ugyanis zárjuk a határokat, senki sem juthat be engedély nélkül, így nem is lesz kit szétosztani" – érvelt, megjegyezve: aki engedélyezi migránsok belépését az országába, az tartsa is meg őket, viselje is a gondjukat.

Kifejtette azt is: az ENSZ fejébe vette, hogy az év végéig tető alá hoz egy nemzetközi megállapodást a migrációról, a világszervezet el akarja fogadtatni, hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és a jóléthez. Az ENSZ megszüntetné a bevándorlók határátkelését gátló akadályokat is – tette hozzá, megjegyezve: "kihúzhatjuk magunkat, ez a kerítésről szól, ezt egyenesen nekünk címezték".

A kormányfő ezt úgy értékelte: Soros György és szervezetei nemcsak Brüsszelbe és Budapestre fészkelték be magukat, hanem New Yorkba, az ENSZ-nél is, és temérdek pénzt áldoznak arra, hogy a migrációt világméretekben elfogadtassák.

De "nem vagyunk egyedül, és közösen fogunk küzdeni, hogy Soros Brüsszelben és az ENSZ-ben bemutatott tervét megfékezzük, majd megállítsuk, és ha lesz elég szövetségesünk, márpedig lehet elég szövetségesünk, akkor biztos vagyok abban, hogy a végén sikerrel is járunk" – mondta Orbán Viktor, aki a szokásos "Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" fordulattal zárta beszédét.

Forrás: MTI, Index, ATV

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezt a hulyet csak a partja tartja meg eletben, szerintem a statisztikak 95 %-at nem is merik neki megmutatni.
Esetleg elmondhatta volna, merre koszal az orszag veje, miert bujkal, hogy haza se megy, es ki fogja a 32 milliardot visszafizetni.
hat persze, hogy micsoda jo 8 ev vo't ez, - jobb mint amit remelt! Nana,. hisz ezalatt lett kogazdag nemcsak o, hanem az egesz pereputtya meg me'g a barati kore es annak a pereputtya is...
Remelem, majd elgondolkodik a bortonben, hogy erdemes volt-e...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
rohács1926 megelőzött, épp ezt akartam írni. Annyiban iagaza van, hogy neki, meg a bandájának király volt az elmúlt nyolc év. Nekünk már nem annyira, és akkor még finom voltam. Remélem, két hónap múlva vége lesz a pünkösdi királyságnak, vagy végünk!
RonaGyuri
Kinek a pap, kinek a papné

s most nem az következik, hogy nekem meg a bögyös lánya

A szent tehén dolog már Moldova óta zavar, lévén az addig alapvetően kedvelt író átment nálam egy másik fiókba. Azaddig azt hittem, hogy mély feltáró a mester, de ekkor döbbentem rá, hogy csak a felszínt karcolgatja és a valós történeteket kiszínezi és az éleket erősen lesimítja.
A Szent tehén, na és Tibi apó együtt sok volt számomra az utóbbi mai irkodmányában. Ami kivételesen egy holland bulvárhírről számol be: Hermienről, a szarvasmarha hölgyről. Akiről azt tudhatjuk meg, hogy „a hollandok a szabadság megszállottját tisztelik a tehénben, aki amidőn a vágóhídra indult volna vele a teherautó, megszökött, és azóta egy erdőben keresi a menedéket.”!
Nos ami azt illeti szabadságból és megszállottságból nekünk is kijutott a minap, pontosabban tegnap. Az persze tény, hogy nem egy tehén, hanem egy dagadt disznó formájában! =))
Az is egyértelmű, hogy Hermient nem üldözik, Őfeneségét viszont eszelős rémképek üldözik! =))
Shikari
Orbán úgy lealázta az ellenzéket, hogy azok nem térnek magukhoz! Jó beszéd volt, tartalmas és a magyarsághoz szólt!
Régóta vártunk már egy ilyen vezetőt!
kereső
@Shikari: Gratulálok a szellemi-és lelki vezetőtökhöz.Ő a fényes álló csillag,aki kivezet titeket
a Liberty/szabadság/ sűrű sötét éjszakájából.Az ő fénye legyen veletek.
Shikari
@kereső: Szabadság? Most meg akartál nevettetni? A liberalizmus jelen válfajának köze nincs a szabadsághoz! A deviancia, tomboló téboly és az elmebaj keveréke nemzetellenességgel összekeverve!
kissé felnőttem
kiosztani a legkényelmesebb kivette aloluk a pénzt a sajtót és 99 % nyi lehetőséget igy könnyü diktátorkodni csak nagy lesz a bukfenc is. saját levébe fő majd 89- től tartott a z etetés pénzszórás illuzionizmusa

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél