Tovább fokozódik a szurikátaügy. Szegény állatot és a kicsinyeit már nem éleszti fel semmi, de a lelkek nem nyugszanak.

A Hősök terére szerveznek megmozdulást a szurikátagyilkos fiúnak megtorlást követelők
Fotó: MTI

Mint korábban megírtuk, a kecskeméti vadaskertben azért pusztult el egy vemhes manguszta, mert egy gyerek benyúlt a kerítésen, és miután az állat megharapta, földhöz vágta a kisemlőst. Sokan felháborodtak és megtorlást követeltek, mások túlzásnak érzik, hogy idáig fajult a dolog.

A hvg.hu vette észre, hogy az őrület újabb állomásaként nyilvános eseményt hirdettek meg a Facebookon "tiszteletteljes gesztusként Zara és mangusztacsemetéi emlékére".

A demonstrálók a felhívás szerint a Hősök terén gyűlnének össze, hogy "egy-egy gyertyával, mécsessel, méltó búcsút vegyenek tőle".

Az esemény leírásában az olvasható, hogy 

egy várandós szurikátának ártatlanul kellett meghalnia", csak mert egy kisfiú nem tartotta be a szabályokat.

"Azóta semmilyen büntetést nem kapott, pedig sokan úgy gondoljuk, a fiú megtorlást érdemel. Vele is ugyanezt kéne tenni, az elemi igazság jegyében"

- írják. 

Egyelőre nincs nagy tolongás alig több mint tíz ember jelezte, hogy részt kíván venni a megmozduláson.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jó, hogy ez a legnagyobb gondjuk! Amikor megölnek egy fiatalt, vagy egy idős embert, akkor eszükbe sem jut így "felháborodni" sokaknak.
Azért már ne akarjunk egy kisiskolást keresztre feszíteni, mert nem volt a közelben felnőtt, aki a tábla mellett szóban is figyelmeztette volna a következményekre, ha bedugja az ujját! Már megint átestek némelyek a paci másik oldalára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nicolekidman
Javaslom, ezentúl Nagykáta neve legyen Szurikáta...
nevemnick
@verőce21: Valahogy másképp hallom. Négy év múlva ki tudja, hogy ti hol lesztek.
Ennyi.
verőce21
@nevemnick: Csak szólok, készülj fel, négy év múlva Fidesz szavazó leszel!
Apatszerek
Most fejezte be az általánost; kirúgni nem merték, mert az szegregáció. Az erőszakos cigány csak tizenhat éves egyszer még a tanárnőjét is a székhez kötözte. Ezért a cselekedetért lehetne a hősök terére vonulni, értelmesebb lenne, csakhogy értelmes ember ilyen esetnél nincs.
Sámannus
@Mirabilis: Ha úgy gondolod igazad van inkább segítek. A gyerekek játékából eredő balesetet nehéz gyilkosságnak nevezni. Erre a félreértésre megmozdulást szervezni, enyhén szólva is demagógia. Ha jóhiszeműen értelmezem a szervezőket "csak" idióták, ha nem akkor még gazemberek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.