Vandálok megrongálták a csepeli Tamariska-dombon lévő kálváriát – tájékoztatta a XXI. kerületi önkormányzat hétfőn közleményben az MTI-t. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomoz az ügyben.

Vandálok rongálták meg a csepeli kálváriát – Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre – fotó

A vandálok által megrongált kálvária a csepeli Tamariska-dombon 2018. május 21-én, pünkösd napján. Sárossy Tibor festő- és szobrászművész alkotását, a megfeszített Krisztust, jobbján és balján a két latort a kereszten ábrázoló faszobrokat a csepeli önkormányzat 2010 után újította fel. Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére. MTI Fotó: Illyés Tibor

Borbély Lénárd csepeli polgármester és Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerint mivel a rongálást pünkösd napján követték el, feltételezhető, hogy "a tett mozgatórugója aljas provokáció és/vagy a kereszténység elleni vak gyűlölet lehetett".

Arra kérték a csepelieket: fogjanak össze, ne engedjenek az erőszakos emberek nyomásának, ítéljék el a vandalizmust és a gyűlöletkeltés minden formáját. Közösen védjük meg keresztény közösségünket és kultúránkat – írták.

Közölték, bíznak az igazságszolgáltatásban, és remélik, gyorsan kiderül kik követték el, és "példás büntetés" vár rájuk.

Vandálok rongálták meg a csepeli kálváriát – Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre – fotó

MTI Fotó: Illyés Tibor

A csepeli Tamariska dombot 2010 után újította fel a csepeli önkormányzat. 2015 őszén Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentelte fel a tetején álló Kálváriát – áll az önkormányzati közleményben.

A BRFK az MTI megkeresésére azt közölte: a XXI. kerületi rendőrkapitányság rongálás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Hozzátették, hogy Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Illyés Tibor

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Rezsiszilárd megvan a tettes.
http://cdn.blog.hu/cs/csepeliek/image/nemeth_...
Miközben zajlik a ‘csodatevés‘, miközben „…Magyarország jobban teljesít!…”, miközben Önök osztják a csirkefarháttízezreseket‘ (ha kell, akkor ötvenkétmillió forintért Ausztráliába is, ahol felhasználhatatlan papírdarabok csupán), addig zajlik a félelemkeltés is gazdagon! És amikor Önök elbuknak – mert el fognak bukni hamarosan – akkor Ön majd hiába próbál érvelni egy független magyar bíróságon a „…pártfegyelem, az utasításra tettem, a nem én írtam a törvényt, a jogszabályok szerint szabályos volt minden (ezt jól megtanulták az MSZP-től)…” szavakkal és kifejezésekkel, vagy azzal, hogy Ön – és ez valóban igaz most is – csak egy apró fogaskereke ennek a most még hatalmas, közpénztől duzzadó, a végletekig aljas és korrupt gépezetnek, az már senkit nem fog érdekelni és elárulom: ha ezt így folytatják, akkor a börtön az Ön számára egy biztonságos opciót fog jelenteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
A vandálok, barbár pogány nomád harcos kora középkori késő ókori nemzet, a germán nemzetség egyik ága, ha jól tévedek... 1500-1700 éve tűntek el, részben kihaltak, a sok háborúzás, fosztogatás, dúlás, rablóhadjárat őrölte fel őket, meg az utána következő megtorlások (mert sok nép nem hagyta szó nélkül és utánuk ment egy sereggel) megtette hatását és lényegében ki lettek irtva, a túlélők beolvadtak részben rabszolgaként, részben magukat megadó települések és törzsek csatlakoztak, más nagyobb (zömmel germán illetve skandináv és fríg országokhoz, esetleg időleges birodalmakhoz; de a római birodalom hanyatlásában jelentős részt kivették részüket, a határvidékét évszázadokon át ostromló barbár népek egyik fő részét képezték, a gallok, a hunok és a gótok mellett... többek közt... (ha nem vagyok túl szakszerű nem baj, nem is akarok, meg nem is érdekel... a poénhoz nagyjából jó lesz...XD)
Azóval csak egyet nem értek, legalább 1700 éve kihalt, népvándorlás kori, barbár és pogány európai nemzet fiai, hogy bukkantak fel épp most épp itt hazánkban, Dél-Pesten? Csak nem rezsiszilu a nemzet ogréja egy misztikus szeánsz keretében ősei szellemét idézte meg...? Akik megtestesültek és dúlni-randalírozni vandálkodni kezdtek ismét..? Hát nem tudom, de szerintem csak ez lehet a megfejtése a rejtélynek...
Jozefina
Lehet, hogy csak rezsisiszu féle provokáció???!!!
advocat
Azért nem ez az első szoborrongálás kis országunkban. Amúgy elítélem! De azért - sajnos - nem egy ekkora ügy, hogy nyomozócsoport, stb. Feltehetően helybéli részeg, vagy tudatmódosult barmok csinálták. Kiváncsi leszek kik a tettesek.
Macskaszem
Belenyúltak a kasszába, ezért Pokorny lenyisszantotta a lopós kezüket. Következő orbán viktor.
Macskaszem
Biztos belenyúltak a kasszába, ezért Pokorny lenyisszantotta a kezüket. Felkészül orbán viktor.
Akkor aztán lőttek a zsebhokinak geci!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok