Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit, projektjeik folytatása érdekében mindig nyitott az egyeztetésekre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) képviselőivel tartott egyeztetés után a tárcavezető hangsúlyozta, hogy az ITM tevékenysége számos ponton kapcsolódik a városokhoz, a kormányzati ciklus elején ezért indokolt áttekinteni a legfontosabb teendőket.

Szita Károly kaposvári polgármester (Fidesz), az MJVSZ elnöke közölte, hogy a következő évek közös feladatait áttekintve biztosították egymást a támogatásukról, a városvezetők egyes projektek felgyorsítását kérték a minisztertől.

Palkovics László az együttműködés területei közül kiemelte a közintézmények energetikai fejlesztéseinek felgyorsítását, valamint a tömegközlekedés átalakítását egységes irányítású, a mostaninál hatékonyabb, utasbarát rendszerré.

Hozzátette, hogy a minisztérium a smart city (okos város) fejlesztések terén is segítheti az egyetemeket és szakképző központokat működtető önkormányzatokat. Szita Károly szerint a 2 millió embernek otthont adó 23 megyei jogú város működésének minden területe kapcsolódik az innovációs tárcához.

Kiemelte, hogy a 3500 milliárd forint értékű Modern városok program az évszázad legnagyobb fejlesztéseként nemcsak a településeket, hanem az agglomerációk fejlődését is támogatja. Közintézmények épülnek és korszerűsödnek, ipari parkok és sportlétesítmények jönnek létre, energetikai beruházások indulnak és közszolgáltatások korszerűsödnek a következő években – tette hozzá.

Szita Károly sürgette a hulladékgazdálkodás fejlesztését és hozzátette, hogy a megyei jogú városokban a környéken lakók közül is sokan vállalnak munkát, így a tömegközlekedés fejlesztése túlmutat a helyben lakók érdekein.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A dolog nem is kicsit félreérthető

főleg úgy, hogy nem kevesen az MTA-val folytatott asszót is ennek mentén értelmezték

A derék Magyar Hírlap számol be arról, hogy „Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel. ”. Pontosabban arról, hogy mit mondott a kaposvári polgi a megbeszélésről. A portál és a polgi kiemelten foglakozott azzal, hogy rögzítsék: „A megyei jogú városok nem mondanának le az uniós források egyetlen centjéről sem”! Ami lássuk be nincs felhang nélkül, legalább is az új miniszter igyekezete vonatkozásában. Főleg úgy nem, hogy az MTA-val kapcsolatos erőszakoskodása sokakban azt a látszatot kelltette, hogy magának kapar! =))
kereső
@RonaGyuri: mert nem "magának kapar"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.