Vendégszerzőnk tizenkét évet dolgozott szociális munkásként, ebből hetet családsegítő szolgálatoknál, vidéken és a fővárosban egyaránt. A 33 éves férfi 2016-ban, végső elkeseredésében hagyta ott a szakmát, amikor összevonták a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálatokat. Néhány nappal ezelőtt Inárcson egy 61 éves férfi halálra késelt egy családsegítő szakembert – szerzőnk szubjektív élménybeszámolója (vagy inkább: segélykiáltása) ennek kapcsán fogalmazódott meg a rendszerről, a szocmunkások munkakörülményeiről és a munkakör sokszor kilátástalan nehézségeiről. B. L. írása. Megrázta a segítő szakmát az inárcsi gyilkosság, a szociális munkások leforrázva állnak az eset előtt. De egyáltalán nem meglepetten! "Az pedig egyenesen sokkolt, hogy a gyilkosságról szóló hírek kommentfolyamában rengetegen írták, írják, hogy megérdemelte a halált a 44 éves nő. "

Forrás: wmn.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Horizont: Tudod mennyire igaz ez a cikk el se tudom mondani !!!
Miért nem akar a hatalom semmit tenni, hiszen leírta a cikkíró, mert lilafingja nincs ennek a munkának a LÉNYEGÉRŐL csak a ,,STÁTUSZ,, neki az a fontos, hogy tetszeleghessen a szegények körében !!!
Ez az igazán nagy baj !!!
papa.49
@Horizont: Tudod mennyire igaz ez a cikk el se tudom mondani !!!
Miért nem akar a hatalom semmit tenni, hiszen leírta a cikkíró, mert lilafingja nincs ennek a munkának a LÉNYEGÉRŐL csak a ,,STÁTUSZ,, neki az a fontos, hogy tetszeleghessen a szegények körében !!!
Ez az igazán nagy baj !!!
papa.49
@Horizont: Igen és tedd hozzá TELJESEN ÉRTELMETLENÜL, mert neki köti a kezét a törvény, tehát nem a saját belátásától függ mit tehet !!!
De így van ez minden területen ahol a ,,pártkatonák,, beültek a jól fizető állásokba, a minimális hozzáértés, és EMPÁTIA nélkül !!!
Azt a volt rendőrt szívem szerint úgyan úgy ölném meg mint ahogy ő cselekedet, persze tudom nem lehet, de megérdemelné az biztos !!!
Nessy
Akiknek ezeken dolgokon változtatni kellene, és tehetnének valamit, el sem olvasnak egy ilyen cikket! Ma főben járó bűn pártunk és kormányunk intézkedésit negatív színben feltüntetni! Viszont remek előadásokat lehet tartani "család támogatásokról".
Lehet konferenciát tartani nem kis összegért, gondolom, a "család barát Európa" érdekében.
Nessy
@papa.49: Az a gond, manapság egyre gyakoribb az erőszak. Családi vita nagy késsel való elintézése. Ha valakinek valami nem tetszik, akkor út, mint a bolondóra. Mentősök, buszvezetők, vonat kalauzok, egyre megy nekik. De ami ennél is szörnyübb, hogy senki nem segít a bántalmazottaknak, inkább videóznak, máshova néznek.
relatív
Sajnos ez a látszat, de a valóság sokkal rosszabb.tele van az ország problémával, melyet - az estek többségében - maga generált ! Megoldása csak egy alapos rendszerváltás után lehetséges, mert manapság - mind ezt sokan írják, tudják - minden probléma okozója egy ismert, kiépített közéletben van !

Legtöbb tenni akaró ember, szervezet a két szereplő - hatalom, és a szenvedő - közt, mindkét fél részéről nyomorgatva igyekszik helyesen tevékenykedni.

A lehetőségek közt igen nehezen elképzelhető a javulás ez ügyben IS !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.