Vasárnap bringások tartanak nagy tekerést Budapesten a délután, emiatt több helyen időszakos lezárásokra kell számítani. A BKK járatai is máshogy közlekednek majd.

Bringás felvonulás és fesztivál miatt lesznek lezárások

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint április 22-én (vasárnap) 15 és 22 óra között rendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást Budapesten egyes fővárosi fő közlekedési útvonalak – többet között a Krisztina körút, a Lánchíd, az Erzsébet híd Pest irányú útpályája, a Budai alsó rakpart és az Andrássy út – lezárásával. A Tabántól induló, és a Városligetben véget érő rendezvény idején számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul.

Vasárnap is felbolydul Budapest, biciklisek tartanak felvonulást

Fotó, címlapi kép: a felvonulás Facebook-oldala

A Budapesti Tavaszi Fesztivál fesztiválzáró promenádja miatt az Andrássy utat már délelőtt lezárják a forgalom elől. Aki a belvárosba tart, annak délután, illetve este érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metróvonalak egyikét választania.

A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK Info oldalon/mobilalkalmazásban. Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulással kapcsolatosan további tudnivalók a rendezvény honlapján, illetve a hivatalos Facebook-eseményben olvashatók.

Közúti közlekedési változások

Április 22-én (vasárnap) 15 órától 18 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a közúti forgalom elől a Tabán–Krisztina körút–Erzsébet híd–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart–Népfürdő utca–Árpád híd–Margit sziget központi út–Margit híd–Árpád fejedelem útja–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút–Lánchíd–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Olof Palme sétány–Zichy Mihály út–Városliget útvonalat. A lezárt útszakaszokat a kerékpárosok elhaladása után folyamatosan adják vissza a forgalomnak.

A fővárosban ezen a délutánon és estén jelentősen megnövekszik a kerékpáros forgalom. A rendezvényhez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt érdemes személygépkocsi helyett közösségi közlekedéssel megközelíteni a belvárost. Aki mégis autóba ül, azt a BKK kéri: fokozott figyelemmel és türelemmel vezessen.

Közösségi közlekedési változások

A kerékpáros felvonulás idején életbe lépő közúti forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat útvonala változik. A biciklisek elhaladásakor néhány perces korlátozásra kell számítani a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 19-es, a 41-es villamos, a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 78-as trolibusz, az M3-as metrópótló, a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 109-es, a 115-ös és a 230-as busszal utazóknak.

5-ös autóbusz

Az 5-ös busz délután mindkét irányban terelve közlekedik, Rákospalota felé az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át, a Pasaréti tér felé az Erzsébet hídon, de szintén módosított útvonalon.

A Rákospalota felé közlekedő buszok

várhatóan 15 óra és 16:40 között – az Erzsébet híd forgalmának korlátozása idején – az Attila út és a Rákóczi út között a Mikó utca–Krisztina körút–Mészáros utca–Hegyalja út–Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút útvonalon haladnak, ezért nem érintik az Alagút utca és a Ferenciek tere M közötti megállókat. A terelt szakaszon az 5-ös buszra a Mészáros utcában a Krisztina tér kereszteződésénél,

- a 178-as busz Ág utca, Róka utca és Zsolt utca megállójában,

- a 8E busz Sánc utca megállójában,

- a Szent Gellért rakparton a Rudas Gyógyfürdő mellett,

- a Szent Gellért téren a felső rakparton,

- a 15-ös és a 115-ös busz Fővám tér megállójában és

- az M3-as pótlóbusz Kálvin tér M megállójában lehet felszállni.

várhatóan 16:40 és 18 óra között újra az Erzsébet hídon át, de az Attila út–Mikó utca–Krisztina körút módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik az Alagút utca megállót. A terelt szakaszon az 5-ös buszra az 56A villamos Krisztina tér megállójában lehet felszállni.

A Pasaréti tér felé közlekedő buszok várhatóan 15:30 és 18 óra között az Erzsébet híd és az Attila út között a Hegyalja út–Czakó utca–Aladár utca–Mészáros utca útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállót. A terelt vonalszakaszon az 5-ös buszra

- a 8E járat Döbrentei tér megállójában,

- az Aladár utcában a Tigris utca kereszteződése után, valamint

- a 178-as busz Zsolt utca és Ág utca megállójában lehet felszállni.

7-es és 133E autóbusz

Várhatóan 15 óra és 16:40 között a 7-es és a 133E busz pesti végállomása felé az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik. A buszok a Szent Gellért tér és a Rákóczi út között a Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Rudas Gyógyfürdő, a Március 15. tér és a Ferenciek tere M megállóhelyet. A terelt szakaszon a 7-es és a 133E buszra a 15-ös és a 115-ös járat Fővám tér M és az M3-as pótlóbusz Kálvin tér M megállójában lehet felszállni.

