Vádat emeltek egy férfival szemben, aki egy lőfegyverrel véletlenül meglőtte kislányát Miskolcon.

Lelőtte a saját kislányát egy férfi Miskolcon

A gyanúsított 2017. június 12-én 18 óra 30 perc körül miskolci otthonában egy forgótáras pisztollyal véletlenül leadott egy lövést, ami eltalálta kilenc éves kislányát. Az eset során a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben belehalt a sérüléseibe.

Az ügyben indított nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

(Police.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
A második lövést hibázta el. A saját halántékába kellett volna...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisGenyo2
A második lövést hibázta el. A saját halántékába kellett volna...
karma1
@KisGenyo2: Nem, mar az elsot. Azt kellett volna sajatmagaba kuldeni, ha ennyire hulye volt, hogy a gyerek jelenleteben vette elo a fegyvert...:o(( De a masodikkal is kiegyeztem volna. Nem lesz hosszueletu a bortonben...
lópicigáspár
Emberek! Megártott a meleg!? Hogy a fenébe szorult belétek ennyi rosszindulat!? Nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy lelőttem a saját gyerekem, véletlenül! Még egyszer: véletlenül!!! Milyen életre szóló trauma szerencsétlen flótásnak azzal együtt élni (amíg fel nem köti magát), hogy kioltotta annak az életét, akit valószínűen mindenkinél jobban szeretett!
papa.49
@lópicigáspár: Lájkoltalak de nem egészen értek veled egyet, miért, mert ha nem vagyok biztos a fegyver kezelésében, nem veszem elő otthon, nem játszom vele, és élőre még véletlenül se fogom rá !!! Amikor megtanítottak a ,,maroklőfegyver,, kezelésére, az első szabály volt, hogy nem tartom senkire !!!
Mert a hülye golyó ha elindítom teszi a dolgát mindegy ki van előtte !!!
lópicigáspár
@papa.49: Honnan tudjátok a részleteket? Rögtön főbelövetnétek, sőt kibelezné Horizont! Ez a megoldás? Ez esetben semmivel sem vagytok mások egy szándékos gyilkosnál. A Horizontot meg nem minősítem! Nem egyszer előfordult, hogy otthon volt a családom, mikor fegyvert tisztítottam. Külön helységben! Velem valahogy megtanították, hogy kell szét-összeszerelni a fegyvert, de szerintem veled is! :) Volt hogy bejött a kisfiam megnézni mit csinálok- mit ad az ég, katona lett...! Én bizony sajnálom a szerencsétlenjét, a pokol még csak most kezdődik neki igazán és látatlanban ki merem jelenteni, hogy valahogy megoldja, hogy mielőbb lássa a gyerekét! :((( Egyértelmű, hogy hibázott, hatalmasat és biztos vagyok benne, hogy tök mindegy mi lesz az ítélet, ha kiengedik, ha becsukják, mindenhol kísérteni fogja a hibája!
papa.49
@lópicigáspár: Látod ebben teljesen egyetértünk, amíg él nem fogja megbocsájtani magának amit tett, egyet mondhatok soha nem kerültem ilyen helyzetbe de biztos főbe lőttem volna magam egy ilyen eset után, és ez nem a felelősségre vonás elöli menekülés hanem a saját ítéletem magam ellen !!!
karma1
@lópicigáspár: Lajkoltalak, de most az egyszer nem ertek Veled egyet! Aki fetgyvert tart, annak TUDNIA kell,. hogy mikor veheti elo, milyen cellal, mert a kovetkezmenyekert 100 %-ig o lesz a felelos!
Iszonyuan szigoru eloirasoknak kell megfelelnie a fegyvert tarto embernek errefele, amikor megadjak a fegyverviselesi engedelyt, akkor az azt jelenti, hogy a rendorsegtol kijon egy erre illetekes ember, es nem csak a fegyverviselesi engedelyt kerot vizsgaztatja le a szabalyokbol, MINDEN alkalommal, (10 evenkent adnak uj fenykepes engedelyt), hanem az egy haztartasban elo embernek is ki kell toltenie egy marha hosszu tesztlapot. (Nem a szabalyokbol, hanem arrol, hogy szerintem az engedelyt kero egyen valoban be tudja-e tartani a szabalyokat, es hogy - szerintem- milyen a mentalis allapota, Ez kb egyoras beszelgetes velem, amin nem lehet jelen a ferjem!.(Ilyen veletlenek nem fordulhatnak elo itt, mert a fegyvert nem tarthatod SOHA egyutt a lovedekkel, barmilyen tipusu is legyen az! Nagyvadra golyospuska, vagy vadlibara, nyulra soretes. Nalunk a fegyverszekreny a hazon belul van, a lovedek a garazsban, szinten elzart korulmenyek kozott, Van kozte kb 40 m tavolsag. Tehat ilyen baleset veletlenul sem tortenhet itt! Es nem is tortenik! Bar szinte mindenkinek van fegyvere (a farmerek itt fegyverrel olik meg a serult allatokat, de vadasznak is sokan, hobbibol, megsincs ilyen baleset).
Sajnalom valahol a pasit, de ez egyedul az o balheja. Ha rendor volt az illeto, akkor meg plane tudnia kellett a szabalyokat.
