A HVG online egy március 23-27 között készített Medián-mérést közölt, amely szerint a kormánypárt nem gyengült, sőt, a választani tudók 53 százaléka áll mögöttük. Nem "nyers" adatokról van szó, mert a kérdezőbiztost elzavarók nagyon a Fidesz felé torzították a hivatalos végeredményt.

A Medián arra is felhívja a figyelmet, hogy körülbelül 700 ezer potenciális szavazó van, akikről nem tudni, melyik pártra adják majd a voksukat, pedig elmennek majd választani. Közülük 55 százalék kormányváltást akar, és Karácsony Gergely a legnépszerűbb a körükben.

Kiderül az is a mérésből, hogy egyre többen akarnak szavazni, a legutóbbi 60 százalékról a szavazni vágyók aránya felugrott 66-ra, ennél csak 2002-ben volt magasabb ez az arány, akkor 70 százalékot mértek, és tényleg rekordmagas lett a részvétel.

A Medián szerint meglesz a kétharmad a Fidesznek

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) EP-képviselőcsoportjának elnöke sajtónyilatkozatot tesz az Országházban 2018. március 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A mozgósítás főleg a falvakban volt hatásos, 54-ről 68 százalékra nőtt a biztos szavazók aránya, ami a Fidesznek jó, mert 39-ről 48 százalékra nőtt a kormánypárti szavazók aránya. 2010 ősze óta most először vannak többségben azok, akik szerint az országban jó irányba mennek a dolgok, és három hét alatt nőtt 48-ról 55 százalékra azok aránya, akik jónak ítélik a kormány és Orbán teljesítményét.

Mindezek alapján az alábbi becsléseket adta a Medián. Érdekes, hogy listán a Jobbik erősebb, mint az MSZP, de az MSZP-nek jósolnak több mandátumot feltehetően az egyéni győzelmek miatt.

(Index.hu)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Hogy érik-e az újabb kétharmad, azt nem tudom. De ha igen, az jobban tükrözi az ország átlagának értelmi színvonalát, mint a kormány munkáját. Meg természetesen az ellenzék impotenciáját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
Ha tényleg meglesz, akkor majd köszönetet lehet mondani pl. Botkának.
Ha meg nem lesz meg, akkor majd a Jobbik és az LMP besegít, hogy meglegyen
terlasz
Nem hiszek a közvéleménykutatóknak. Mindenki a fideszt szapulja, amerre járok. Ha ennek ellenére igaza lesz a felmérőknek, akkor ez az ország megérdemli a vesztét!
Desischado
Remélem, ez nem igaz, különben végünk. De ha mégis, akkor megérdemeljük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.