A 2010 óta eltelt hét évben 72 ezer új munkahely jött létre, és másfélszeresére nőtt a nettó átlagkereset a mezőgazdaságban, az ágazat növekvő pályán van – mondta Fazekas Sándor pénteken a Nógrád megyei Karancslapujtőn.

Földművelésügyi miniszter: már havi nettó 153 ezer forint az átlagkereset a mezőgazdaságban
Fotó: MTI

A földművelésügyi miniszter a Fidesz-KDNP nemzeti konzultációs országjárása keretében tartott gazdafórum előtti sajtótájékoztatón ismertette: a nettó átlagkereset most 153 ezer forint, és 177 ezer forintra az élelmiszeriparban.

Fazekas Sándor az elmúlt időszakot összegezve elmondta: növekedési pályán van a mezőgazdaság, kibocsátása 50 százalékkal nőtt az elmúlt hét évben, a növénytermesztésben 63, az állattenyésztésben 40 százalékos a növekedés, ez az Európai Unióban a három legjobb teljesítmény között van.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
mint ismerjük, a statisztikai kimutatások a legszebbek..azok olyan lélekemelőek, boldoggá teszik a választót a szavazás előtt..
...aztán május elseje előtt kiderül, hogy jaj...bocs, bruttó az a nettó..
colibri
Ennek a majomarcúnak kellene megélni 150 ezerből! A mezőgazdaságban (állattenyésztésben) az év minden napján dolgoznak. Szombaton is, vasárnap is, húsvétkor is, de még karácsony másnapján is! Ne legyen büszke az ottani keresetekre!
lampa laz
de még nem közeliti meg a tiédet, te földrabló barom
kissé felnőttem
akartad tán igy cimezni, hogy az én bérem 10 %-a mezőgazdaságban dolgozó ( Rabszolgák ) bére amihez ugye egyéb téritésed csak neked van? ami megint kb ugyanennyi? és még ráadásul vadakat is beszélsz? kapásként láthatnálak a kukoricásban ?,ha tudsz egyáltalán kapálni.1966-os évfolyamtársaim közül kb 40 nem is tudott, 68 as évfolyamszám mellett ? de hasonló szinten volt egy aki Csiléből hozatott cseresznyét, nem azonos a bányában használt csillével ( Ország )
Lepényleső
...és ott még mindig nem sült le,ahol másnak van az arcbőre?
Clavigo
A jól fésűlt jobbágylegény... Anyád eláshatott volna,,a családi pottyantós alatt,,,,,te kitaposott Agrártornacipő...
Zeta
Beleértve a gazdák pénzét is, anélkül mennyi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.