Szombatra az összes levélszavazatot összeszámolták, és bár ezek javarészét továbbra is a Fidesz kapta, a listás mandátumok számítására szolgáló D'Hondt-mátrix sajátosságai miatt ez végül nem plusz mandátumot, hanem a hét közepén megszerzett mandátum elvesztését okozta a Fidesznek.

A Mátrix visszavág: a levélszavazatok nem hoztak mandátumot a Fidesznek

A végleges eredmény szerint így a Fidesz végül 42 listás mandátumot szerzett, pont ugyanannyit, amennyit a levélszavazatok nélkül is szerezhetett volna – a Jobbik pedig visszanyerte azt a listás mandátumát, amit a hét közepén még elbukott a Fidesz javára.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Mohai Balázs

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gratulalok a puhosnak, sikerult neki sokmilliard forintot elb@szni a kulhoni szavazasra, vallalva a csalas , utaztatas, embercsempeszet konnyitett formajat is, es ezaltal elerte a 96 %-os kulfoldi fidesz szavazatot. Viszont ezzel az intezkedessel sikerult a romaniai magyaroknak kellemetlen helyzetet kialakitani, hiszen most a romanok egyaltalan nem neznek rajuk jo szemmel.
A valasztasi eredmenyek kiszamitasahoz hasznalt matrix viszont jol visszavagott: hiszen a miniduce kizarolag hulyekkel veszi korul magat, aki nem figyelmeztette ot arra, hogy mivel odaatrol csak listara szavazhatnak, egyenire nem, akkor ennek mi lesz a kovetkezmenye?

A csalas ezen resze nem jott be neki, a tobbit meg vizsgalni fogjak.
A kulhoni szemeteken nem mult semmi, ok meghalaltak orbanbasi milliardjait.
Hat most legfeljebb elso intezkedeskent hoz majd egy uj torvenyt az elmezavarodott, hogy valahogy tudjanak odaatrol egyeniben is szavazni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@nemfideszes: ...szerintem te humánba jártál...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: kicsit utánanézel...hónapok óta mondtam,mindenhová 1 ellennjelölt kell a győzelemhez...
Desischado
Csaltak orrba szájba, és már csak abban bízom, hogy történik valami csoda. Annak azért örülök, hogy hiába tömték a határon túli férgeket pénzzel, nincs egy többlet mandátumuk sem!
Eladott Ország
@Desischado: De sajnos a magyar adófizetők közpénzmilliárdjai "kimentek", mintha mi lennénk a gazdag amerikai rokon. Bárcsak így lenne.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ..és mit akartál, hogy a tehetetlenségetek miatt Orbán állítson ellenjelöltet maga ellen ?...ki hibás azért mert valaki képtelen ?
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Hogyhogy ki a hibás..a töketlen ellenzék,nem hiszem hogy találnál olyan megjegyzést tőlem hogy ezért a fideszt okolom!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.