Az állami szolgáltatók az áramot és a gázt is olcsóbban veszik, mint amennyiért a fogyasztóknak adják. 

Éves beszámolója alapján az állami áramszolgáltató megháromszorozta a nyereségét, a lakossági gázszolgáltató profitja pedig a 7 milliárd forintot is meghaladta – adta hírül az RTL Klub Híradója. 

Míg a rezsicsökkentéssel alig sikerült valamit faragni egy háztartás éves szintű kiadásaiból, ha a hatósági árak követték volna a világpiaci árcsökkenéseket, már egy kisebb lakáson is súlyos tízezreket spórolhatott volna a tulajdonosa.

A közérdekű adatok szerint az állami áramszolgáltató tavaly megháromszorozta a nyereségét: 1,8 milliárdról 5,4 milliárdra, míg a gázszolgáltató nyeresége 20 százalékkal nőtt, és meghaladta a 7 milliárd forintot

- hangzott el a műsorban.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Drágábban adják, mint ahogy veszik, ebben nincs semmi különleges. Az árrés mértéke a lényeg. Mert ezek elvileg nonprofit közhasznú cégek, amiből én azt feltételezem, hogy semmivel sem lehetne több nyereségük, mint ami a szolgáltatás fenntartásához szükséges.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@kereső: Ügyes vagy ha megtaláltad!
kereső
@Shikari: Szóva és tettvel-semmiféle cáfolatod nincs arra,hogy hazudtál.Erről ennyit.
Shikari
@kereső: Attól hogy tagadod a nyilvánvalót, még nem fogok neked a neten közérdekű adatokat keresni. Tehát hazudsz, mert az állításokat nem cáfoltad, csak ingerkedsz!
Csizmás Kond
@cs.n.: ...nonprofit és fenntartás...ez így tényleg egyszerűnek tűnik, de a fenntartásba olyan nagymértékű kiadások is beletartoznak amit ha nincs alap nem lehetne megvalósítani csak kölcsönből, ami sokkal többe kerülne.
kereső
@Shikari: 09:28Szóva és tettvel-semmiféle cáfolatod nincs arra,hogy hazudtál.Erről ennyit.
Hazudsz.
Shikari
@kereső: Nem huzakodok itt veled! Aki csak morog és tagadja a nyilvánvalót a beszélgessen magába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél