Akinek nem esne le elsőre a poén: jelenleg is arab számokat használunk, egész pontosan a 15. század óta.

Az OK Pécs magazin által készített videóban arról kérdezték az utca emberét, mit szólnak hozzá, hogy Brüsszel kötelezően bevezetné az arab számok használatát. A megszólítottak többsége felháborodott, vagy értetlenkedett. Történész is van köztük, aki elmondása szerint "kicsit máshogy látja az eseményeket, mint az átlag".

Nagyvilág - 2019. March 19., 20:22
Weber: ha nincs jogállam, nincs pénz
Itthon - 2019. March 19., 20:05
Most megondhatja, hova állítsnak trafipaxot

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Csak semmi aggódás, hamarosan eltörlik az arab számokat is, sőt egyáltalán nem lesznek számok nálunk, h ne tudjuk többet számszerűsíteni a lopásaikat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edmond Dantes
Az arabok számára fontos a tradició,a hagyományos értékek,a család,a barátok.Már nehogy ránk erőszakolják még ezeket a förtelmeket is a burnuszos rohadékok.
Edmond Dantes
Akkor lennének csak igazán szarban az értelmiségi Pécs lakosai,ha az arab számok helyett az igaz magyarok rovásírás számait vezetnék be.Azok ugyanis nem az arabhoz hasonló helyiértékes számok illetve jelek,hanem állandó,összeadódó számok, a római számok logikájához hasonlóan.Üvölve követelné vissza az arab számokat a Mecsek alján tevékenykedő nagyon bölcs történész hölgy,talán még kendőt is kötne rémületében.
szaboria1
Pontosan ilyen aljas trükköket vettettek be más témákban is.
laja70
@szaboria1: Ez mitől aljas trükk? Csak a hülyéknek! Általános iskolai tananyag I-VIII osztály! A római számokat kell bevezetni! Ar lenne az igazi aljas tükk!!! Neked is kedves hozzászóló!!!
Shikari
Ez épp olyan uszító kamu, mint a pirézezés volt! Találtak pár alakot, aki nem kapcsolt, vagy elég primitív volt és mára már hír is lett belőle! Hajrá géntörött romkocsma látogatók! Uszítsatok csak!
durbincs
és ezzel kamuzgatnak a világba sorosék ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. March 19., 18:19
Mesterlövész segített a tűzoltóknak – videó
Sport - 2019. March 19., 17:40
Ezzel etetik a magyar focistákat