Emberi fogyasztásra alkalmatlan San Benedetto ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a laborvizsgálatok megerősítették a fogyasztók érzékszervi kifogását: több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.

San Benedetto ásványvizet vontak ki a forgalomból, emberi fogyasztásra alkalmatlan volt

Fotó: nebih.hu

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint fogyasztói bejelentés alapján vizsgálták az interneten rendelt Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított fél literes kiszerelésű, szénsavmentes ásványvizet. A kifogásolt tételben a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de fogyasztása nem javasolták.

A hatóság vizsgálata kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére.

Az eljárás eredményeként a Nébih elrendelte a fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz kivonását a forgalomból és a fogyasztóktól visszahívását, az érintett termék gyártási ideje 2018.01.10., minőségmegőrzési ideje 2019.07.12.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
Parasztvakítás minden ásványvíz ! Aki ezt issza az úgy hülye ahogy van... És engem még csak a környezetszennyezés sem érdekel... Szóda, azt hali.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Donáld Tramp
Parasztvakítás minden ásványvíz ! Aki ezt issza az úgy hülye ahogy van... És engem még csak a környezetszennyezés sem érdekel... Szóda, azt hali.
Eladott Ország
A migránsok biztos abban mosták a lábukat. Keletre meg jó a lábgombás, mikroorganizmusos víz is, mivel ettől kapnak majd nagyobb orgazmusra a szocialista blokkban , ha már nem fogadnak be migránsokat.
lusta
@Eladott Ország: Csak nem az egyik Polt-huszár jelentését csíte el?
verőce21
Undorom van az "ásványvizektől".

Az olasz (bármilyen) termékektől pedig kiváltképp. :)
Nem tudom elképzelni, hogy abban az országban valami (bármi), is előírásszerűen működik. Úgy csőd az az egész ország, ahogy van.
1bitang
@Donáld Tramp: A vezetékes víz és az "ásványvíz" között az a különbség, hogy az egyiket a hálózat tárolójába vezetik, ahol biztonsági okból klórral fertőtlenítik (amit otthon egyszerű, nem megfizethetetlen eszközzel felhasználás -ivás- előtt el lehet távolítani), míg a másikat drága, rendkívüli módon és mértékben környezetszennyező palackba töltik. Amit az emberek nagy tömege örömmel vesz meg és fogyaszt. És örül, hogy milyen egészségesen él.
TASzSz
@Donáld Tramp: Már a sima csapvíz is jobb bármelyik palackozott víznél! Ugyanis, hogy lehet egy palackozott víznek 180 napos szavatossági ideje?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.