- A budai végállomásuk felé tartó buszok ebben az időszakban is az Erzsébet hídon át közlekednek, útvonaluk nem változik.

8E autóbusz

Várhatóan 15 óra és 16:40 között a 8E autóbusz a Újpalota felé az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik. A buszok a Döbrentei tér és a Rákóczi út között a Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Március 15. tér és a Ferenciek tere M megállóhelyet. A terelt szakaszon a 8E buszra a Szent Gellért téren a felső rakparton, majd a 15-ös és a 115-ös járat Fővám tér M és az M3-as pótlóbusz Kálvin tér M megállójában lehet felszállni.

A Kelenföld felé tartó buszok ebben az időszakban is az Erzsébet hídon át közlekednek, útvonaluk nem változik.

9-es autóbusz

Várhatóan 15:30 és 17:30 között a 9-es busz Óbuda felé a Margit híd helyett a Váci úton és az Árpád hídon át közlekedik, ezért nem érinti a Jászai Mari tér és a Kiscelli utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 9-es buszra a Lehel téren a 950-es busz megállójában, valamint a 34-es busz érintett megállóiban lehet felszállni.

15-ös autóbusz

A buszjárat útvonala a délutáni órákban az angyalföldi és – a Boráros tér irányú járat esetében – a belvárosi szakaszon is változik.

15-ös busz

Az angyalföldi vonalszakaszon várhatóan 15:30 és 17:30 között a 15-ös busz

a Boráros tér H felé a Népfürdő utca és a Pannónia utca között a Dagály utca–Váci út–Dráva utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Népfürdő utca/Árpád híd és a Dráva utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 15-ös busza 115-ös járat Dagály fürdő, Karikás Frigyes utca megállójában,

az M3-as metrópótló busz Árpád híd M megállójában, majd

a 75-ös troli Dózsa György út M megállójában lehet felszállni.

a Gyöngyösi utca M felé a Dráva utca és a Népfürdő utca között a Váci út–Petneházy utca–Lomb utca–Frangepán utca–Dagály utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Dráva utca és a Népfürdő utca / Árpád híd közötti megállókat. A terelt szakaszon a 15-ös busza 950-es járat Dózsa György út M, majd

a 115-ös busz Árpád híd M, Lomb utca, Karikás Frigyes utca és Dagály fürdő megállójában lehet felszállni.

A belvárosi vonalszakaszon várhatóan 15:50 és 18:15 között a 15-ös busz a Boráros tér H felé a Kossuth Lajos tér és az Üllői út között a Báthory utca–Kozma Ferenc utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Fővám tér M közötti megállókat. A terelt szakaszon a 15-ös buszra a 9-es járat érintett megállóiban, valamint az M3-as pótlóbusz Astoria M megállójában lehet felszállni. A Gyöngyösi utca M irányú buszok útvonala a belvárosban nem változik.

16-os és 16A autóbusz

Várhatóan 15 óra és 18:30 között a 16-os busz nem közlekedik. A budai Vár ebben az időszakban a belvárosból az M2-es metróval a Széll Kálmán térig utazva, majd ott a szokásosnál sűrűbben közlekedő 16A buszra átszállva érhető el.

26-os autóbusz

Várhatóan 15:10 és 17:35 között a 26-os busz nem közlekedik.

70-es trolibusz

Várhatóan 16 és 20 óra között a 70-es trolibusz mindkét irányba módosított útvonalon, a Hermina úton és a Dózsa György úton át közlekedik, ezért nem érinti az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megállót. A terelt szakaszon a 70-es trolira a 74-es és a 75-ös trolibusz érintett megállóiban van lehetőség felszállni.

105-ös autóbusz

Várhatóan 10:30 és 15 óra között a 105-ös busz az Andrássy út helyett mindkét irányba a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át közlekedik, ezért nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Hősök tere M közötti megállóit. A terelt szakaszon a 105-ös buszra a 9-es busz és a 72-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni.

Várhatóan 15 óra és 18:30 között a 105-ös busz két szakaszra osztva közlekedik,

- a Gyöngyösi utca M végállomás felől a Hungária körút–Kacsóh Pongrác út érintésével a Mexikói út M busz- és trolivégállomásig,

- az Apor Vilmos tér felől pedig a Mészáros utca–Krisztina tér–Krisztina körút útvonalon a Déli pályaudvar M megállóhelyig; a buszokra a pályaudvar Krisztina körúti kijáratánál lehet felszállni.

- A Déli pályaudvar M és a Mexikói út M között a metrók igénybevételével lehet utazni.

