Az ismert politikai elemző újra blogot ír, és a választási kampány indulásakor, Orbán évértékelője után azt írta, hogy a jelenlegi kormány csak három esetben bukhat meg.

Török szerint ezek a lehetséges forgatókönyvek:

1. Ha a Fidesz támogatottsága valamilyen okból összeomlik,

2. Ha az ellenzékből kiemelkedik egy politikai szereplő, aki magához tudja vonzani a kormányváltó szavazatok elsöprő többségét,

3. Ha az ellenzék képes kialakítani egy hatékony, szavazói szinten is működőképes együttműködést az egyéni választókerületekben. Érdemes mindhárom lehetőséget részletesen megvizsgálni.

Török Gábor elemez: a Fideszt csak három esetben lehetne leváltani

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Török kifejti, hogy az elmúlt nyolc évben a Fidesz támogatottsága kétszer ingott meg, először a 2011-ben kezdődött erózió kezdetekor, ennek a mélypontja 2012 közepén jött el, ekkor a teljes népességben 15-21 százalék közé mérték a kutatók a párt támogatottságát. Ugyanekkor az MSZP 15-17 százalékos eredményeket produkált. A másik megingás a 2014-es önkormányzati választások után jött el, ekkor két fontos időközit (Tapolca, Veszprém) is bukott a Fidesz, korábbi szavazóinak egy része mindkét egyéni választókörzetben dezertált.

(hvg.hu)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Belenéztem az évértékelőbe. Ennyi blablát...semmi konkrétum...semmi terv a következő 4 évre. Igaz, a lelkes közönség nem is igényelte. Kiloptunk ebből a nyolc évből mindent, amit lehetett, mondhatta volna Orbán Viktor évértékelőjében. Ez a 8 év mind hazugság volt! A nyomor megteremtése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zildikó
@Manhattan: Hát nem szirupos vállveregetés volt, az biztos.

De jobban figyelj az első részére O. beszédének! Ott minden mondat tényeken alapult.
Különben jó lenne, ha te mondanál pozitívumokat nekem a "MÚLT" -ból.
Államadósság? Fizetés és nyugdíj elvonás? Energia áremelés?? Ezek lennének?
terlasz
@Eriksson: Nagyon nehéz dolga lesz egy rendszerváltó kormánynak ebben az anyagilag, szellemileg szétzilált országban. A pénz hatalom. Pénz pedig a fidesznél van.
kereső
@durbincs: "Jézus Mária győztünk"!!!/ lehetne narancsos buktát! kérni?Nekem az a kedvencem.
Eriksson
@terlasz: Ez így igaz! Éppen ezért bárminemű népjóléti ígérgetés az ellenzék részéről megmosolyogni való.
Gyuri Géderről
A negyedik! Ha már elegen kipusztultak minden családból, az áldásos tevékenységük hatására, ha a megmaradottak, elegen lesznek, és elég elszántak, kapát - kaszát ragadnak, és teszik a dolgukat.
2018 nem ez az év. Még csak 150 - en fagytak meg, még kevés gyerek halt éhen, kevesen haltak meg a korházakba, és engedjük, hogy Ukránok, Románok itt szavazzanak, és mi birkák vagyunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.