Van olyan kitetele itt is a szabalyoknak, hogyha AKAROD, akkor a gyerekedet - 14 even alul - elviheted peldaul vadaszni magaddal, de akkor ennek is megvannak a szigoru feltetelei. Egyebkent a vadaszboltokban lehet kapni Barbie rozsaszin kismeretu legpuskat is, ha pl. az 5 eves lanyod mindenaron loni akar. Megteheti, de Te vagy a felelos mihnden kovetkezmenyert.
lópicigáspár
@karma1: Tehát szerinted is akarattal lőtte le... Ne már! Nekem volt hogy két fegyver is volt itthon. A szolgálati és az önvédelmi. Páncél lebetonozva, kulcs mindig nálam, még álmomban is! És álmomból felkelve is tudtam és tudom a mai napig is, hogy kell egy fegyvert tisztítani és óhatatlan volt, hogy a családom néha otthon legyen, mikor elővettem a fegyvert. Nem védem a tagot, de amit Ti itt összehordtatok, az rosszabb mint egy előre kitervelt gyilkosság! A kibelezés meg egyenesen minősített eset! Az a helyzet, hogy meg volt a lövészet vezetői vizsgám, plusz fegyvermesterként is tevékenykedtem, mégis volt rá példa, hogy egy-egy kolléga, függetlenül attól, hogy megfelelő oktatáson esett át, mégis ellőtte a mennyezeti világítást! Szóval hülye mindig lesz. Ez pedig egy roppant szerencsétlen baleset és ennyi! Nem lesz olyan nap, hogy lehunyja a szemét és ne azt hallja, lássa, hogy dörren a fegyver és a gyermeke összeesik! Iszonyat!
karma1
@lópicigáspár: A Joisten aldjon meg, Draga Baratom! ERROL Van szo, amit Te irsz! Valamit a pali rettenetesen elb@szott, mert a gyereke BEJOHETETT oda, ahol o a fegyvert tisztitotta! Es itt van a hiba! Ha Te be tudod tartani a szabalyokat - kulon helyisegben tisztitani a fegyvert -, akkor ezt mas fegyvertartonaik is kell tudnia! De ahogy a gyereked bejott a szobaba, a Te felelosseged szazszorosara nott, mert nemcsak Magadra kell vigyazni, hanem a gyerekedert is egyedul TE vagy a felelos, mert a fiad KISKORU volt abban az idoben!
Mondom, itt is beengedheted a hozzatartozodat, gyerekedet, de akkortol a felelosseged sokkal nagyobb! Az illetonek tudnia kellett volna, hogy a tisztitando fegyvernek teljesen uresnek kell lennie, Sajnalom az illetot, de latod, Te sem kovetted volna el ugyanezt a hibat!
karma1
@lópicigáspár: Dehogy akarattal, inkabb olvasd el amit fentebb is irtam!
lópicigáspár
@karma1: Az emberi hülyeség határtalan és erre a legjobb példák ez esetben a vadász balesetek, amikor egymást lövik a féleszűek!
karma1
@lópicigáspár: En, aki egyaltalan nem szeretem a fegyvereket, meg en is tudom, hogy mik a szabalyok, es mivel nem jatszunk meg veletlenul sem! Tudom, ez a ferfi sem "jatszott", "csak" tisztitotta a fegyveret... Valamit megis borzasztoan rosszul csinalt.
Itt most valtozott meg egyetlen - de szerintem sarkalatos - szabaly, es nem az elonyere: eddig a toltott fegyvert a "legbiztonsagosabb iranyba" a FOLD FELE kellett tartani, de ez most megvaltozott: kepzeld el, a LEVEGOBE kell, FELFELE tartani a fegyvert, ha biztonhsagosan akarjak kezelni azt! Csak ezt az egy kerdest nem tudta jol a ferjem, de megadtak neki az engedelyt, mert meg a tesztet kitolto rendortiszt sem tartja jonak ezt a valtoztatast. (Gondolom, Te sem, hiszen ha a levegobe tartod a fegyvert, es veletlenul elsul, barmirol gellert kaphat a golyo, es barkit eltalalhat, szoval ez egy baromsag volt, megvaltoztatni ezt a torvenyt. De errefele is elnek aktatologatok, akiknek a valo elethez annyi a kozuk, mint lonak a harangonteshez).
A ferfi ugyanazt erezheti majd, mint aki veletlenul ratolatott a 3 eves gyerekere a garazs elott, vagy hasonlo hibabol a sajat gyereke volt az aldozat. O csak abban hibas, hogy EGYSZER teljesen figyelmen kivul hagyta az eloirasokat. Bar sajnalom ot, tudom, hogy nem direkt tette, de megis az o felelossege.
Ismetlem: TUDOM, hogy ez Veled sohasem fordulhatott volna elo! Jol ertsd meg, nem mindig a megfelelo ember kezebe adnak ilyen veszelyes dolgokat. Sajnalom. A ferfi erzeseit nezve Neked van igazad.
lópicigáspár
Te se szedtél még szét pisztolyt! :))))))))
nezelodo
Hát nem kapkod annyira az igazsászolgáltatás, mintha a Lendvai utcában egy festékkel teli nejlonzacskót hajított volna arra a házra, hogy sárga legyen, ahogy dukál. Már a mozdonyvezetők is tudnák, hogy el kell ütni a vonattal, bármrre is jár.
lópicigáspár
@Horizont: Gondolom azért beleznéd ki a férjed, hogy, ha netán túlélné az akciót, együtt mehessetek a kaptárba! Ebben az esetben, biztos hamarabb szabadulna! :)))) Viszont pont erről beszéltem fentebb! Ha becsukják, biztos kicsinálják, ha kinn marad, a szerettei szemébe kell néznie minden nap! Szerintem ez a rosszabb!
picike1
@lópicigáspár: én is szedtem már szét de akkor lőni nem kell attól még élessel hát hogy ne !!
lópicigáspár
@Horizont: Egy percig se sajnáltam, inkább szánom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.