Az LMP felszámolná a lakhatási válságot, hogy senki se maradjon lakás nélkül. A többi között szociális lakásügynökséget hoznának létre, földgáz- és tűzifa-támogatási programot indítanának és bérlakásokat építenének a rászorulóknak – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Szél Bernadett: "Orbán repülőjegyet adott az embereknek, az LMP lakást ad majd"

Fotó: MTI

A társelnök szerint az elmúlt nyolc évben semmit nem tett a kormány a lakhatási válság felszámolásáért. Úgy fogalmazott:

Orbán Viktor repülőjegyet adott az embereknek, az LMP azonban lakást ad majd.

Pártja tíz pontba szedte a teendőket, amelyek között szerepel a bérválság felszámolása progresszív adózás bevezetésével, a közszféra béreinek rendezése 300 milliárd forintból és egy 50 milliárd forintos bérlakás-építési program is, amelynek eredményeként a rászorulóknak, az egyszülős családoknak, a gyermekeseknek vagy az önállósuló fiataloknak biztosítanának otthont.

Az LMP, amely alapjoggá tenné a lakhatást, tovább segítené a devizahiteleseket, 5 százalékra mérsékelné a lakásfelújítás áfáját, a Paks II.-re szánt pénzből pedig családonként 1 millió forinttal járulnának hozzá napelemek elhelyezéséhez. A devizahitel-károsultak segítésére 260 milliárd forintos alapot hoznának létre abból a pénzből, amelyet a nemzeti bank nyert a hitelek forintosításán.

Vágó Gábor, az LMP képviselőjelöltje arról számolt be: a szociális lakásügynökség létrehozásával az országban üresen álló mintegy 150 ezer lakás kiadását szorgalmaznák, állami garanciavállalás mellett. Emellett a hajléktalanokat is segítenék abban, hogy ne kelljen az utcán élniük.

Közölte azt is: úgy változtatnának a jogszabályokon, hogy az albérlőknek is legyenek jogai, de a főbérlő se legyen kiszolgáltatva. Ezt úgy fogalmazta meg: az államnak főbérlőként kellene fellépnie a piacon.

Szél Bernadett kérdésre botránynak nevezte azt, ami a menekült gyermekek fóti elhelyezése körül történik. Szerinte a korrupció árnyéka vetül erre, "valakinek nagyon fáj a foga" az ingatlanra, kijelentette azonban: egyetlen gyermek sem kerülhet az utcára.

Beszámolt arról is, hogy az LMP még egyetlen körzetben gyűjti az aláírásokat.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Drága bercike, hogyan adsz te lakást ha a hatalom közelébe sem tudsz férkőzni?

Nem látod, hogy ez nem elég? Ha igyekszel még meglehet akár a 4% is.

Először nyerni kell. Ehhez összefogás kell, mindenkivel.

Vagy a fidesszel
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
"Orbán Viktor repülőjegyet adott az embereknek,"

No, tessék, ebből is kimaradtam!
Vagy csak a lömöpösök kaptak?
Béla333
Én támogatom a programjukat! Azt nem, hogy a koordinált indulásban nyitottak az MSZP/DK felé. Hiábavaló, felesleges dolog volt!
dr. prédikátor
@Béla333: analfabéla! Te is kaptál rep. jegyet???
fergeteg
Igen beindul a Rákosi korszak !
Tulajdonok elvétele.
De mi magyar emberek nem hagyjuk,hogy hazaárulók vegyék át a hatalmat.
VONA Gábor egyébként megvilágosodott.
Nem köt senkivel egyezséget.
Kookas
@dr. prédikátor: ő kettőt mert vitt magával valakit.
quadrocopter
@fergeteg: Tovább kellett volna tanulnod kis nebuló, még most sem késő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.