Csaknem a teljes baloldal támogatja Németh Angéla jelenlegi alpolgármestert a szeptember 30-i időközi polgármester-választáson a főváros XV. kerületében – hangzott el a jelölt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Csaknem a teljes baloldal beállt Németh Angéla mögé a XV. kerületi polgármester-választás előtt
Fotó: Rosta Tibor/MTI

A jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester közölte: a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RATE), illetve a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként indul a kerületvezetői posztért. Ugyanakkor kinyilvánította támogatását a Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok.

Hozzátette, hogy tárgyalásokat folytatnak az LMP-vel is, ám a párt még döntötte el, hogy indít-e önálló jelöltet, illetve információik szerint a Jobbiknak nem lesz jelöltje az időközi választáson.

Németh Angéla, a kerület fejlesztési elképzeléseit ismertetve elmondta: tervezik műfüves focipálya, könnyűszerkezetes sportcsarnok építését, illetve uszodaépítési program indítását. A közbiztonság erősítése, illetve az illegális hulladéklerakás megakadályozása érdekében parkőr és mezőőr szolgálatot hoznak létre, továbbá bővítik a térfigyelő kamera rendszert.

Az Észak-Pesti Kórház elhagyott épületeiben pedig lakásokat kívánnak kialakítani fiatal házasok számára – mondta az alpolgármester, aki jelenleg a RATE színeiben tagja az önkormányzati testületnek.

A választást azt követően kellett kiírni, hogy Hajdu Lászlót (DK), a kerület korábbi polgármesterét áprilisban országgyűlési képviselővé választották. A Fidesz-KDNP jelöltje László Tamás lesz; ő 2010 és 2014 között már vezette a kerületet.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Mindenki áruló, aki szavazatot ad le a lömöpöre!!!
advocat
Mi a francnak a térfigyelő kamera. Semmit nem csinálnak.Mifelénk kocsik állnak a füvön, a járdán (ahol nem megengedett), úgy parkolnak, hogy nem tudsz továbbmenni. Bezzeg ahol ki sem kell szállni ott büntetnek. Pedig már ott fű sem nő, pedig volt. Fű, csak kitaposták. (Piac) Stb. Csak duma. Uszoda van. Jó. Tanuszoda. Egyébként közel van Zugló. Paskál, Széchenyi, mint strand és uszoda. Arra meg képtelenek, hogy az utakat megcsináltassák. Jó egyrésze fővárosi. (Pl:a Pólushoz, garantált tengelytörés.) De akkor meg illene jelenteni, hogy ráférne. Stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.