110-es és 112-es autóbusz

Várhatóan 15 óra és 16:40 között a 110-es és a 112-es busz a Bosnyák tér felé az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik.

- A buszok a Döbrentei tér és a Kossuth Lajos utca között a Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Kecskeméti utca–Károlyi utca–Ferenciek tere útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Március 15. tér és a Ferenciek tere M megállóhelyet. A terelt szakaszon a 110-es és a 112-es buszra a Szent Gellért téren a felső rakparton, majd a 15-ös és a 115-ös járat Fővám tér M, Kálvin tér M és Ferenciek tere M megállójában lehet felszállni.

- A budai végállomásuk felé tartó buszok ebben az időszakban is az Erzsébet hídon át közlekednek, útvonaluk nem változik.

115-ös busz

A buszjárat útvonala a délutáni órákban az angyalföldi és – a Boráros tér irányú járat esetében –a belvárosi szakaszon is változik.

Az angyalföldi vonalszakaszon várhatóan 15:30 és 17:30 között a 115-ös busz

- a Boráros tér H felé az Árpád híd M végállomásról a Váci út–Dráva utca útvonalon éri el a Pannónia utcát, ahonnan menetrend szerint halad tovább, ezért nem érinti a Lomb utca és a Dráva utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 115-ös buszra az M3-as metrópótló Árpád híd M megállójában, majd a 75-ös troli Dózsa György út M megállójában lehet felszállni.

- az Árpád híd M felé a Dráva utca és az Árpád híd M végállomás között a Váci út–Petneházy utca–Lomb utca–Frangepán utca–Váci út útvonalon halad, ezért nem érinti a Dráva utca és a Karikás Frigyes utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 115-ös buszra a 950-es járat Dózsa György út M megállójában, valamint az ellenkező, Boráros tér H irányú 115-ös busz Árpád híd M és Lomb utca megállójában lehet felszállni.

- A belvárosi vonalszakaszon várhatóan 15:50 és 18:15 között a 115-ös busz a Boráros tér H felé a Kossuth Lajos tér és az Üllői út között a Báthory utca–Kozma Ferenc utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Fővám tér M közötti megállókat. A terelt szakaszon a 115-ös buszra a 9-es járat érintett megállóiban, valamint az M3-as pótlóbusz Astoria M megállójában lehet felszállni. Az Árpád híd M irányú buszok útvonala a belvárosban nem változik.

178-as autóbusz

A Naphegy tér felé tartó 178-as autóbusz várhatóan 15:30 és 18 óra között az Erzsébet híd–Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szarvas tér és a Zsolt utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 178-as buszra a 8E járat Döbrentei tér és Sánc utca megállójában lehet felszállni.

A Keleti pályaudvar M felé tartó 178-as autóbusz

- várhatóan 15 óra és 16:40 között az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik. A buszjárat a Czakó utca és Rákóczi út között az Aladár utca–Mészáros utca–Hegyalja út–Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Kecskeméti utca–Károlyi utca útvonalon halad, ezért nem érinti a Zsolt utca és a Ferenciek tere M közötti megállókat. A terelt szakaszon a 178-as buszra a 8E járat Sánc utca és Döbrentei tér megállóiban, a Szent Gellért téren a felső rakparton, majd a 15-ös buszjárat Fővám tér M, Kálvin tér M és Ferenciek tere M megállóiban lehet felszállni.

- várhatóan 16:40 és 18 óra között a Mészáros utca–Krisztina körút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Alagút utca megállóhelyet. Helyette a Mészáros utcában a Gellérthegy utca kereszteződése előtt lehet felszállni a 178-as buszra.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Mi a francért a városban kell tekerni. Nem férnek a bőrükbe? Ez a város - sajnos - nem olyan, hogy a bicajosok is elférnek. Ez nem az ő hibájuk, de ilyen lett. És kéretik, ne akadályozzanak abban, hogy sétálhassak, rokonokat látogassak eljussak beteget látogatni! Szerintem, bár ehhez sem értek. De élni szeretnék. Hogy miként az legyen az én dolgom.
Csizmás Kond
Sokaknak nagyon hiányzik az élejenmájuselseje...:)
...ami meg a közlekedést illeti gondolom előbb utóbb csak felhördülnek azok is akiknek kellemetlenséget okoznak...
cikicakk55
Azt hittem a kerékpárosok is tüntetni akarnak. Nálunk szerencsére csak az útkereszteződéseknél vagyunk együtt az autókkal. Igaz,hogy Budapest túl nagy város ahhoz,hogy külön kerékpár út legyen. ( A nálunk az Hódmezővásárhelyt jelenti)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.