Nem érdekli a magyar valóság az Európai Parlamentben ülő képviselőket, és az látszik, hogy az NGO-k egy csoportja azon dolgozik, hogy negatív képet fessen Magyarországról – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

"A Sargentini-jelentés minősített hazugságok gyűjteménye" – Szijjártó szerint a valóság nem érdekli az európai parlamenti képviselőket

Fotó: MTI/AP/Valentina Petrova

Szijjártó Péter azzal kapcsolatban, hogy újabb európai parlamenti bizottság bírálta Magyarországot, azt mondta: egy koncepciós eljárás folyik az EP-ben Magyarországgal szemben, az úgynevezett Sargentini-jelentés például "minősített hazugságok gyűjteménye".

Hozzátette:

ezek a bizottsági anyagok olyan ügyeket hánytorgatnak fel, amelyeket már régen lezárt Magyarország és az Európai Bizottság.

"Az látszik, hogy NGO-k egy csoportja folyamatosan rendkívül negatív képet fest Magyarországról, ezen NGO-kban közös, hogy közvetve, közvetlenül, szorosabban vagy lazábban Soros György hálózatához tartoznak" – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kitért az ukrán elnök által visszavont állampolgárságitörvény-módosításra, mint mondta, ez csak az első lépés kell, hogy legyen, ha Ukrajna komolyan gondolja euroatlanti törekvéseit.

A miniszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is: az elmúlt négy esztendő eredményei azt mutatják, kifejezetten jó döntés volt egységesíteni a külpolitika és a külgazdaság irányítását. Mint mondta, minden évben nőtt a magyar export, tavaly meghaladta a 100 milliárd eurót, a Magyarországra irányuló beruházások száma is 60 százalékkal nőt négy év alatt.

Arról is beszélt, hogy új elemként kerül a minisztériumhoz a polgári hírszerzés irányítása, az energetikai tárgyalások, a magyar határokat keresztező infrastrukturális fejlesztések és az űrkutatás is.

Szijjártó Péter a nyugat-balkáni konferencia kapcsán kifejtette, azt a kezdeményezést tették, hogy még idén minden tárgyalási fejezet nyissunk meg Montenegróval és Szerbiával.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Mennyi hülye megy vele szemben az autópályán :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@kulabombaafityiszre: :-)))))) Húzz már el oda, ahonnan kibújtál moslékszemű!
Macskaszem
@Shikari: nem rád mondta orbi, hogy bolond lyukból bolond szél fúj?
desiro57
@Shikari: Miért nem változtatsz már nevet, a Shikari unalmas!!!
Van 1-2 javaslatom: pl. gyűrött bőr, vagy akár jó lenne a fonnyadt virsli, úgyis azzal foglalkozol állandóan???
Anyukád is ezt javasolta!!!
Shikari
@desiro57: Szóltam én hozzád, te család büszkesége? Ha ragaszkodsz hozzá, majd én is javaslok neked dolgokat, amelyeket meg kéne tenned!
Shikari
@Macskaszem: Nem egyeznek a nézeteink. Én mégsem személyeskedek veled. Na ennyit a különbségről!
Szeparepa2
Aha és ezt bizonyítani is tudod faszparaszt orbáncsicska nemzetszégyene hazaáruló paprikajancsi papagály boborján...? Mert ha nem, hanem csak szokás szerint a levegőbe kukorékolod a hazugságait, akkor ez vádaskodás, rágalmazás, becsületsértés, hitelrontás... ha esetleg nem tudnád, mint ahogy nyilván nem tudod, egybites tarajos agyaddal, ahogy semmit sem tudsz az égvilágon, csak elszajkózni azt, amit beseggeltet veled szarbángazdid...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél