Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) folytatni kívánja és kibővíti a párbeszédet az ápolási díjról, amelynek emelését tervezi.

A szaktárca csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egyeztetést tartottak egyes civil szervezetekkel az ápolási díjakról. Amellett, hogy a kormány és a többi résztvevő kifejezte megbecsülését a hozzátartozóikat ápolók kimagasló embersége és kitartása iránt a szaktárca beszámolt arról is, hogy 2010. és 2018. között 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt azoknak a gondozóknak az ellátása, akik hozzátartozói a legsúlyosabb állapotban vannak.

A kormány most hirtelen tárgyalna az ápolási díjról

Fotó: pixabay.com CCO

Az egyeztetésen elhangzott az is, hogy idén januártól a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok havi 50 ezer forintos kiegészítő támogatást kapnak, illetve a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet az állam, így az érintettek nyugdíjjogosultságot is szereznek.

Az Emmi közleményében hangsúlyozta, az egyeztetésen részt vevő civil szervezetek egyetértettek a kormány azon elképzelésével, hogy tovább emeljék az ápolási díjat, ennek részleteiről a minisztérium bővíti a párbeszédet további szakmai és civil szervezetekkel, érdekképviseletekkel és a szociális ágazati egyeztető fórummal.

(MTI)

Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét
Itthon - 2019. February 20., 16:01
Deutsch keményen nekiment Junckernek

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megint rájöttek arra, hogy egy témában, témával sikerült tökön lőni magukat. Gyorsan bedobják a témát úgy, mintha az egész tárgyalás ötlete eleve tőlük eredne
A rajongók pedig ismételten örömódákat zengenek az ő humánus és emberbarát Viktoruk és kormánya irányába.
lampa laz
...és most végre mindenki nyugodjon le, mert az agyon "hajszolt, tökvakarásba belerokkant" képviselők fizetését is durván megemelik.
Mirabilis
Minek jönnének rá? Ezek a vinnyogó otthon ápolók most is, a jövőbe is a fideszre fognak szavazni. És ezt tudja orbán is.
tulipan
@Mirabilis: Ezek az agyatlan. szívtelen, sötét lekű bűnözők? Dehogy jöttek rá,egyszerűen etenek és ezek a bamba emberek nem jönnek rá a trükkre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.