Egy kislány, aki még nem érti. Egy fiatal lány, aki hiszi, hogy lehet másképp. Egy feleség, akinek az életében leképeződik az ország gyatra állapota. És egy felnőtt, érett nő, aki a saját dolgait rendbe tette, és most azt szeretné tudni, ha már az ő generációját eltékozolták, legalább a gyerekének van-e egy szemernyi reménye arra, hogy ez még lehet jó? Vagy hagyjuk a francba az egészet?

Forrás: wmn.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Ebben az országban legalább annyian várták a rendszerváltozást, mint '56-ban. Mert igazi változást akart mindenki. A régi rendszer a múlté lett, akkor úgy tűnt, nem sajnálja senki. De mi történt később? A Janus-arcú rendszerváltás tanulságai: az elvtársak a párttagkönyvüket tőkére cserélték és nem rendszerváltás, hanem gengszterváltás történt. A többit ismerjük, a keményen dolgozó kisember meg hülyére lett véve...
Eladott Ország
Bár nem szoktam célravezetőnek tartani, ha valaki megpróbálja a Nokiás dobozok által fémjelzett 2010 előtti időszakot összemosni a 2010 utáni nyílt és gátlástalan pusztítással, most megint úgy érzem: ez itt nem a barikád két különböző oldala csak azért, mert míg egyesek hét éve a 10 méteres ugrótoronyból hugyozzák arcon a választókat, a kettesek szégyenkezve pisiltek a közös medencébe. Úgy tűnik, hogy ezek ugyanazok. Ez így, ahogy van, a rendszerváltás utáni egységes és oszthatatlan, ideológiák által el nem határolható politikai osztály. A maga hamisan fénylő valójában és erkölcstelenségében. Az természetesen maga lenne a szentségtörés, hogy egy politikus személyiségi jogai sérüljenek, hogy felelősségre vonható legyen, hát mégis hogy képzeljük mi ezt? Elszámoltatás? Ugyan már, ott sem voltunk.
Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más. Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örök érvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
png
Sose lesz jobb?
Sosem !!!

A magyar vezetők, genetikailag alkalmatlanok jó vezetőnek (irányítani tud némelyik, de vezetni, nem).
Plusz mindent csak magukért, és a közösségért semmit.
Plusz hálátlanok - nem is elsősorban mások felé, hanem az "élet" felé - és persze emiatt mások felé is.
A magyar vezetők számára nincsenek mások. Csak ők vannak.
Plusz, a magyarnak nem elég, hogy mindene meg van, a magyar akkor érzi igazán jól magát, ha közben másnak semmije sincs - szereti a úr-szolga viszonyt, vagyis qvára primitív egy fajta.

A nép, az istenadta nép?
Az meg elfogadja ezt, kushadva, és próbál hozzászokni a rosszhoz, ahelyett, hogy kiállna magáért.
A tekintetes nagyságos főméltóságú úr biztos jobban tudhassa, mert az tanult embör, kérem alássan!

Még, hogy nem optimista nép a magyar?
A legrosszabban is a jót keresi.
Naponta már csak egyszer eszik?
Akkor azt mondogatja magába, valaki meg háromnaponta eszik egyszer, vagyis neki, valójában tök jó.

Egy biztos, ha Franciaországba tenné azt Orbán, mint itt (nem nyolc évig, de még csak nem is nyolc hónapig, hanem nyolc hétig), az EGÉSZ ország lángokban állna, és MINDENKI beszüntetné a munkát !!!
Commenter
@png: úgy ám! És előkerülne az a bizonyos nyaktiló is...
png
@Commenter: Ezt is leírtam, de aztán töröltem, mert nem akartam túl durvának látszani - a felett, hogy mennyire durva tudok lenni.
Commenter
@png: én ezt már leírtam egy másik topicban. Ezek annyira durvák hogy nyugodtan lehetünk mi is durvák. El lehet képzelni, hogy ha a Francia Forradalomban mit csinált volna velük a nép...a történelem nem bánt soha kesztyűs kézzel az ilyenekkel. Végül dr. Guillotine is a saját találmánya alatt végezte...
Commenter
Nem jó a cím. Nem paródiának indult. Volt egy pillanat, amikor egy jobb világ reménye csillant fel. De nem figyeltünk, elengedtük. Aztán az első szabad választás után tragikomédiává vált az egész, ma meg már csak fullosan tragédia az egész, a jelenlegi hatalommal az élen.
Nessy
@Commenter: "Tragédia? Nézd komédiának, és szórakoztatni fog legott"!
Jó ötlet Lucifertől, csak ezzel egy a baj, hogy nagyon drága játék, és az életünk, a gyerekeink élete a tét!
kereső
"– De az már érintené, ha az autógyárak a negyedik ipari forradalom technológiáját nem ide hoznák vagy ha elvinnék a gyáraikat.

– De nem viszik el, mert még a mostani bérek mellett is megéri nekik itt termelni. A magyar munkaerő hétvégén is dolgozik, a német viszont csütörtöktől már pihen. Mindig elfeledkezünk arról, hogy 2010 és 2012 között még folyt ugyan szabadságharc a külföldi befektetők ellen, azóta viszont a kormány legfőbb stratégiai partnerei lettek a multinacionális cégek, jelenleg hetven megállapodás van érvényben. A legutóbb bejelentett ózdi gumigyár környezetszennyező, nincs benne szellemi munka, kevés beszállító kell, még egy darab gumit sem gyártottak, de a beruházás értékének 30 százalékát vissza is adta a kormány. Az ipari haszonkulcs átlagosan 3-5 százalék, vagyis az ózdi gyár tíz évre előre nyereséges. Nincs még egy kormány, amely ennyi támogatást adna a külföldi befektetőknek. Illetve van: Ukrajnában vagy Szíriában, de oda ki akar menni? Az persze lehet, hogy az innovatív, élen járó beruházásokat nem itt fogják csinálni."
Csaba László
simmering73
Vannak még - ha csökkenő számban olyan sötét alakok, akiknek nagyon megfelel ez az irány. Nos ők a feláldozhatók - a népnyúzó kormánnyal együtt. És a haza fényre derül.
Nessy
A "multikról" csak annyit, hogy már mindegyikkel stratégiai szövetséget kötött Orbán, és 30% - 40% vissza nem térítendő támogatást ad az induláshoz. Mint az új gumigyárhoz is, 30%- támogatást adott már előre.
Sámannus
Nem baj, kivezet minket az Unióból, márt lesz halálbüntetés is. Reméljük elegen fogják fel, kire nézve lehet szar a helyzet?
Eladott Ország
@Nessy: ma, 09:05; Lehet hogy ezért is sokat elnéznek ennek a bűnbandának. Mi meg szívunk mint a torkosborz.
Sámannus
@Eladott Ország: Most már azt kell ünnepelni ami ma van, mert ami holnap lesz az a fekete gyász.
Eladott Ország
@Sámannus: Itt már nincs mit ünnepelni, eddig se nagyon volt a gengszterváltás óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.