Az Európai Bizottság alelnöke, az ENSZ emberi jogi főbiztosa és a Velencei Bizottság elnöke az elmúlt napokban létrehozta "Soros György bevándorláspárti egységfrontját", azonban a magyar kormány harcol a nemzetközi erők nyomása ellen, és meg fogja védeni a magyar embereket az illegális bevándorlástól – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közmédiának Stockholmban.

Szijjártó: Brüsszel lelepleződött, nem akarja megállítani a bevándorlást

Fotó: MTI/EPA

A miniszter a visegrádi országok és a nyolc észak-európai, illetve balti államból álló NB8 országcsoport külügyminiszteri ülésén vesz részt Svédország fővárosában, és arra reagált, hogy Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő, az Európai Bizottság alelnöke hétfőn Brüsszelben a bevándorlást "életbevágóan fontosnak" nevezte az Európai Unió számára, mondván, vannak olyan ágazatok, amelyek ennek hiányában máról holnapra nem működnének tovább.

Szijjártó Péter kijelentette:

az Európai Bizottság alelnöke végleg leleplezte Brüsszelt és végleg világossá tette, hogy Brüsszel nemhogy nem kívánja megállítani a bevándorlást, hanem nem tudja elképzelni az Európai Unió jövőjét a bevándorlás nélkül.

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság alelnöke háttal áll az európai folyamatoknak, hiszen 29 migrációs hátterű személy által elkövetett terrortámadást, 330 halálos áldozatot és 1300 sérültet követően ilyet állítani egészen egyszerűen megdöbbentő – fogalmazott.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

nem a bevándorlás fontos életbevágóan, hanem az európai emberek biztonságának a visszaadása.

Hozzátette:

nem igaz, hogy bevándorlás nélkül nem működik Európa, ezzel szemben ha a bevándorlást nem sikerül megállítani, akkor nem lesz többé "európai Európa".

Ezért az elkövetkező időszakban harcolni kell ezen európai bizottsági állásponttal szemben és a világossá kell tenni, hogy a bevándorlást meg kell állítani, mert Európát csak így tudjuk megőrizni európainak – hangoztatta a magyar külügyminiszter.

Közölte: ennek érdekében azt kezdeményezi osztrák kollégájánál, hogy a július 1-jén kezdődő osztrák európai uniós elnökség során megrendezendő első külügyminiszteri tanácsülésen azonnal tűzzék napirendre, hogyan lehet az, hogy az Európai Bizottság alelnöke olyan álláspontot képvisel, amely egyértelműen nem élvezi az EU valamennyi tagországának támogatását, köztük Magyarországét sem.

Szijjártó Péter arról is beszélt:

az ENSZ emberi jogi főbiztosa is bevándorlókkal akarja elárasztani Európát, a Velencei Bizottság elnöke pedig el akarja venni a magyar Országgyűlésnek azt a szuverén jogát, hogy saját maga döntsön a Magyarország jövőjét és biztonságát alapvetően befolyásoló biztonsági kérdésekben.

Közölte: ezért világossá kell tenni, hogy Magyarország kormánya nem hátrál meg, harcol az ellen a nagy nyomás ellen, amelyet a nemzetközi erők próbálnak Magyarországra kifejteni, és meg fogja védeni a magyar embereket az illegális bevándorlástól és annak veszélyeitől.

El fogjuk fogadni a Stop Soros törvényt, amely biztosítja, hogy Magyarország déli határát továbbra is meg tudjuk védeni és a magyar emberek biztonságát meg tudjuk őrizni

- szögezte le Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Én nem tudok mást a fideszesn kívül akik ide migránsokat betelepítettek volna.
Clavigo
@Shikari: Te milyen Orbán-érdemekről beszélsz,,anyagyász ?
CsipkeRózsa
Miért lepleződött le, hiszen nem mondta, hogy meg akarja állítani a bevándorlást.
Pálinkás Pál
@Hellcat: Te tudsz szöveget értelmezni???
"Brüsszel nemhogy nem kívánja megállítani a bevándorlást, hanem nem tudja elképzelni az Európai Unió jövőjét a bevándorlás nélkül." ajánlanám figyelmedbe ezeket a sorokat...már ha ismered a betűket egyáltalán!!
Hellcat
@Pálinkás Pál: És mi ha a szógyártó azt mondja akkor úgy van? Mert ő még sosem hazudott nem?
JAJMÁR
Ez nem rossz, érdemes végigolvasni, hogy ne irkáljanak baromságokat, és ne eccerűsítsék le egyszemélyes bűnbakot, - netán egy szervezetet, intézményt - vádolva évszázadok, vagy évtizedek sok-sok hibája következményeiért, a nagyoneccerű szerényke észjárású emberkék.

Próbáljuk MEGÉRTENI! nE AZORBÁNI ÜZENETET! A VALÓSÁGOT!

hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_migr%C3%A1ci%C3%B3s_v%C3%A1ls%C3%A1g
Tudom, hosszú! (Részlet...
A vándorlási hullám okai
Közel-Kelet

Iraki felkelők 2006-ban
A Közel-Keleten a válság okai összetettek: az iszlám civilizációs válságtól az első világháború utáni békekötéseken, az arab nacionalizmusok kudarcán és a vahhábizmuson át a globális klímaváltozásig terjednek.[38]

A térség destabilizálódásában jelentős mérföldkő volt a 2003-ban kezdődött iraki háború. Az amerikai intervenció eltávolította az erős kezű szekuláris diktátort, Szaddám Huszeint, a háború következményeként azonban darabjaira hullott az első világháború után mesterségesen létrehozott állam, melynek helyét vallási, törzsi és etnikai alapú rivalizálás töltötte be. Hamarosan máig tartó polgárháború alakult ki, mely több százezer áldozatot követelt. Felborult a térségben a szunnita–síita erőegyensúly is: az Irán befolyása alá kerülő iraki állam radikális szunnita csoportjait Szaúd-Arábia kezdte el támogatni. Létrejött az Iraki al-Káida nevű terrorszervezet, és a polgárháború elől több millióan menekültek a szomszédos Szíriába. 2011-ben Irakban az amerikaiak befejezték szárazföldi hadműveleteiket, és kivonták egységeiket az országból.[38] A demokráciaexport elhibázott koncepciója kudarcot vallott, a síita kormány szunnitákat kirekesztő politikája pedig hozzájárult az al-Káida, majd az Iszlám Állam megerősödéséhez, mely 2014-ben rövid idő alatt elfoglalta az ország északi harmadát.[39]

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.