A Jobbik szerint az elmúlt évek kormányainak arroganciája rontotta a nők és férfiak közötti különbségek csökkentésének esélyét.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy ítélte meg, hogy a vezető magyar politikusok nagyképűen és lenézően kommunikálnak a női politikusokkal, amit elfogadhatatlannak nevezett.

Varga-Damm: a vezető politikusok lenézően kommunikálnak a nőkkel

Az ellenzéki jelölt szerint ez is oka lehet annak, hogy Magyarországon az átlagosnál lassabban halad a nők és férfiak közötti megkülönböztetés visszaszorítása.

Hangsúlyozta, a tízévente készülő Global gap nevű nemzetközi felmérés alapján a világ elment Magyarország mellett ebben a kérdésben, hiszen míg az ország 2006-ban az 55. helyen volt, addig 2016-ban már csak a 99. lett.

Varga-Damm Andra kérdésre válaszolva közölte, legutóbbi információi alapján a Jobbik 104 egyéni képviselőjelöltje adta már le ajánlásait. Hangsúlyozta, a Jobbik mindent megtesz a kormányváltásért, egy új stílusú politika meghonosításáért. Azt valószínűsítette, hogy több ellenzéki párt visszalépteti majd jelöltjét az esélyesebb induló javára.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Varga-Damm Andrea úgy fogalmazott, egy magára valamit adó miniszterelnök mindent elkövet azért, hogy a családtagjai a közpénzekből ne részesülhessenek semmilyen előnyben.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...ismét érthetetlen...
Ha egy politikus nővel udvariasabban vagy mittudommilyen kegyesen beszélnének a férfi társai nem az lenne a megkülönböztetés ?
Eladott Ország
A teljes romániai politikai osztály beállt két liberális képviselőnő mögé, akik a nemi kvóták bevezetését kezdeményezték. Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnöke és Andrea Paul javaslata szerint az önkormányzati és a törvényhozási választásokon csak akkor hitelesítenék a pártlistákat, ha a jelöltek minimum 30 százaléka nő. A politikusok érzik és tudomásul veszik a polgárok azon igényét, hogy változnia kell az ország és a politikusok nőkhöz való viszonyának. Elfogadják ezt a változás iránti elvárást, mivel felfogták azt, amit magyar társaiknak eddig még nem sikerült: a lakosság – ebből eredően a választók – fele nő. Jogos igény, hogy ők is nagyobb súllyal képviselhessék magukat az ország vezetésében.
Bizonyára ott is vannak bőséggel hímsoviniszta “teremtés koronái” és önmagukat a konyha és a vasalódeszka közé pozicionáló nők, ennek ellenére képesek ebben a kérdésben összefogni azok, akik a törvényeket alkotják. Lehet ezt az elképzelést úgy értelmezni, mintha abnormális dolog lenne törvényileg szabályozni a nemek arányát egy ország vezetésében, de nem érdemes. Jobb módszer talán nincs a társadalom gondolkodásának megváltoztatására, mint a kvóta. Így a női politikusoknak módja nyílik bebizonyítani: bizony, alkalmasak erre a munkára is. Az csak hasznára válhat egy társadalomnak, ha a hölgyek – természetes módon másféle gondolkodása – is befolyásolja egy ország életét. Lehet így is. Ez mindenesetre haladóbb és szimpatikusabb módja egymás tiszteletének, mint elmagyarázni: miért is alkalmasabb egy nő a gyermekszülésre, főzésre, mosásra, mint bármi másra. Mert ez utóbbi ordas hazugság.
Eladott Ország
A világ és az életünk folyamatosan változik, és mi vele változunk. Már aki képes erre. Aki szerint nincs abban semmi megvetendő, ha az asszony időnként átesik a vak komondoron, aki szerint a sírás az asszonyok dolga, a nő feladata a gyerekszülés, aki nem foglalkozik nőügyekkel és aki szerint egy nő nem alkalmas vezető politikai posztra, az a múltban ragadt, mégpedig menthetetlenül. A súlyos bajok ott kezdődnek, amikor egy ország vezetése erre az elavult, hazug ideológiára építve szeretné visszavezetni az országot a múltba. Elég a kormánypártok bármelyik tagjának ilyen témájú nyilatkozatait meghallgatni és eléggé világos a mögötte húzódó sunyi számítás. Összemosni a konzervatív értékrendet a maradi, hímsoviniszta, avas, beteges eszmékkel. Ugyanis, ha a férfiak ismét uralkodhatnak a nőkön, akkor szinte természetes lesz, hogy a felkent kormánypárt uralkodhat az országon. Hiszen ez a dolgok rendje. Szerintem meg nem ez. Érdeklődve várom, hogy a nők mikor fognak rájönni, hogy itt az ő bőrükre (is) megy a játék.
CsipkeRózsa
@durbincs: Vezető politikusokról van szó a cikkben.
justhpeter
Varga-Damm Andreaának igaza van. De hol van itt a magára valamit adó miniszterelnök ?
A magára valóban valamit adó miniszterelnök nem félkezű, nem zsebre dugott kézzel éli le az életét. Jó, a bunkó miniszterelnök legszívesebben mindkét kezét zsebben tartaná.
lampa laz
@justhpeter: csutirém a kezét kizárólag lopásra növesztette, ha éppen nem lop, nem tud velük mit kezdeni. Ezért van neki kényszeres mozgása, keresi, h mit tehet zsebre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.