Makrogazdaságilag megalapozatlan válságról beszélni, Orbán Viktor miniszterelnök sem azért teszi, mert a jövőbe lát. Egyszerűen komoly megszorításokra készül a kormány, amelyet külső tényezőkre fog. Strukturális átalakítások nélkül Magyarország nagy bajban lehet - vélekedett Oblath Gábor, a Kopint-Tárki tudományos tanácsadója a Független Hírügynökségnek.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ezt mondtam pár hete is...nincs EUs válság csak valamire rá kell már most fogni amiért a jövőben majd jön a fekete leves.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ezt mondtam pár hete is...nincs EUs válság csak valamire rá kell már most fogni amiért a jövőben majd jön a fekete leves.
tulipan
Há', mindez már jül látszott a gyülekezés megszorítsárbl! Nem lopott még eleget ez a narancsis bűnbanda???
Commenter
@Hellcat: az EU-s (gazdasági) válság kb annyi mint anno a "rothadó kapitalizmus" válsága volt ami ellen egyfolytában harcoltunk. Most az ideológia neve más, a módszer és az "ellenség" ugyanaz maradt. Csak annyi az apró különbség, hogy orbán a nép nevében az ellen harcol, amihez a nép népszavazással, saját akaratából csatlakozott. Ez van. Most fog még csak számtalan szinten jönni a valódi feketeleves, ha el nem söpri ezeket a népharag, vagy valami más...Itt a klientúrájukon kívül ne számítson senki semmi jóra, és már egyes embereik is kezdenek a süllyesztőben eltűnni...Ijesztő.
Jozefina
Eltolcsi és orbán már jóval korábban bedobta a köztudatba a válság közeledését. Ezt valahogy kezelniük kell. Már elkezdtek különböző edókat emelni, vagy újakat kitalálni, különböző kedvezmények elvonását. A forint árfolyama egyre jobban a bedölés szinthez közelít. Az EU pénzeket már igyekeztek jó elkőre "elkölteni" és 2020 után pedig csökkennek az EU-s pénzek is.
Nessy
Ez várható volt! A választás előtti osztogatásnak meg lesz a böjtje! Aki csak egy kicsit is előrelátott, az számított erre!
Legfeljebb úgy járunk, mint a paraszt bácsi, akit elvitt a műrepülő egy körre. "Erre számítottam, erre is, na, de erre nem!"
tulipan
Strukturális átalakítások nélkül Magyarország nagy bajban lehet - vélekedett Oblath Gábor, a Kopint-Tárki tudományos tanácsadója a Független Hírügynökségnek.

Ezt pedig már 8 éve el lehett volna kezdeni, kényelmes tempóba, ha a narancsos rablók, nem tömték volna az EU-s pénzekkel inkább a saját zsebeiket!!!
tulipan
@Commenter: Hja örök igazság! A forrradalom idővel elkezdi felfalni gyermeketi! Pláne, hogy itt nem is forradalom csak puccs-hatalométvétel történt, de ezek is ugyanigy viselekdnek, mivel jön fel egy veszélyeztető második generáció, akiket a hatalomban levőknek '"kezelni" kell!
Hellcat
@Commenter: Amúgy édesapám is ezt szokta mondani, hogy minden rosszat rögtön választások után kell átnyomni...hát jön az áldás...cafeteria rendszer már áldozatul esett úgy néz ki...persze ezt nem kommunikálják le csak azt a pár adónem megszűnést ami kb senkit sem érint.
Commenter
@Hellcat: persze, a választások előtt meg jönni fog a kánaán ezerrel. Ha ez így lenne, akkor itt már rég tejjel mézzel folyó kánaán lenne gondoljunk vissza az MDF kormányra és Szabad György kijelentésére, kijelentéseire. Már az MDF a hatalomra kerülésekor azt nyilatkozta 1990-ben, hogy 15 év! múlva beérjük Ausztriát és nem szakadt rájuk az ég. Majd talán inkább 200 év múlva ha mostani itteni állapotokat vesszük alapul...
Hellcat
@Commenter: 200 év? Szerintem soha...mindenki lehagy minket lassan...a sokat szidott szlovákia és románia is...választások előtt majd jön a böske megint és a sok nyugger meg cigány örülni fog...
tulipan
@Commenter: az a legnagyob bajunk, hogy hiéba "az EU-s (gazdasági) válság kb annyi mint anno a "rothadó kapitalizmus" válsága volt ami ellen egyfolytában harcoltunk. Most az ideológia neve más, a módszer és az "ellenség" ugyanaz maradt. Csak annyi az apró különbség, hogy orbán a nép nevében az ellen harcol, amihez a nép népszavazással, saját akaratából csatlakozott" , mivel pedig sajna,a nép EMLÉKEZETE igen csak rövid és erősen hatnak ezek a hangoztatott, nevetséges populista baromságok!!!
Commenter
@Hellcat: találomra próbáltam írni egy elég riasztó számot...már az albánok is lehagytak bennünket. Az EU sereghajtói és szégyenországa vagyunk, kérdés meddig még...a következő választás eredménye IS borítékolható már most ha nem történik csoda...a patyi féle módszer működni fog...
Commenter
@tulipan: ..."ami ellen egyfolytában harcoltunk": egy életképtelen rendszer harcolt az életképes ellen. Ahogy most is. Remélem pont ebben rejlik orbán végleges veszte is...
Commenter
@tulipan: amit itt véghez vittek az valóban vegytiszta puccs volt, (mindent megdöntöttek miután hatalomra kerültek, de ezt leírtam már itt annyiszor). hangzatos dolog a fülkeforradalom de az pont ugyanolyan politikai bullshit, mint amit tőlük megszokhattunk.Ez az egész banda egy rakás bullshit.
Veleda
Meg is fogja csinálni, aztán ráfogja a Sorosra. Azért annyi az euró, -mint amennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.