Az Országos Bírósági Hivatal elnöke biztos abban, hogy semmi sem fenyegeti a bírói függetlenséget, így a közigazgatási bíráskodás tervezett szervezeti önállósága sem.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Egy elvileg jogot tanult ember minden bizonyíték nélkül, hogyan hazaárulózhat le bírákat. Milyen tetves egypártrendszerben élünk már?

Te és a bandád vagytok egy rohadt tolvaj csürhe, akik ezért az anyjukat is eladják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Handó Tünde mondhat amit csak akar, a tettei pont ennek az ellenkezőjéről tesznek tanúbizonyságot. Kihasználva azt a tényt, hogy ő egyedüliként dönthet bírók és elnökségi pozíciók megítéléséről, dob vissza pályázatokat valós indok nélkül. Még olyan esetekben is, ahol mindössze egy pályázó van. Csak 2016-ban 25 vezetői pályázatból 9-et, a 122 bírói pályázat közül pedig 28-at dobott vissza. Egyre nagyobb tehát az elégedetlenség a bíróságokon belül, melynek oka Handó Tünde teljhatalma. Az OBH elnöke azonban még nem érzi magát teljes biztonságban, ugyanis az OBT ( Országos Bírói Tanács ) kezdeményezheti Handó felmentését, azonban a végső döntéshez a parlament kétharmados többsége kell. Azt pedig mindenki tudja, mi lenne az eredménye egy hasonló szavazásnak. Ettől függetlenül, Handó nem tűri, ha valaki ellenszegül az ő döntéseinek és esetlegesen megkérdőjelezi a hatalmát. Bírósági forrásokból köztudott ugyanis, hogy a szakmai előmenetelt nem szaktudáshoz, hanem lojalitáshoz kötik, mely akár évek alatt is egy járásbíróságon dolgozó bírát a pesti ítélőtábla élére repíthet.
RonaGyuri
igen ez feltáró vallomás: az ő véleménye szerint ezek a hazaárulók! =))
SystemError
Egy elvileg jogot tanult ember minden bizonyíték nélkül, hogyan hazaárulózhat le bírákat. Milyen tetves egypártrendszerben élünk már?

Te és a bandád vagytok egy rohadt tolvaj csürhe, akik ezért az anyjukat is eladják!
SystemError
@RonaGyuri: Nem vagyunk messze már a fekete autós gondolat rendőrségtől.:(
namihami
Óóóóhhhhh, azok a szép '50-es évek. Milyen szépen jönnek vissza.---igaz Szájeranyu?
""Aki nincs velünk, az ellenünk van!""---igaz Szájeranyu?
""A Fidesz nem rés, hanem erős bástya az Orbán rendszerén.""---igaz Szájeranyu.
Hiába, az ember néha olyanra is visszaemlékezik, amiket a fideszesek, élükön a Vezérrel, felejteni szeretnének.
Qqberci
Magyarázza már el valaki a ténsasszonynak, mi a különbség a bíró és a seggnyaló között...
SystemError
@Qqberci: Az pártjában ez értelmezhetetlen...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.