Szépen hangzik, hogy a helyi tökmag, a hímzésminta és a pirospaprika majd megmenti a haldokló vidéket, de ennél azért bonyolultabb a helyzet. Egy szociológus évek óta vizsgálja az őrségi és a Kalocsa környéki kistelepüléseket, van-e értelme a kulturális örökségre építeni. Kiderült, hogy ahol bejött a biznisz, ott nem a helyiek, hanem az odatelepülő városi középosztály víziói valósultak meg. Ha egy helyi közösség mégis a maga erejéből indulna el, nehéz dolga van, mert szinte senkitől sem tud segítséget kérni.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Otthon a városában döntsön oszt. jónapot !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
Az agyasabb városiak tudják értékelni a falu pozitív oldalát. Nálunk nagycsaládos budapestiek vettek házakat és amikor iskola szünet van, menekülnek ide falura. Szüretre is eljönnek. A polgármesterünk(Jobbikos) heti rendszerességű, iszunk, hányunk, belefekszünk bulijait kerülik, de sokat túráznak, kertészkednek, lemennek a Balatonhoz, játszanak a gyerekek(de nem számítógépen, hanem kint az erdőn) és a templomba járás nagyon fontos nekik.
Csodálkoznak is rajta, hogy pont a helyiek nem becsülik azt amivel rendelkeznek.
papa.49
@tulipan: Végül is a prof (nem) urak sikeresen leamortizálták a mezőgazdaságot, a gyümölcs, zöldség feldolgozó ipart, a könnyűipart, és mivel nem volt kereset, amiből lehett vona fizetni, a szolgáltató ipart is !!!
Komoly fegyvertény volt az biztos!!!
tulipan
@papa.49:Jellemző,. a nemtudás, ékes bizonyítéka! Túltengett az ügyvéd és a történész, közben akkor is ennek mindnek kongott a feje! Isszuk is a levét, pedig közben lett volna egy 8 évi Gyurcsány korszak, ha hagyta volna a narancsos csűrhe, meg a világválság!!!
tulipan
TUDJATOK RÓLA ÉS TERJESSZÉTEK!!
Iványi Gábor alapítványa és egyháza az ország 120 településén működtet óvodákat, iskolákat, 5 idősek otthonát, számtalan hajléktalan szállót, népkonyhát, családok átmeneti otthonát és egy szegénykórházat is. Nem adófizetői pénzek csilliárdjaiból, nem a tao-féle, törvényesen és átláthatatlanul elharácsolt összegekhez mérhető fenenagy állami támogatásokból, és nem is a barnanyelvű lefetyelőművészek milliós nagyságrendű fizetéseit legalább alulról súroló kormányzati jóérzésből. Túl kevés az egy főre eső Iványi Gábor és túl sok az Orbán Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.