Nem érdekli a magyar valóság az Európai Parlamentben ülő képviselőket, és az látszik, hogy az NGO-k egy csoportja azon dolgozik, hogy negatív képet fessen Magyarországról – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

"A Sargentini-jelentés minősített hazugságok gyűjteménye" – Szijjártó szerint a valóság nem érdekli az európai parlamenti képviselőket

Fotó: MTI/AP/Valentina Petrova

Szijjártó Péter azzal kapcsolatban, hogy újabb európai parlamenti bizottság bírálta Magyarországot, azt mondta: egy koncepciós eljárás folyik az EP-ben Magyarországgal szemben, az úgynevezett Sargentini-jelentés például "minősített hazugságok gyűjteménye".

Hozzátette:

ezek a bizottsági anyagok olyan ügyeket hánytorgatnak fel, amelyeket már régen lezárt Magyarország és az Európai Bizottság.

"Az látszik, hogy NGO-k egy csoportja folyamatosan rendkívül negatív képet fest Magyarországról, ezen NGO-kban közös, hogy közvetve, közvetlenül, szorosabban vagy lazábban Soros György hálózatához tartoznak" – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kitért az ukrán elnök által visszavont állampolgárságitörvény-módosításra, mint mondta, ez csak az első lépés kell, hogy legyen, ha Ukrajna komolyan gondolja euroatlanti törekvéseit.

A miniszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is: az elmúlt négy esztendő eredményei azt mutatják, kifejezetten jó döntés volt egységesíteni a külpolitika és a külgazdaság irányítását. Mint mondta, minden évben nőtt a magyar export, tavaly meghaladta a 100 milliárd eurót, a Magyarországra irányuló beruházások száma is 60 százalékkal nőt négy év alatt.

Arról is beszélt, hogy új elemként kerül a minisztériumhoz a polgári hírszerzés irányítása, az energetikai tárgyalások, a magyar határokat keresztező infrastrukturális fejlesztések és az űrkutatás is.

Szijjártó Péter a nyugat-balkáni konferencia kapcsán kifejtette, azt a kezdeményezést tették, hogy még idén minden tárgyalási fejezet nyissunk meg Montenegróval és Szerbiával.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Mennyi hülye megy vele szemben az autópályán :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:27
Nem hívott senki,se erre az oldalra,se ebbe az országba,
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bérbeíró román újmagyar.
Vedd már észre itt mindenki utál,a neked való,másik szellemi nyomorult durbincson kívül.
tudode
Különben a KÖZJOGILAG betolakodó kalóz VISSZHANGJA hallható az Mr1 180' per c. műsorában olyan abszolút NEM MINDEGY viccesen Gyurcsány helyett Sargentini jelentést LEJÁRT LEMEZŰ FRAKCIÓVEZETŐ/KOFA stílusban .. v i s s z a f e l e s e l v e, mint neveletlen nebuló!!!
.
hangtar.radio.hu/kossuth#!#2018-05-17
.
7,30 után mesél a Bécsi erdőről, és arról, hogy NYUGAT-EURÓPAI .. B A R Á T A I K .. nem értik azt, amit az EU 0,2%-a ért, és .. t á m a d j á k .. őket Sargentini azzal is, amit már az EP a VASTAGBŐRÜKRE hányt!
.
Nagyobb katyvasszá alakította FELCSÚT BŰSZKESÉGE az államot, mint az emútnyocében azzal is, hogy ennek a TARAJOSGŐTÉRE BÍZTA - többek között - az energetikát is!
csipetke
A kakadu most jött rá,hogy fáj az igazság.Hátha még jelentésbe is foglalják..
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:59
Ismételten leírom neked,szellemi fogyatékos újmagyar.Nekem ez sima országgyülési képviselöi választás volt.Neked élet-halál harc,mert ha buktok oda a jól fizetett troll állásod.
Érted szánalmas román gyökér?Itt nem bírják a hazudozós román fajtádat.
Macskaszem
@Shikari: nem rád mondta orbi, hogy bolond lyukból bolond szél fúj?
desiro57
@Shikari: Miért nem változtatsz már nevet, a Shikari unalmas!!!
Van 1-2 javaslatom: pl. gyűrött bőr, vagy akár jó lenne a fonnyadt virsli, úgyis azzal foglalkozol állandóan???
Anyukád is ezt javasolta!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.