Dupla annyit költenek a magyarok alkoholra és dohányra, mint az EU-átlag, ruhára viszont jóval kevesebbet.

Az összes pénzük kétszer akkora részét költik a magyarok alkoholra, dohánytermékekre és narkotikumokra, mint az EU-átlag.

A G7 szúrta ki az Eurostat összesítésében:

narkotikumokra arányaiban a második legtöbbet költik a magyarok a 28 EU-tagállam lakói közül, dohányra pedig a harmadik legtöbbet.

A háztartások összes kiadásuk 7,6 százalékát fordítják ilyen célra, ami az EU-s átlag duplája. Ennél magasabb arányt csak Csehországban, Luxemburgban, Észtországban és Lettországban mértek.

Két olyan kategória is van, amelyre a fizetésükhöz képest a magyarok szánják a legtöbbet az egész EU-ban:

a prostitúció és a nem alkoholos italok.

A magyarok pénzének legnagyobb része, közel ötöde a lakhatásra megy el, az összes kiadás majdnem felét ez, valamint az étkezés és a közlekedés teszi ki. Ruhára és lakbérre így is kevesebbet költünk arányaiban, mint az EU-átlag.

Forrás: G7, HVG

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Akkor most már csak azt kell igazolni, hogy ezért vannak a kilakoltatások és ezért nagy a halandóság és higgyük el, hogy az EU 28 államából a mi állampártunk a legplebejusabb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Akkor most már csak azt kell igazolni, hogy ezért vannak a kilakoltatások és ezért nagy a halandóság és higgyük el, hogy az EU 28 államából a mi állampártunk a legplebejusabb.
cikicakk55
Na igen,azt én is látom,hogy a kocsmák előtt sokkal több a kerékpár,mint a könyvtár,vagy a színház előtt. Na de azért nem olyan hatalmas az a réteg,amelyik a kocsmákban,vagy a dohány mutyikban verik el a pénzüket. Egy ismerősöm egy dohányboltban dolgozik és mondja,hogy legtöbb termékük az olcsó,de silány dohányból fogy,ott is nem a dobozos,hanem a töltésre szánt dohányt viszik. Kifejezetten vissza esett a dohányosok és a dobozos dohányt szívók száma. Inkább a fiatalok,akik apuka ,anyuka pénzéből nem reggelit és nem ebédet vesznek,hanem cigit,mert az olyan menő valami. Legtöbb pénzünket gyógyszerekre és rezsire költjük. Amin tudunk spórolni az az étel mennyisége és minősége. Az egészséges étrendre és gyümölcsökre kb 5 millió Magyar embernek alig futja. Talán a gyermekeik még néha kapnak,de a szülők már évek óta nem ettek,esznek gyümölcsöt és egészséges ételt.
csipetke
@Shikari: Fogalomzavarban szenvedsz.Szoptatni a csecsemőket szokták.
csipetke
@Shikari: Neked kéne tájékozódnod,mondjuk egy értelmező kéziszótárból.Amire te gondolsz,egy kicsit másképp mondják.
Grafix69
Azért megnézném Németországban havi 300 Eurót mire költenék a svábok?
papa.49
Az aki ezt kitalálta, honnan vette az adatokat, az ujjából szopta ki ???
papa.49
Gondolom ebben az összegben benne vannak pl. a lézeres toszókás kirándulásai is, meg a Fanni kitartójának a pénzei is ...
nemfideszes
Egy olyan országban amelyet egy drogozó, kurvázó, alkoholizáló tagokból álló álkeresztény bűnöző banda vezet, mint a fidesz ezen a statisztikán nincs is mit csodálkozni... a képmutatásban is világelsők vagyunk...
Eriksson
Az egyszerű prosti sokkal olcsóbb, mint egy luxusfeleség, vagy egy luxuskurva. Ráadásul, mint a szállóige is mondja, a változatosság gyönyörködtet.
Eladott Ország
Akkor miért mennek Nyugat-Európába a magyar prostik? Nem azért mert nincs fizetőképes kereslet? Nem azért, mert alkalmazottként sem fizetik meg? Már azt hittem, hogy Nyugatról is idejárnak "kefélni", a nagy fizetőképes kereslet miatt. Sajnos a kurva nagy igazság az, hogy az egy főre jutó GDP tekintetében a románok utolérték a horvátokat, az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján pedig beérték a magyarokat. Így Magyarország 11 év alatt a harmadik helyről hátulról a harmadik helyre csúszott vissza.
www.portfolio.hu/img/upload/res/th/untitled_1n-20170616.png
www.portfolio.hu/img/upload/2017/06/untitled_2-20170616.png
csipetke
@Shikari: 8:41 Kérdezz...Bármire tudok válaszolni a témában.Két fiam van,abszolut fel vagyok világosítva...
sokanvagyunk
A textil ledobálása gyorsabban történhet - és ma kifizetődőbb -, mint a sok gönc megvétele és hordása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.