A haza, illetve a nemzeti függetlenség melletti kiállás a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által március 15-ére szervezett Békemenet legfőbb üzenete.

Mindezt Csizmadia László, a CÖF alapítója mondta a Békemenet beharangozó sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.

A Békemenet szervezői nem szeretnék, ha az életbemaradásnak újra az iszlám hit felvétele lenne a feltétele

Ennek megfelelően "a melegszívű magyarokból és lengyelekből" álló menetelők "A haza minden előtt" feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez.

Ők már nagyon régen készülnek egy újabb Békemenet megszervezésére, és most úgy érzik: elérkezett az idő annak bemutatására, hogy a magyar nemzeti erők milyen többséget alkotnak.

A Bem József téren megtartott sajtótájékoztatón a CÖF alapítója elmondta: a nemzeti szuverenitás melletti kiállás nem azt jelenti, hogy megtagadnák Európát. Ugyanakkor fordulatot látnak szükségesnek az Európai Unió vezetésében, az Európai Bizottság működésében: vissza kell adni a hatalmat a népnek – fogalmazott Csizmadia László.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, a Békemenet egyik szervezője kiemelte: a közelgő országgyűlési választás legfőbb kérdése, hogy Magyarország megmaradhat-e a saját útján.

Ezért fontos, hogy megújult energiát adjanak egymásnak a nemzeti szuverenitás támogatói a szeretet és az összefogás erejével

- mondta Bencsik.

Bayer Zsolt publicista, aki ugyancsak rendszeres résztvevője a meneteknek, Bem József életútját felidézve arra hívta fel a figyelmet: Bem apó a szabadságharc leverése után, törökországi száműzetésében azért tért át az iszlám hitre, mert az életét mentve csak így tudta megelőzni, hogy kiadják a cári birodalomnak.

A Békemenet elindítói nem szeretnék, ha újra eljönne az az idő, amikor az életben maradásnak az iszlám hit felvétele lenne a feltétele.

Kitért arra is, hogy 1848/49-hez hasonlóan "megint szabadságharcot kell vívnunk". Ma azok ellen "a Brüsszelben tanyázó társadalommérnökök ellen" kell harcolni, akik meghaladottnak tartják a nemzet konstrukcióját, és egy kevert, migránsokkal feltöltött társadalmat képzelnek el. A Békemenet ennek a harcnak a része – mondta Bayer Zsolt.

(MTI)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyuri Géderről
Ez a barom nem tudja, hogy a török megszállás alatt nagyobb volt a vallás szabadság, mint a Horthy, és a Rákosi rendszer alatt.
Egyébként én sem szeretném, hogy az életbe maradás feltétele a keresztény hit felvétele lenne. Erre már volt példa a történelembe.
Desischado
@advocat: Na, ezzel én is így vagyok. Akinek esze és lehetősége van, menekül innen, de ha ez a mocsok banda végre megbukik, akkor remélhetőleg megáll a kivándorlás. Ezt a bayert meg a követőit is bíróság elé kell majd állítani, az uszításért, és az emberek szándékos félrevezetésért!
nezelodo
Ezek a makulátlan múltú fiatal, csak az ország érdekét szem előtt tartó CÖF demokraták még a régi viccet sem ismerik, amikor egy orosz vezér megkérdezte a török főnököt, hogy tudták 150 évig megtartani Magyarországot hódoltság alatt? A török elmagyarázta: Nem akartuk őket áttéríteni a muszlim hitünkre, nem akartuk megtanítani őket törökül, és nem ünnepeltettük meg évente velük a mohácsi vész évfordulóját.
durbincs
@quadrocopter: Herélt kukabúvár?van magának maradék erőleves ? + fél lerágott csirkelába ?
kéri-elvisz-megeszi ? a kuka mellett, a szokott helyen megtalálja ?
evacica
Na ezektől a pofáktól hány a tisztességes magyar!!!
durbincs
Hüha? Békemenet ? Csak 3,6 milliő ? Koszpeko számolta , elébb ? a tíz ujján ? a 5. számolása ?
tagadja-é ezt @koszpeko: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél