Nem mondhattak le a tízemeletes panel visszabontásáról, ez derült ki a Miniszterelnökség válaszleveléből, amelyet Márki-Zay Péternek küldtek. A polgármester korábban azt kérte, hogy a megüresedett lakásokat adják a városnak, amely azokat szociális alapon bérbe adhatná. Most erre a kérésre jött válasz: nem adják, és még a visszabontás terve is létezik. Még ősszel döntött úgy a vásárhelyi közgyűlés, hogy a tízemeletes lakóépületet az úgynevezett minta panelprogram keretében átalakítják, ennek egyik lehetséges módja pedig az, ha a felső emeleteket visszabontják. Erről kialakult egy szakmai vita is, de a jelenleg az épületben lakók közül többen is elképedtek az ötleten. Az önkormányzat terve szerint a lakások értékét megbecsültetnék, majd a megállapított árat állami forrásból kiegészítették volna lakás vásárlása esetén 10, magánház vásárlása esetén pedig 12 millió forintra. Minden költséget az állam áll, így lényegében a tulajdonosi jogok is azt illetnék meg a sikeres értékesítések után.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az új polgi ,,KICSINÁLÁSA,, folyik !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az új polgi ,,KICSINÁLÁSA,, folyik !!!
Eladott Ország
Még véletlenül sem jutott eszébe egyetlen korrupt szarházinak sem, hogy tényleges gazdasági növekedés mellett értelmes dolgokon agyaljanak. Nem. Melyik fideszes potentát lakik még tetszőleges panelház tizedik emeletén és filozófál azon ingben, glóriában, hogy milyen istentelenül meleg van, nem kellene visszabontani ezt a rohadt emeletet? Ha jól sejtem, nulla. Sőt, ha jól sejtem, akkor nem kevés uniós támogatás állt rendelkezésre a panelházak korszerűsítésére/szigetelésére, de azt inkább az önkormányzati/állami épületekre fordították, hogy nehogy véletlenül kevesebb energia fogyjon télen, mert a végén még veszélybe sodorta volna a paksi átverés létfontosságába vetett hitet. Szóval elbaszták a pénzt baromságra, (az MVM extraprofitját hagyjuk is, amiből a CÖF Brüsszelig menetel a rezsicsökkentés védelmében), most meg előálltak az agyhalált idéző ötlettel: bontsunk már el pár szintet, hátha csökken az átlaghőmérséklet. Nem az van most sem, hogy értelmes hőszigetelés, sátortető, esetleg napcellás megoldás, árnyékolás, fenntartható hűtő-szellőztető rendszer, végiggondolt, megvalósíthatósági stratégia, hanem bele a vakvilágba: próbáljuk meg, úgysem volt még ilyen. Toljuk bele az emberek arcába a látványterveket, hadd butuljon a magyar. Nekem az a javaslatom, hogy Magyarországon egyetlen egy épület se lehessen magasabb, mint Orbán Viktor! Na, okos vagyok? Szerintem is. Igaz ugyan, hogy akkor már a családi házakat is vissza kell bontani egy kissé, de megéri. Ugyanis a vezér csak kiballag a Cinege utca elejére és végig tud tekinteni a birodalmán. Úgyis tudom, hogy ez a titkos terv. Jó lesz az nekünk, drága honfitársaim az agylágyulásban!
Eladott Ország
Bár Lázár tudtommal absztinens és antialkoholista, rá kell jönnöm lassan, hogy mindenkinek jobb volna, ha inna rendesen. Mert az a nagy helyzet, hogy ha már Lázárjános csütörtöki volt stand-up felelőst ennyire aggasztja a magyarok hőérzékelése, akkor lehetne valami értelmes megoldásokon is agyalni. Persze akkor hogyan lehetne lopni? A kettő együtt nem megy. Tehát akkor azt kell feltételeznem, hogy akinek kurva jól megy az építkezés (Mészáros, Garancsi, Tiborcz és a holdudvar), annak baromi jól fog menni a bontás is, nem igaz? Dehogynem.
Ahelyett, hogy egy értelmes bérlakásprogramon, esetleg a zöldterület növelésén, szociológiai-urbanisztikai szempontok és az érintettek véleményének figyelembevételével dolgoznának valami hasznos megoldáson, és az élhető környezet megteremtésén, ötletelnek és akinek a legvadabb, legaberráltabb faszság jut eszébe, az nyer. Hihetetlen. De szerintem akkor már tegyenek minden panelre egy stadiont, kössék össze üveghidakkal és ahol csomópontok alakulnak ki, oda telepítsenek egy-egy rakétakilövőt. És aztán bontsák le a földszinteket is, és mindenhova építsenek kisvasutat. Az meg majd összeköti a családokat, akik szépen átcsühögnek egymáshoz, akik meg nem illenek a keresztény családmodellbe, azokat lerakják a pincébe, és jó lesz. Ilyen elvetemült agymenéseket én is ki tudok találni, és mégcsak nem is kerül pénzébe mindazoknak, akiket átköltöztetnek, vagy akiknek a feje fölül elbontják a tetőt. De hogy nem lesz kevésbé meleg tőle, az is biztos. Meg az is, hogy sokadszorra igazolódik be, hogy ilyen ország ilyen kormánnyal nincs még egy, az tutifix.
papa.49
Értelme pont SEMMI, mert ha le is bontanak mondjuk 2 emeletet, akkor a mostani 8. lesz a legmelegebb !!!
Aztán új födémszerkezetet kell csinálni, mert ezeknek a házaknak a födém fogja össze a falakat, ott vannak a gépészeti berendezések, a szellőzők, a liftek, stb. erre nem gondoltak a marha nagy eszükkel !!!
Aztán aki esetleg néhány éve felújította a lakását saját erőből, most kiszúrják a szemét egy kis ,,apró pénzzel,, na ne !!!
Aki pedig megvette a lakását annak milyen alapon vennék azt el ???
Ebből is látszik egy rettentően sötét rosszakaratú zsarnok, hibbant agyában megszületett kivitelezhetetlen terv, amit átakarnak verni mindenen !!!
Végül még egy nem vagyok építész de szerintem necces az ilyen bontás, félő, hogy összeomlik a ház ha nincs födém rajta, ha bekövetkezik ki vállalja a felelősséget a csutifélkegyelmű, nem hiszem !!!
Clavigo
Azért kíváncsi lennék az ötletgazdára... Mindenesetre...taps-ovésön. ( Vazzze,,ha ebben a Kondában valaki normális..!!! )
papa.49
@Clavigo: A lézeres, meg a csuti együtt ötlötték ki mikor a beigérgetős körúton járt a csutigörény !!!
Eladott Ország
Ha egy statikust pl. megkérdeztek volna, akkor az elmeséli neki, hogy a paneltömb nem legóvár. Nem lehet bontogatni, mert a panelfalakat tartó feszített-acél betonoszlopok, nem nyesegethetők. Persze, ez nem zavarja az ötletelésben, egy táskahordás és szervilizmus szakon végzett most már volt csúcsminisztert, féleszű jogászt.
Eladott Ország
@papa.49: tegnap 16:07; Hiába ha két jogász össze dugja az okos buksiját, nagyot tud alkotni.
simmering73
Annyitisér janó most már ráér b@szkódni Hódmezővásárhellyel.
Sámannus
Ezzel akarják indokolni a panelprogramok leállítását. Igen ám, ezt a kísérletet nyolc éve is elkezdhették volna. Janó pótcselekvése most ebből akar propagandát. Ezalatt az idő alatt meg lehetett volna csinálni az egész országban a szigetelést és a felújítást. A németek tapasztalatát használják fel a siker látványosnak ígérkezik, mert a propagandaminisztériumnak nagy gyakorlata van, hogyan kell meg nem történtté tenni valamit., amit elqúrtak.
Eriksson
A város polgármestere 2017. nov. 20.-ig Almási István
A cikk megjelenés időpontja 2017. 05. 31.

444.hu/2017/05/31/lebontana-a-lakotelepek-legfelso-szintjeit-a-kormany
papa.49
@Eladott Ország: Láttad már biztos a reklám filmben az építő kockákból épített toronyból húzogatják a kockákat, gondolom a ,,ménkű nagy eszükkel,, erre gondoltak mikor ezt a baromságot kitalálták !!!
Eladott Ország
@papa.49: A feszített vasbeton szerkezeteket nem lehet szalámizni, vagdosni, mert csökken a teherbírásuk.
tdk.bme.hu/epk/DownloadPaper/Feszitett-vasbeton-tartok-erojatekanak
Sámannus
@Eriksson: Ez már akkor is elkésett. A fidesz tíz éves kormányzása tökvakarással megy el, mert ezt később lehet csak kezdeni akkor is ha valamit eldöntenek. Ebben az esetben is hogyan, mert nem látható mi van a fejükben, ez biztosan nem lesz a konzultációban.
papa.49
@Eladott Ország: Én nem vagyok se építész, se statikus, de csupán józan ésszel végig gondolva is erre jut az ember .. Valamikor a 72-73 körül dolgoztam a 43 ÁÉV. a Csertő utcai lakótelep építkezésén, még emlékszem rá a 8. emelet körül már 10-20 centis kilengése volt az épületnek, míg a födém rá nem került!!! Akkor viszont mintha lecövekelték volna az épületet!!! Én azért hagytam ott őket mert nem tetszett a vill. szerelés kivitelezése, a panel illesztéseibe kellett a vezetéket szerelni, Ez meg ellentétes volt a tanultakkal, mert illesztési hézagba nem tettünk vezetéket, le is égett ott egy épület jó 10 év múlva pont elektromos hiba miatt, meg a ,,mennyezet konnektor,, amivel a csillár csatlakozók lettek csinálva !!!
Eriksson
@Sámannus: Nem értelek kristálytisztán. Ha lehetne egyszerűbben...
Sámannus
@Eriksson: csak a dátumokra reagáltam amiket írtál ugyanis azóta is fikció, amire a terv épülne.
"A város polgármestere 2017. nov. 20.-ig Almási István
A cikk megjelenés időpontja 2017. 05. 31.

444.hu/2017/05/31/lebontana-a-lakotel..."
Eriksson
@Sámannus: Azért emeltem ki a volt polgi nevét és a cikk megjelenésének időpontját, hogy világossá tegyem, a projektet nem most találták ki. Pláne nem a mostani polgi idegesítésére.

Érdekes a 444.hu kezdőoldala. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.